Grönt ljus för Bridgerton säsong 2

Nu kan du se fram emot mer pompa och ståt, intriger och sex bland societeten på 1800-talet.
Annons
Annons
forfatter

Att en kostymdramaserie skulle bli en av Netflix största succéer var ganska så oväntat.

Men som en lyckad blandning av a Dynastin, Askungen, Farliga förbindelser och Downton Abbey, och med en touch av Fifty Shades of Grey, blev Bridgerton en megasuccé när den släpptes under mellandagarna.

I centrum för intrigerna står den förmögna familjen Bridgerton, som består av en änka med sju(!) barn, varav den snusförnuftiga och smått naiva dottern Daphne (Phoebe Dynevor) har nått en giftasmogen ålder.

Mor och familjens äldste son, Anthony (Jonathan Bailey), gör allt för att få tag i den bäste mannen till Daphne, för att säkra familjens status, ställning och rikedom.

Annons

Läs också

En familjetragedi

Men det finns en orm i det bekymmerslösa rikemansparadiset. En anonym författare, som undertecknar med ”Lady Whistledown”, har börjat använda sig av den tidens sociala media, ett flygblad, för att varje vecka skriva betraktelser om de ytliga rikemansfamiljerna, deras kärleksliv, problem och sorger – och mer eller mindre elakt skvaller.

Nu har Netflix bekräftat att det kommer en andra säsong!

Från självaste Lady Whistledown har vi fått reda på följande:

Bridgerton, säsong 2 (Foto: Netflix)
Läs också
Den kåta borgarklassen Lyckat kostymdrama som är en blandning av Dynastin, Askungen, Farliga förbindelser och Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.

Bridgerton är en fulländad tvålopera à la klassiska Dynastin, fast utspelas 180 år tidigare. Här befinner vi oss i de rikas lekstuga, med maktkamp, ​​positioner, intriger och begär. Och apropå begär så har TV-publiken uppenbarligen vant sig vid mer vågade scener än vad Linda Evans & Co kunde åstadkomma på 1980-talet.

I Bridgerton drar de sig mer mot Farliga förbindelser och Fifty Shades of Grey, huvudpersonerna beter sig som kaniner oberoende av tillfälle, kön och plats. Snyggt koreograferat, måste påpekas.

Annons

Inspelningen av säsong 2 påbörjas i Storbritannien under våren och Netflix bekräftar att alla huvudrollerna återvänder och att det dessutom kommer in nya karaktärer.

Ett av den nya säsongens fokus är på Anthony Bridgertons (Jonathan Bailey) jakt på en passande brud. För honom slutade säsong 1 med ett uppbrott från sin älskarinna, operasångerskan Siena Rosso (Sabrina Bartlett).

Netflix har inte avslöjat något premiärdatum, det är förmodligen inte heller fastställt. Mycket beror på hur mycket inspelningen drar ut på tiden på grund av smittorisken. Inspelningen av säsong 1 slutade i februari 2020, strax innan koronapandemin drabbade världen som en flodvåg.

Intrigerna i Londons poshe borgarklass 1813 bygger på Julia Quinns romanserie.

Annons
Hele familien Bridgerton. ”Bridgerton”, sesong 1 (Foto: Netflix)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Annons
Annons

Läs också

Tänk om det om var Sovjetunionen som hann först till månen?
Big Sky ett levande bevis på att även en av branschens mest erfarna och välrenommerade kan misslyckas.
Två personer ägnar en hel natt åt att göra sitt yttersta för att såra och förnedra sin partner. Sådant blir det filmkonst av.
Tom Hanks briljerar i sobert western-epos som har hjärtat på rätta stället.
Canon uppgraderar EOS M50 Mark II med flera videofunktioner.
Rykten säger att Sony WF-1000XM4 är precis runt hörnet.
Med hjälp av radar och 3D-teknik har Ring Video Doorbell Pro 2 full koll. Men den har en stor nackdel för oss svenskar.
Razer Kiyo Pro klarar både Zoom-möten på dagen och stämningfullt halvmörker i spelhålan på natten.
Efter lanseringen av STAR kan Disney+ erbjuda 300 ”nya” filmer och serier – inklusive Die Hard och Big Sky.
Sony släpper FX3 för handhållen proffsvideo.
Spotify meddelar att de snart kommer att förbättra ljudet för Premium-abonnenter.
Hyundais elektriska familje-SUV IONIQ 5 har gott om plats på insidan och satsar på säkerhet.
Tillsammans med Formlabs ska Sennheiser erbjuda öronproppar som är perfekt anpassade efter användarens öron.
ID.5 blir en coupéversion av den elektriska familje-SUVen ID.4.
Avancerade träningsfunktioner och bättre koll på resultaten.
Den kinesiska elektronikjätten har meddelat sina leverantörer att de förväntar sig en markant nedgång i beställningarna av komponenter till mobiltelefoner i år.