TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Julens storfilm: Don’t Look Up

På självaste julafton släpper Netflix årets filmjulklapp.

forfatter
Publicerad 2021-11-17 - 14:57

Netflix (med 215 miljoner prenumeranter) håller ett imponerande tempo med releaser av nya serier och filmer.

Allt som kommer från strömningsjätten håller inte lika hög kvalitet, det måste sägas, men emellanåt dyker det upp riktiga pärlor, till exempel Roma, The Irishman, Malcolm & Marie och Extraction.

Läs också Actionfest à la Thor! Chris Hemsworth kan mer än kasta en stor hammare. Han är väldigt kompetent med stora handeldvapen också.

Vi har höga förväntningar på den kommande storfilmen med Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Jonah Hill och Meryl Streep i huvudrollerna!

Don’t Look Up släpps först på ett knippe utvalda biografer (för att få vara med i Oscar-sammanhang). Biopremiären är redan den 10 december i USA, något nordiskt datum ännu inte är klart.

Filmen får global strömningspremiär på Netflix på självaste julafton.

Don’t Look Up handlar om astronomistudenten Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), och hennes professor Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio), som gör den chockerande upptäckten att en jättelik komet kretsar runt solsystemet. Kometen (som är lika stor som Mount Everest) har en bana som med stor säkerhet innebär att den kommer att träffa jorden mitt i planeten!

Problemet är att ingen verkar bry sig, eller ta dem på allvar.

Don’t Look Up (Foto: Netflix)

Med hjälp av Dr. Oglethorpe (Rob Morgan) ger sig Kate och Randall ut på en medieturné som tar dem från kontoret hos den likgiltiga presidenten Orlean (Meryl Streep) och hennes inställsamma son och stabschef, Jason (Jonah Hill), till amerikanska talkshower och sociala medier.

Spänn fast säkerhetsbältena och förbered dig på en komisk resa, för hur får man egentligen folk att se upp?

Don’t Look Up är skriven och regisserad av Oscarsvinnaren Adam McKay (The Big Short).

Läs också The Big Short Hur kunde jättebanker kollapsa totalt 2008? Här får vi en se den skrämmande bakgrunden.
Dont-Look-Up_5-989x659 Dont-Look-Up_9-989x659 Dont-Look-Up_6-989x659 Dont-Look-Up_13-989x659 Dont-Look-Up_7-989x659 Dont-Look-Up_4-989x659 Dont-Look-Up_3-989x659 Dont-Look-Up_2-989x659 Dont-Look-Up_10-989x659 Dont-Look-Up_12-989x659 Dont-Look-Up_8-989x659
<
>
Don't Look Up (Foto: Netflix)

Om filmen bara är hälften så rolig som trailern, så kommer det garanterat att bli en strålande underhållande strömningsjul 🙂

Förutom DiCaprio, Lawrence, Hill och Streep får vi se följande skådisar i ledande roller: Rob Morgan, Mark Rylance, Tyler Perry, Timothée Chalamet, Ron Perlman, Ariana Grande, Scott Mescudi, Himesh Patel, Melanie Lynskey, Michael Chiklis , Tomer Sisley och Cate Blanchett.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
Don’t Look Up (Foto: Netflix)
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend