Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny svensk kriminalserie – Veronika

SkyShowtime släpper nu trailern och information om en ny nordisk serie med Tobias Santelman och Alexandra Rapaport i huvudrollerna.

Av / 2024-02-19 - 16:41
Ny svensk kriminalserie – Veronika

I september förra året (efter en sammanslagning mellan Comcast och Paramount) lanserades streamingtjänsten SkyShowtime i Norden. Företagen gick samman för att lansera den nya abonnemangsbaserade strömningstjänsten i 22 europeiska länder, med potential att nå cirka 100 miljoner hushåll.

SkyShowtime erbjuder filmer och serier från Paramount (t.ex. Top Gun: Maverick) och Universal Pictures (Jurassic World Dominion).

Multikonstnären Taylor Sheridan arbetar exklusivt för Paramount Pictures, och så länge streamingtjänsten Paramount+ existerade här hemma var det där man loggade in för att titta på Sheridans serier. Men efter sammanslagningen finns hans serier (Yellowstone18831923Mayor of KingstownTulsa KingSpecial Ops: Lioness) på SkyShowtime.

Läs också Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?

SkyShowtime tillkännagav nyligen ett antal nya originalserier för vinter- och vårsäsongen, inklusive den nya svenska originalserien: Veronika.

Veronika var ursprungligen en Viaplay Originalserie, men köptes av SkyShowtime som utlovar en kriminalthriller med paranormala inslag.

Veronika (Foto: SkyShowtime)

Huvudrollerna spelas av de nordiska skådespelarna Alexandra Rapaport (Gåsmamman) och Tobias Santelmann (Welcome to Utmark, Exit).

Den åtta avsnitt långa serien är skapad och skriven av Katja Juras och Anna Lindblom (Gåsmamman) och regisserad av Jonas Alexander Arnby (War of the Worlds).

SkyShowtime har nu släppt de första bilderna, den fullständiga rollistan och en kort trailer för Veronika.

 

Veronika beskrivs bäst som en psykologisk thriller med paranormala inslag, och tillför något nytt till den nordiska crime noir-kategorin.

Serien följer polisen Veronika Gren (Rapaport), som kämpar med både beroende och ett komplicerat familjeliv – allt medan hon plötsligt får obehagliga syner som får henne att ifrågasätta verkligheten.

Veronika (Foto: SkyShowtime)

Serien utspelar sig i en liten stad där Gren kämpar med sitt komplicerade familjeliv, sin man Tomas (Santelmann) och ett väl dolt tablettmissbruk. När konstiga saker börjar hända och en död pojke dyker upp framför henne tror Veronika att hon har blivit galen. Motvilligt accepterar hon till slut att pojken inte är en illusion.

När hon inser att två tonårsflickor har blivit mördade befinner sig Veronika plötsligt mitt i en mordutredning som går djupare än någon i staden vill erkänna. Hon måste avslöja sanningen och hitta sambandet mellan fallen för att förhindra att mördaren slår till igen. Men kommer någon att tro på henne?

Kända namn som Olle Sarri (Snabba Cash), Isac Calmroth och Arvin Kananian finns också med i huvudrollerna. Sarah Rhodin, Wilma Lidén och Eddie E. Dominguez syns i biroller.

Nu har det släppt ett antal bilder från Veronika

Veronika_a-11 Veronika_a-10 Veronika_a-7 Veronika_a-6 Veronika_a-2 Veronika_a-5 Veronika_a-4 Veronika_a-3 Veronika_a-9 Veronika_a-8
<
>
Veronika (Foto: SkyShowtime)

Alexandra Rapaport är förväntansfull inför mottagandet:

Jag ser väldigt mycket fram emot att dela vår serie Veronika med SkyShowtimes publik. Vi har arbetat så hårt för att göra vår vision till verklighet och jag är så stolt över resultatet. Jag tror att kombinationen mysterium, pusseldeckare/kriminalare och psykologisk thriller med en touch av något som kanske eller kanske inte är övernaturligt är unik, och jag hoppas att tittarna kommer att älska vår bäbis.

Läs också Norden visar (ännu en gång) vägen SkyShowtime släpper sin första nordiska originalserie. En stilsäker men smått trevande kriminalthriller.

Tobias Santelmann ser fram emot att presentera Veronika för publiken:

Att filma Veronika med en sådan fantastisk rollbesättning och ett fantastiskt team och att skapa karaktären Tomas var en riktigt trevlig upplevelse. Jag är väldigt glad att SkyShowtimes publik får vara en del av den spännande och, ibland, hemska värld som vi har skapat – jag är säker på att serien kommer att hålla dem på sträckbänken!

Veronika kommer att finnas tillgänglig för streaming under mars.

Veronika (Foto: SkyShowtime)

Drygt 18 månader efter lanseringen i Norden kommer SkyShowtime att ha lanserat en mängd nya originalserier och säkrat flera Hollywood-blockbusters.

SkyShowtimes Chief Content Officer, Kai Finke, är stolt över vad streamingtjänsten nu kan erbjuda:

Vi ser fram emot att ta vår nya svenska originalserie från SkyShowtime till publiken i hela Europa i mars. Med Alexandra Rapaport och Tobias Santelmann i huvudrollerna och ett fantastiskt team av kreatörer bakom serien, tror vi att tittarna kommer att gripas av Veronikas skrämmande historia när de går in i denna kriminalthriller som inte får missas.

Streamingtjänsten kommer också att öka produktionen av lokala serier. Originalserier som Bosé, Kodnamn: Annika, Fleeting Lies, Poker Face, The Invisible Ladies, The Winner och Warszawianka.

Läs också Kevin Costner presenterar "Horizon: An American Saga" Del 1 har premiär den 28 juni och trailern finns att se nu!
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen