Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nu kan den strömmas! Se Adam Driver i Ferrari

Prime Video bjuder på häftig bilaction i Michael Mann-stil.

Av / 2024-02-17 - 18:14
Nu kan den strömmas! Se Adam Driver i Ferrari

Det finns många unika pionjärer från bilvärldens fascinerande historia.

Gottlieb Daimler, Karl Benz, Henry Ford, Ferdinand Porsche och Enzo Ferrari (för att bara nämna några).

Nu kan du strömma filmen om det otroliga livet för mannen bakom ett av världens mest ikoniska sportbilsmärken, Enzo Ferrari; regisserad av mannen bakom den bästa kriminalfilmen genom tiderna (Heat), Michael Mann.

Adam Driver, ”Ferrari” (Foto: Prime Video)

Filmen bygger på verkliga händelser och har Adam Driver (Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi), Penélope Cruz (Vicky Cristina Barcelona), Shailene Woodley (The Fault in Our Stars) och Patrick Dempsey (Grey’s Anatomy) i huvudrollerna i den snabba och rörande skildringen av bilikonen Enzo Ferrari.

Läs också Heat, Director’s Definitive Edition Michael Manns episka mästerverk, med gigantmötet mellan De Niro och Pacino, kommer äntligen i en välförtjänt specialversion.

Manuset till Ferrari skrevs av Troy K. Martin, som baserade det på biografin av motorsportjournalisten Brock Yates (Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races, the Machine, 1991).

 

 

Från sammanfattningen av handlingen kan vi läsa:

Det är sommaren 1957. Bakom kulisserna på Formel 1-cirkusen befinner sig den före detta racerföraren Enzo Ferrari (Adam Driver) mitt i en livskris. Ferraris fabrik och hans fru Laura (Penelope Cruz) är på randen till konkurs. Deras skakiga äktenskap präglas av förlusten av deras son, Dino. Samtidigt kämpar Ferrari med att acceptera sin andra son, Piero, som han har med sin älskarinna, Lina Lardi (Shailene Woodley).

Till råga på allt driver hans passion för racing honom och hans förare till bristningsgränsen när de ger sig ut på det farliga 1000-milsloppet genom Italien, Mille Miglia.

Ferrari_3 Ferrari_5 Ferrari_7 Adam Driver looks unrecognizable in first trailer for Ferrari biopic Ferrari_9 Ferrari_4 Ferrari_11 1 Ferrari_12 Ferrari_6
<
>
Ferrari (Foto: Prime Video)

Filmen hade biopremiär i december förra året och är redan klar att visas i ditt vardagsrum.

Njut av den spännande berättelsen om en unik man och hans vision, samt massor av intensiv körning, filmad av geniet Erik Messerschmidt.

Läs också Den datoranimerade krigshistorien Ännu en gång har Steven Spielberg och Tom Hanks samarbetat för att skildra andra världskrigets fasor. Visuellt spektakulärt, men känslomässigt urholkat.

Ferrari kan strömmas exklusivt på Prime Video från och med den 24 februari i år.

Ferrari (Foto: Prime Video)
Läs också Romantisk? En tretton-på-dussinet romantisk komedi som räddes av en vinnande Camila Mendes.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Max med norska MILFs!

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen