Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nu kan du strömma The Caine Mutiny Court-Martial

SkyShowtime tjuvstartar julen med en ny strömmande film från Kiefer Sutherland.

Av / 2023-12-23 - 12:23
Nu kan du strömma The Caine Mutiny Court-Martial

Precis innan tomten klämmer ner sin lite för stora kropp i den lite för smala skorstenen, kan du nu unna dig en liten paus i julstöket.

För idag bjuder SkyShowtime på en stor julklapp – strömningspremiären av den allra sista filmen av den Oscarsbelönade filmlegenden William Friedkin (1935-2023) – The Caine Mutiny Court-Martial.

The Caine Mutiny Court-Martial (Foto: SkyShowtime)Friedkin anses vara en av de mest inflytelserika regissörerna i amerikansk filmhistoria, med ikoniska klassiker som The French Connection, Exorcisten, To Live and Die in L.A., Sorcerer och Cruising.

Filmen har ingen mindre än Kiefer Sutherland i huvudrollen och har premiär på lilla julafton.

 

Filmen är skriven och regisserad av Friedkin, och förutom Sutherland ser vi Jason Clarke (Oppenheimer), Jake Lacy (The White Lotus), Monica Raymund, Lewis Pullman (Top Gun: Maverick), Jay Duplass, Tom Riley och (nyligen avlidne) Lance Reddick (Bosch) i ledande roller.

Filmmanuset är baserat på romanen med samma namn, skriven av Herman Wouk.

Läs också En av de bästa säsongerna Den hängivne polisutredaren i LA tackar för sig med en stenhård avslutningssäsong.

I The Caine Mutiny Court-Martial ställs en amerikansk marinofficer inför rätta för att ha iscensatt ett myteri efter att hans kapten visat tecken på att tappa fattningen och därmed riskerat livet på sin besättning.

The-Caine-Mutiny-Court-Martial_1-10 The-Caine-Mutiny-Court-Martial_1-8 The-Caine-Mutiny-Court-Martial_1-7 The-Caine-Mutiny-Court-Martial_1-6 The-Caine-Mutiny-Court-Martial_1-5 The-Caine-Mutiny-Court-Martial_1-3 The-Caine-Mutiny-Court-Martial_1-2
<
>
The Caine Mutiny Court-Martial (Foto: SkyShowtime)

 

När krigsrätten inleds går advokaten Barney Greenwald (Clarke) motvilligt med på att försvara löjtnant Steve Maryk (Lacy), en försteofficer som under en våldsam storm i farliga farvatten tog kontrollen över U.S.S. CAINE från dess dominanta kaptenlöjtnant Philip Francis Queeg (Sutherland).

Under rättegångens gång blir Greenwald alltmer bekymrad och ifrågasätter om händelserna ombord på Caine verkligen var ett myteri, eller om sjömännen var modiga och misstrodde sin instabila ledare.

Läs också Ny serie från skaparen av Yellowstone Taylor Sheridan bjuder in till en ny westernserie. Och ännu en gång träffar multitalangen mitt i prick!

Det finns knappast något som ger så mycket julstämning som ett riktigt rättegångsdrama! Sutherland briljerade i tidernas mest intensiva rättegångsdrama för 31 år sedan, i Reiners A Few Good Men.

The Caine Mutiny Court-Martial (Foto: SkyShowtime)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

Rulla till toppen