Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bloomberg: Ny version av Apple TV-appen på gång

En uppiffad version av Apple TV-appen ryktas komma i december.

Skrivet av / 2023-10-25 - 11:12
Bloomberg: Ny version av Apple TV-appen på gång

Apple TV-appen är den tjänst som samlar både Apples egen TV+ samt Netflix, Amazon, Disney+ och andra streamingtjänster under samma flik.

Den är tänkt att vara en central hubb för alla typer av TV-underhållning, och nu genomför Apple en ytterligare översyn som samlar mer innehåll på ett ställe. Det uppger Bloombergs Apple-expert Mark Gurman, som hänvisar till källor med insyn i saken.

Läs också Nya Apple TV är ett krutpaket Tredje generationens Apple TV 4K är en blixtsnabb enhet med starka prestanda, en sömlös användarupplevelse och fantastisk bild- och ljudkvalitet. Plugga in den och plocka fram popcornen!

Köp och hyra av film tas bort från iTunes?

Enligt ryktena planerar Apple att fasa ut nuvarande köp och hyra av video från iTunes och flytta det helt till TV-appen. Detta gäller tydligen både de iTunes-baserade apparna från Apple TV-boxen och på iOS och iPadOS. I praktiken kommer alltså allt videoinnehåll, inklusive filmer som du har köpt eller hyrt, att finnas tillgängligt i Apple TV-appen.

Apple har investerat stort i originalfilmer och serier på senare tid, bland annat Martin Scorseses Killers of the Flower Moon, som nyligen hade biopremiär. Den förväntas också släppas senare på streamingtjänsten Apple TV+ (Foto: Apple)

Uppdaterat användargränssnitt

Den uppdaterade appen kommer enligt uppgift att ha ett nytt grafiskt användargränssnitt, inspirerat av bland annat Netflix, med ett urval av olika innehållskategorier på vänster sida. Detta kommer att göra det enklare att navigera i ett ständigt ökande och mer varierat utbud av innehåll och tjänster.

Så här ser det ut att köpa och hyra film i den nuvarande TV-appen (Foto: Audun Hage)

 

Förväntas under december

Den nya appen förväntas under december som en del av en kommande tvOS-mjukvaruuppdatering.

Apple TV-appen är också tillgänglig på utvalda smart-TV-apparater, och det är troligt att denna version också kommer att få en liknande uppdatering vid någon tidpunkt.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr & Mrs Smith kommer tillbaka!

Mord i Venedig går snart att streama

Bättre än Yellowstone?

Spidey!

Trailer för Reacher

Förnyad!

Kommer till strömning

Så Yellowstone var inte (helt) död

Så fungerar Dashtoon

Kommer till Disney+!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen