Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

1883: Nytt westernepos på Paramount+

På måndag kan du streama Yellowstones prequelserie.

Av / 2022-01-07 - 18:45
1883: Nytt westernepos på Paramount+

Den moderna westernserien Yellowstone, med Kevin Costner i huvudrollen, har varit en av de mest populära serierna på Paramount+.

På måndag släpps den nya prequelserien 1883.

Läs också Nya strömningstjänsten har premiär! Den nya internationella strömningstjänsten Paramount+ har kommit till Norden.

Där Yellowstone, med sina intriger och konflikter bland Dutton-kreaturdynastiet, utspelar sig i nutidens Montana, är 1883 en klassisk westernserie, som äger rum i just 1880-talet i pionjärtidens USA.

1883 följer Dutton-familjen medan de åker västerut genom de stora slätterna i USAs Mittvästen för att hitta nya marker. Målet är landets sista oupptäckta bastion.

Serien försöker porträttera den västliga expansionen, i en intens studie av en familj som flyr från fattigdom för att söka en bättre framtid i Montana; framtidshoppet för USAs alla nybyggare.

Countrysångar-paret Tim McGraw (Friday Night Lights) och Faith Hill (The Stepford Wives) innehar rollerna som respektive James och Margaret Dutton, medan skådepelarlegenden Sam Elliott (The Big Lebowski, A Star Is Born) spelar den tuffa cowboyen Shea Brennan som ska föra pionjärerna tryggt genom påfrestande utmaningar och okända faror.

Läs också A star is born Cooper och Gaga sjunger sig in i filmhistorien med en fängslande remake av motgångar-gör-dig-stark-klassikern.

I 1883 möter vi också Isabel May (Alexa & Katie), Lamonica Garrett (Primal) och Dawn Olivieri (Heroes). Billy Bob Thornton (Goliath) har en gästroll, och självaste Tom Hanks dyker upp i en liten cameo i en återblick från det amerikanska inbördeskriget.

1881-sesong-1_5-989x659 1881-sesong-1_3-989x659 1881-sesong-1_6-989x659 1881-sesong-1_4-989x659 1881-sesong-1_7-scaled
<
>
1883, säsong 1 (Foto: Paramount+)

1883 har producerats exklusivt för Paramount+, och serieskapare är ringräven Taylor Sheridan (Yellowstone, Mayor of Kingstown). De två första (av totalt 10) episoderna släpps på måndag, med ny episod varje påföljande måndag.

Vi har redan haft nöjet att se de 3 första episoderna – och kan avslöja att fans av klassiska westerns garanterat inte kommer bli besvikna. Läs vår recension på måndag!

Läs också Vi fixar allt! Jeremy Renner går från godhjärtad superhjälte till att försöka vara godhjärtad ”fixare” i fängslande kriminaldrama.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Rulla till toppen