Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Grönt ljus för Mayor of Kingstown, säsong 3

Ja, det är blir en ny omgång med Jeremy Renner som tidernas "diplomat" i brottshelvetet Kingstown.

Av / 2023-09-19 - 15:28
Grönt ljus för Mayor of Kingstown, säsong 3

Medan Paramounts flaggskeppsserie Yellowstone obönhörligen närmar sig sitt slut, arbetar serieskaparen Taylor Sheridan redan hårt på andra serier.

Den mångsidige Sheridan ligger bakom megahits som Yellowstone, 1883, 1923, Mayor of Kingstown, Tulsa King – samt de kommande, 1883: The Bass Reeves Story, 6666 och uppföljaren till Yellowstone, med Matthew McConaughey i huvudrollen.

Läs också Game over! Paramount bekräftar nu att Yellowstone-serien inte får någon fortsättning.

Snart kommer han med en serie som ligger lååångt ifrån cowboyvärlden.

I den nya serien Special Ops: Lioness förflyttas vi till nutid och CIA:s fascinerande värld. Serien är baserad på ett verkligt spionprogram och följer Cruz Manuelos (Laysla De Oliveira), en tuff men passionerad ung marinsoldat som rekryteras till Lioness Engagement Team, med uppgift att krossa en terroristorganisation från insidan.

I Lioness medverkar ingen mindre än Nicole Kidman (Big Little Lies), Zoe Saldaña (Avatar: The Way of Water), Morgan Freeman (The Shawshank Redemption) och De Oliveira.

Special Ops: Lioness, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)

Vi har sett serien (som har premiär i slutet av oktober), och fans av häftig spionaction har något att se fram emot.

Men den här veckan har Paramount släppt ytterligare en god nyhet från Sheridan-universumet: Det blir en tredje säsong av Mayor of Kingstown!

Efter en relativt avgörande säsongsfinal av den andra säsongen, och en svårt skadad Jeremy Renner, såg det mörkt ut för en fortsättning av det intensiva kriminaldramat.

Läs också Gangsterhelvete! Taylor Sheridan, och en perfekt castad Jeremy Renner, serverar stenhård socialrealism och gangsterhelvete – både innanför och utanför murarna.

Serien handlar om det genomkommersialiserade och dysfunktionella amerikanska fängelsesystemet år 2023.

 

 

Mayor of Kingstown dramatiserar det massiva fängelsesystemet i Kingstown, Michigan (en stad med 40 000 invånare, där ”alla” infödda tar hand om de 20 000 internerna). Alla på varsin sida om lagen arbetar i gråzoner, allt och alla kan köpas och systemet uppmuntrar till korruption.

”Fixaren” Mike McLusky (Jeremy Renner) fungerar som en medlare och länk mellan de kriminella på insidan och utsidan, samt den lokala polisen.

Jeremy Renner, ”Mayor of Kingstown, säsong 2” (Foto: SkyShowtime)

Taylor Sheridan arbetar fortfarande exklusivt för Paramount, så Kingstown kommer att visas på SkyShowtime i Norden.

På grund av den bittra manusförfattar- och skådespelarstrejken som just nu lamslår Hollywood är det för närvarande högst osäkert när vi kommer att få se en återförening av familjen McLusky, Bunny, Iris och den smutsiga underjordiska brottsligheten i den förfallna Kingstown.

Läs också Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?

Förutom Renner i den ikoniska huvudrollen förväntar vi oss en återförening med Dianne Wiest (hans mamma, Miriam McLusky), Hugh Dillon (detektiv Ian), Tobi Bamtefa (Bunny), Taylor Handley (Mikes lillebror, Kyle), Derek Webster (polisen Stevie), Hamish Allan-Headley (SWAT-hårdingen Robert Sawyer), Nishi Munshi (Kyles fru Tracy) – och sist men inte minst, en fantastisk Emma Laird som Iris, ”sparven” som låter sig utnyttjas av allt och alla.

Emma Laird, ”Mayor of Kingstown, säsong 1” (Foto: Paramount+)

Efter den ”explosiva” avslutningen på förra säsongen är vi dock inte säkra på om det blir någon återförening med gangstern Milo Sunter (Aidan Gillen, Game of Thrones).

Det är bara att ha tålamod inför fortsättningen av en av de bästa serierna på senare tid.

Läs också Fler serienyheter från Yellowstone-skaparen. SkyShowtime har en massiv höst- och vinterlansering med bland annat en ny serie från Yellowstones skapare.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se trailern till Citadel

MCU var inte dött!

En välkommen återförening av två åldrande gentlemän

Mayday! Mayday!

Bäst att du skyndar dig och dödar henne!

Ytterligare maffiakomplikationer från Stallone & Co!

Nu kommer aporna hem till dig!

Hon är tillbaka!

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Rulla till toppen