Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Prime Video fokuserar på nordiskt innehåll

Prime Video Norden ingår ett treårigt distributionsavtal med Nordisk Film.

Av / 2022-10-30 - 08:01
Prime Video fokuserar på nordiskt innehåll

Det går bra för Amazons streamingtjänst Prime Video – inte minst tack vare tittarsuccén för tidernas dyraste tv-serie, Sagan om ringen: Maktens ringar.

För några veckor sedan bevittnade vi den spektakulära säsongsfinalen av Maktens Ringar, en serie som utan tvekan har säkrat Jeff Bezos & Co en hög nya prenumeranter. Men som ni vet gör en svala ingen sommar.

Läs också The One to Rule them All! Jeff Bezos kan skratta hela vägen till banken – medan de patetiska "hatarna" trollar.

På torsdagen blev det känt att strömningsjätten nu satsar ännu mer på lokalt, nordiskt, innehåll. Det blir bland annat dejting-, realityserier och filmer.

Den norska realityserien The Bridge (med Jakob Oftebro som värd) blir den första som dyker upp. Senare kommer tävlingsserien Good Luck Guys och dejtingserien Heit.

The Bridge 1
Jakob Oftebro leder “The Bridge” på Prime Video nästa år (Foto: Prime Video)

Men den största innehållsrelaterade nyheten från Prime Video är att de nu har tecknat ett treårigt distributionsavtal med vår lokala filmjätte Nordisk Film.

Avtalet gäller från 1 januari 2023 och sägs vara en av de största filmaffärerna i Norden någonsin.

Affären kommer att omfatta marknadsledande såväl lokala som internationella filmer – samt hundratals tv-avsnitt för barn, samt barnfilmer.

Andreas Hjertø (Head of Nordic Content, Prime Video) säger:

Vi är stolta över att kunna meddela att vi lanserar ett av Nordens största filmavtal någonsin. Nordisk Film har några av de bästa distributions- och produktionsavdelningarna och ansvarar för några av de mest sedda och prisbelönta filmerna i regionen, till exempel En runda till (Druk), Tre nøtter til Askepott och Sune. Vi är stolta över att Prime Video kommer att kunna erbjuda alla Nordisk Films filmer till våra kunder i Norden.

Läs också Alkoholens glädje och förbannelse Thomas Vinterberg ger en ytterst fascinerande inblick i skandinavers komplicerande förhållande till alkohol.

Som en del av avtalet får Prime Videos kunder tillgång till Nordisk Films filmbibliotek som består av hundratals internationella och nordiska stjärnspäckade filmer, som har premiär från och med hösten 2023. Kommande titlar inkluderar John Wick: Chapter 4 (Keanu Reeves och Bill Skarsgård), Ballad of Song Birds and Snakes (prequelfilm för The Hunger Games) och Steven Spielbergs The Fabelmans.

The Fabelmans 1
The Fabelmans (Foto: Amblin Entertainment)

Bland de nordiska titlarna märks den danska filmen Jagtsæson, den norska familjeserien Den første julen i Skomakergata och den svenska Bamse och världens minsta äventyr.

Kenneth Wiberg, Senior Vice President, Nordisk Film, är lika extatisk:

Vi tycker det är väldigt spännande att ingå detta nya avtal med Prime Video i Norden. Prime Video är en strömningstjänst i toppklass som erbjuder bra innehåll. Vi är väldigt glada att de vill öka sin närvaro i Norden, och att Nordisk Film får vara med på den resan. Nordisk Film Distribution fortsätter att utveckla, förvärva och distribuera Nordens bästa internationella och mest eftertraktade lokala filmer. Med detta nya och spännande avtal stärker vi vår position med att ligga steget före marknaden när det gäller att erbjuda attraktivt innehåll och banbrytande distributionssamarbeten. Vårt nya avtal med Prime Video kommer att stärka vår position som Skandinaviens bästa innehållsleverantör.

Just nu, personligen, ser vi mest fram emot premiären för det kommande westerneposet, The English, med Emily Blunt i huvudrollen. Släpps på Prime Video den 11 november.

Läs också Emily Blunt i westernserie Prime Video släpper nu trailern för den kommande westernserien The English.

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Rulla till toppen