Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Grönt ljus för Bridgerton säsong 2

Nu kan du se fram emot mer pompa och ståt, intriger och sex bland societeten på 1800-talet.

Skrivet av / 2021-01-22 - 14:51
Grönt ljus för Bridgerton säsong 2

Att en kostymdramaserie skulle bli en av Netflix största succéer var ganska så oväntat.

Men som en lyckad blandning av a Dynastin, Askungen, Farliga förbindelser och Downton Abbey, och med en touch av Fifty Shades of Grey, blev Bridgerton en megasuccé när den släpptes under mellandagarna.

I centrum för intrigerna står den förmögna familjen Bridgerton, som består av en änka med sju(!) barn, varav den snusförnuftiga och smått naiva dottern Daphne (Phoebe Dynevor) har nått en giftasmogen ålder.

Mor och familjens äldste son, Anthony (Jonathan Bailey), gör allt för att få tag i den bäste mannen till Daphne, för att säkra familjens status, ställning och rikedom.

Läs också En familjetragedi En graviditet som går fruktansvärt fel är på väg att slita den unga familjen i bitar.

Men det finns en orm i det bekymmerslösa rikemansparadiset. En anonym författare, som undertecknar med ”Lady Whistledown”, har börjat använda sig av den tidens sociala media, ett flygblad, för att varje vecka skriva betraktelser om de ytliga rikemansfamiljerna, deras kärleksliv, problem och sorger – och mer eller mindre elakt skvaller.

Nu har Netflix bekräftat att det kommer en andra säsong!

Från självaste Lady Whistledown har vi fått reda på följande:

Bridgerton, säsong 2 (Foto: Netflix)
Läs också Den kåta borgarklassen Lyckat kostymdrama som är en blandning av Dynastin, Askungen, Farliga förbindelser och Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.

Bridgerton är en fulländad tvålopera à la klassiska Dynastin, fast utspelas 180 år tidigare. Här befinner vi oss i de rikas lekstuga, med maktkamp, ​​positioner, intriger och begär. Och apropå begär så har TV-publiken uppenbarligen vant sig vid mer vågade scener än vad Linda Evans & Co kunde åstadkomma på 1980-talet.

I Bridgerton drar de sig mer mot Farliga förbindelser och Fifty Shades of Grey, huvudpersonerna beter sig som kaniner oberoende av tillfälle, kön och plats. Snyggt koreograferat, måste påpekas.

Inspelningen av säsong 2 påbörjas i Storbritannien under våren och Netflix bekräftar att alla huvudrollerna återvänder och att det dessutom kommer in nya karaktärer.

Ett av den nya säsongens fokus är på Anthony Bridgertons (Jonathan Bailey) jakt på en passande brud. För honom slutade säsong 1 med ett uppbrott från sin älskarinna, operasångerskan Siena Rosso (Sabrina Bartlett).

Netflix har inte avslöjat något premiärdatum, det är förmodligen inte heller fastställt. Mycket beror på hur mycket inspelningen drar ut på tiden på grund av smittorisken. Inspelningen av säsong 1 slutade i februari 2020, strax innan koronapandemin drabbade världen som en flodvåg.

Intrigerna i Londons poshe borgarklass 1813 bygger på Julia Quinns romanserie.

Hele familien Bridgerton. ”Bridgerton”, sesong 1 (Foto: Netflix)
Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

And the Oscar Goes to...

Trailern är här!

Se trailern för den nya serien från skaparna av Game of Thrones

Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hem till dig!

Klar för Netflix!

Outer Range säsong 2 närmar sig

Här är TRON: Ares

Kevin Costner presenterar "Horizon: An American Saga"

Aquaman kommer hem till dig

Veronika - se den nya trailern!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen