Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Premiär för Netflix första finska serie

Äntligen är det Finlands tur att nå en global Netflix-publik.

Av / 2022-05-10 - 10:45
Premiär för Netflix första finska serie

Netflix har de senaste åren släppt ett antal lokalproducerade serier och filmer från Danmark, Norge och Sverige (som The Rain, Ragnarok, Störst av allt, Kärlek & anarki, Kastanjemannen).

Till och med Island har fått sin lokala (och mycket sevärda) Netflix-serie: Katla. Nu har turen äntligen kommit till våra kära grannar i öst.

Läs också Akta dig för Kastanjemannen! Danskarna visar ännu en gång att de är bäst i Norden på krim-genren.

I samproduktion med det statliga TV-bolaget lanserar nu strömningsjätten Dance Brothers.

Dance Brothers sesong 1 1
Dance Brothers, säsong 1 (Foto: Netflix)

Netflix berättar att Samuel Kujala och Roderick Kabanga har huvudrollerna i Dance Brothers, den första finska serien som har premiär på Netflix.

Dramaserien för unga vuxna är en samproduktion mellan Netflix och YLE, och är skapad och producerad av Endemol Shine.

Läs också Nu blir det reklam på Netflix Efter en mer än halverad aktiekurs och sjunkande antal abonnenter tar Netflix till åtgärder.

Dance Brothers handlar om de två bröderna Roni (Roderick Kabanga) och Sakari (Samuel Kujala) som kämpar för att försörja sig som professionella dansare. För att finansiera sina dansdrömmar bestämmer de sig för att starta en egen klubb som ger inkomst, bostad och träningslokal. Deras unika klubb och imponerande dansrutiner gör dem snabbt kända.

Snart kolliderar konstnärliga ambitioner och personliga relationer med kommersiella krav, och business ställs mot passion. Lojaliteten och kärleken som bröderna har till varandra kommer att testas av det enda som alltid har förenat dem: dansen.

    Två bröder, en klubb. Dansar de för att leva, eller lever de för att dansa?

Förutom Kabanga och Kujala får vi se Jeanine Muyima, Fanni Noroila, Lauri Lohi, Eeva Eloranta och Cristal Snow i huvudroller.

Inspelningen har redan börjat i Helsingfors, med Max Malka som serieskapare, medan Taito Kawata gör regidebut. Serien får premiär någon gång under 2023.

I ett pressmeddelande säger Malka:

Detta är ett speciellt projekt, inte bara för att serien ger en unik och banbrytande skildring av dansgenren, utan vi har skapat en serie som kommer att visa upp det allra bästa av finsk kreativitet på alla nivåer. Kombinationen av högkvalitativ dramatik, spännande dans och en mångsidig grupp av talanger gör detta till drömprojektet för oss.

Läs också Alla nya streamingtitlar i maj Dessa serier/filmer kan du streama i maj – och nu kommer Stranger Things tillbaka!
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

Rulla till toppen