Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Guide

RELEASELISTA: Netflix, Disney+, HBO Max, Prime Video, Apple TV+, Paramount+, Viaplay – december 2021

Dessa serier/filmer kan du streama i december.

Skrivet av / 2021-12-09 - 11:09
RELEASELISTA: Netflix, Disney+, HBO Max, Prime Video, Apple TV+, Paramount+, Viaplay – december 2021

Med julhögtiden precis runt hörnet, och de sorgliga utsikterna till strängare karantänrestriktioner, måste vi lita på streamingtjänsterna för att hitta underhållning i december.

De sju största av dem har ett stort, och varierat, decemberutbud.

Läs också Årets julklapp från Netflix På självaste julafton släpper Netflix årets filmjulklapp.

Netflix

Den största av dem alla kickstartade månaden (1/12) med en av årets starkaste filmer: The Power of the Dog. Benedict Cumberbatch levererar här en av sina starkaste roller, som en über-macho cowboy.

Läs också Trailer till Sex and the City-uppföljare Väntetiden är snart över för uppföljaren till ”Sex and the City”. HBO Max har släppt den första trailern – och avslöjat premiärdatum.

Filmerna Single all the Way och Dark Waters finns redan ute.

Andra filmhöjdpunkter är Voir (6/2), The Unforgivable (10/12) och italienska The Hand of God (15/12).

På självaste julafton kan du se några av årets bästa, roligaste och mest skrämmande filmer: Don’t Look Up. Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep och Jonah Hill briljerar i denna satiriska komedi.

 

Säsong 5, del 2 av den spanska kriminalserien Papirhuset släpptes redan den 3 december. Sedan är det nog många som väntar på att få se Henry Cavill i andra säsongen av The Withcer, premiär 17 december.

https://youtu.be/TJFVV2L8GKs

 

Den norska serien Bortført har premiär på Netflix den 10 december medan säsong 2 av publiksuccén Emily in Paris släpps den 22 december.

I slutet av månaden (29/12) får du inte missa den nya, väldigt charmiga, svenska serien Folk med ångest.

 

Disney+

Månadens absoluta höjdpunkt från Mickey Mus & co är den nya Star Wars-serien The Book of Boba Fett. Kommer vara tillgänglig från 29 december.

 

Andra höjdpunkter är The Big Leap (1/12), Ron Out of Action och säsong 1-2 av Back to Life (15/12).

HBO Max

HBO Max slår till med uppföljaren av den norska komedikriminalfilmen Beforeigners, säsong 2 (5/12). Tyvärr en mycket mindre rolig, och intressant, säsong än den första.

https://youtu.be/v_rCXOIAGUo

 

Fans av Sex and the City kan se fram emot en ny återförening med Carrie, Charlotte och Miranda i uppföljningsserien And Just Like That … har premiär den 9 december.

https://youtu.be/Cy8Zz7Q56dY

 

Andra höjdpunkter är Landscapers (8/12), Hacks (15/12) och Station Eleven (17/12).

Prime Video

Inte särskilt spännande nyheter från Jeff Bezos & Co den här månaden, men vi har höga förväntningar på thrillern Encounter  (10/12).

 

Den sjätte (och sista) säsongen av sci-fi-serien The Expanse släpps den 10 december.

Nicole Kidman som Lucille Ball kan vara en upplevelse, Being the Ricardos har premiär den 21 december.

 

Apple TV+

Det släpps faktiskt inga nya titlar på Apple TV+ i december (!), Men om du ännu inte har kollat in den nya sci-fi-serien Invasion, rekommenderas den.

Det 10:e (och sista) avsnittet av säsong 1 släpps den 10:e december.

 

Paramount+

Barnfilmen PAW Patrol: The Movie (direkt från bion) lanserades på Paramount+ den 1 december.

Den nya sångtävlingen Queen of the Universe, med den brittiske talkshowkungen Graham Norton som programledare, kommer 10/12.

Whoopi Goldberg, Alexander Skarsgård och James Marsden spelar i den nya postapokalyptiska Stephen King-serien The Stand som har premiär den 17 december.

 

Säsong 1-9 av 1990-talsfavoriten The King of Queens kommer också att släppas, liksom ett antal filmklassiker, som Mean Girls, Quentin Tarantinos Jackie Brown, Anchorman-filmerna, Sin City, Falling in Love (med Robert De Niro och Meryl Streep), Clueless och Paolo Sorrentinos Youth.

PS! Om du inte såg Bryan Cranstone i den riktigt bra kriminalserien Your Honor på HBO Nordic tidigare i år kan du se den på Paramount+ från och med den 7 december.

 

Viaplay

Bland månadens nyheter på vår nordiska streamingtjänst är det säsong 2 av kriminalserien Wisting (26/12) som väcker mest intresse.

Sven Nordin i “Wisting” (Foto: Viaplay)

I rollerna finns bland annat Sven Nordin, Mads Ousdal och Thea Green Lundberg.

För en komplett lista över alla nya titlar hos de största streamingtjänsterna, se nedan. Glad streaming – och en riktigt god jul 😊

[facetwp template=”releasedes”]

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Sista säsongen!

Skarpare version av Kill Bill

Nu på Disney+!

Poker Face?

Close your eyes!

Skrotad!

Rulla till toppen