Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Svenskt begär på HBO Max

Se trailern till den kommande svenska komediserien Lust, som handlar om medelålders kvinnor som kämpar för att hålla igång sexlivet.

Av / 2022-02-20 - 14:40
Svenskt begär på HBO Max

Det har snart gått fyra månader sedan HBO förvandlades till HBO Max och i samband med nystarten kom också löften om mer lokalproducerat innehåll.

Hittills har vi fått se den utmärkta danska Kamikaze, samt den inte lika lyckade andra säsongen av norska Beforeigners. Båda serierna låg i produktionsschemat långt före Max kom in i bilden. Nu är det Sveriges tur, med den första nordiska, Max Originals.

Läs också På jakt efter mening Den första danska originalserien från HBO Max skickar ut Julie, som har gått igenom en omvälvande upplevelse, på ett sökande meningen med det meningslösa livet.

Gör dig redo för medelålders, svenska kvinnor i 40-årskris – som fortfarande kämpar för sin rätt att ha en skönt, experimentellt och tillfredsställande sexliv. Sofia Helin har huvudrollen i Lust.

Nu är den första trailern kommit:

 

Temat för serien är kvinnor i 40-årsåldern som kämpar för att behålla lusten i en sexuellt frustrerad värld. Huvudrollerna spelas av Sofia Helin (Bron), Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga.

Komediserien har global premiär på HBO Max 18 mars.

Lust sesong 1 6
Lust, säsong 1 (Foto: HBO Max)

I pressmeddelandet kan vi läsa följande om handlingen:

Anette (Helin), Nadia (Lundqvist), Ellen (Dufvenius) och Martina (Klinga) har varit vänner sedan barnsben. När hälsoutredaren Anette tar sig an en stor undersökning under den något tveksamma parollen ”Gör Sverige sexigt igen” väcks deras nyfikenhet och de börjar ifrågasätta sina egna sexliv. Har sex – eller bristen på det – någon inverkan på svenska kvinnors hälsa och var tog den svenska synden vägen i en vardag med schemalagt torsdagssex, karriärer, ungar, äktenskap, skilsmässor och kampen för att hålla sig frisk, ung och snygg?

När ersattes passion av planerat torsdagssex? Sedan när har det blivit rutin att vänta en halvtimme på att exmannens Viagra ska börja verka? Ovillkorligt sex är mer givande än sex i ett förhållande, eller hur? Karriär, barn, äktenskap, skilsmässa, frihet, att hålla sig frisk och vacker – har alla dessa vardagliga verkligheter gjort den svenska synden till en myt?

Lust sesong 1 4 989x659 1 Lust sesong 1 3 989x659 1 Lust sesong 1 5 989x659 1
<
>
Lust, säsong 1 (Foto: HBO Max)

 

Lust har precis haft världspremiär på filmfestivalen i Berlin, i programkategorin Berlinale Series, utvald som enda svenska serie.

Serien består av åtta avsnitt och regisseras av Ella Lemhagen, skriven och skapad av Frans Milisic Wiklund, i samarbete med Åsa Kalmér, Julia Dufvenius, Sofia Helin och Anja Lundqvist. Sandra Harms och Karl Fredrik Ulfung, Miso Film Sverige AB har producerat serien för HBO Max, och exekutiva producenter för HBO Max är Christian Wikander och Camilla Curtis.

Lust sesong 1 2
Lust, säsong 1 (Foto: HBO Max)

Sofia Helin är förmodligen mest känd för sin roll i succéserien Bron, men har varit med i många andra nordiska serier och filmer också, inklusive en liten roll i andra säsongen av norska Exit.

Sofia Helin om seriens ursprung:

– I mitt barndomshem fanns det en bok i bokhyllan som var helt sönderläst av släktens alla flickor och kvinnor; sexundersökningen Hite-rapporten, bästsäljaren från 1976 av den amerikanska feministen Shere Hite. Att få en inblick i de vuxnas mest intima rum och förstå hur olika alla har det vad gäller sex var häpnadsväckande. När jag och mina vänner nu i vuxen ålder tog upp att vi faktiskt pratar med varandra om allt utom just om våra sexliv, mindes vi åter Shere Hites banbrytande sexundersökning. Det blev till långa samtal med mycket skratt. Det är ett så sårbart ämne och därför så befriande att få skratta åt tillsammans. Att para ihop en sexundersökning med en komediserie skapade ett fantastiskt kreativt rum och det blev vår serie Lust.

Lust består av åtta avsnitt på 30 minuter. Samtliga avsnitt släpps på HBO Max premiärdagen 18 mars.

Läs också Sociopaternas lekplats Uppföljaren går i samma fascinerande fotspår som första säsongen – och det är inte negativt.
Lust sesong 1 7
Anja Lundqvist, Elin Klinga, Sofia Helin och Julia Dufvenius, ”Lust, säsong 1” (Foto: HBO Max)
Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Spionuppföljare

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Väntan är över!

Premiär i höst!

Rulla till toppen