Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Julens storfilm: Don’t Look Up

På självaste julafton släpper Netflix årets filmjulklapp.

Av / 2021-11-17 - 14:57
Julens storfilm: Don’t Look Up

Netflix (med 215 miljoner prenumeranter) håller ett imponerande tempo med releaser av nya serier och filmer.

Allt som kommer från strömningsjätten håller inte lika hög kvalitet, det måste sägas, men emellanåt dyker det upp riktiga pärlor, till exempel Roma, The Irishman, Malcolm & Marie och Extraction.

Läs också Actionfest à la Thor! Chris Hemsworth kan mer än kasta en stor hammare. Han är väldigt kompetent med stora handeldvapen också.

Vi har höga förväntningar på den kommande storfilmen med Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Jonah Hill och Meryl Streep i huvudrollerna!

Don’t Look Up släpps först på ett knippe utvalda biografer (för att få vara med i Oscar-sammanhang). Biopremiären är redan den 10 december i USA, något nordiskt datum ännu inte är klart.

Filmen får global strömningspremiär på Netflix på självaste julafton.

Don’t Look Up handlar om astronomistudenten Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), och hennes professor Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio), som gör den chockerande upptäckten att en jättelik komet kretsar runt solsystemet. Kometen (som är lika stor som Mount Everest) har en bana som med stor säkerhet innebär att den kommer att träffa jorden mitt i planeten!

Problemet är att ingen verkar bry sig, eller ta dem på allvar.

Don’t Look Up (Foto: Netflix)

Med hjälp av Dr. Oglethorpe (Rob Morgan) ger sig Kate och Randall ut på en medieturné som tar dem från kontoret hos den likgiltiga presidenten Orlean (Meryl Streep) och hennes inställsamma son och stabschef, Jason (Jonah Hill), till amerikanska talkshower och sociala medier.

Spänn fast säkerhetsbältena och förbered dig på en komisk resa, för hur får man egentligen folk att se upp?

Don’t Look Up är skriven och regisserad av Oscarsvinnaren Adam McKay (The Big Short).

Läs också The Big Short Hur kunde jättebanker kollapsa totalt 2008? Här får vi en se den skrämmande bakgrunden.
Dont-Look-Up_5-989x659 Dont-Look-Up_9-989x659 Dont-Look-Up_6-989x659 Dont-Look-Up_13-989x659 Dont-Look-Up_7-989x659 Dont-Look-Up_4-989x659 Dont-Look-Up_3-989x659 Dont-Look-Up_2-989x659 Dont-Look-Up_10-989x659 Dont-Look-Up_12-989x659 Dont-Look-Up_8-989x659
<
>
Don't Look Up (Foto: Netflix)

Om filmen bara är hälften så rolig som trailern, så kommer det garanterat att bli en strålande underhållande strömningsjul 🙂

Förutom DiCaprio, Lawrence, Hill och Streep får vi se följande skådisar i ledande roller: Rob Morgan, Mark Rylance, Tyler Perry, Timothée Chalamet, Ron Perlman, Ariana Grande, Scott Mescudi, Himesh Patel, Melanie Lynskey, Michael Chiklis , Tomer Sisley och Cate Blanchett.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
Don’t Look Up (Foto: Netflix)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Ljud & Bild
Rulla till toppen