Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Satechi lanserar USB-C-hubb för Chromebook

En smidig lösning för dem som behöver fler portar på sin Chromebook

Av / 2023-11-08 - 11:58
Satechi lanserar USB-C-hubb för Chromebook

Om man inte har jättehöga krav på prestanda, eller möjlighet att köra Windows-program, är Chromebook är ett billigt alternativ. Men det är alltid en kompromiss. En av sakerna de sällan är översållade med är anslutningsmöjligheter. Det vill Satechi råda bot på med sin USB-C Multiport för Chromebook.

Foto: Satechi

Vill man ha en säkrare och snabbare uppkoppling än överbelastad wifi tillför den en gigabit Ethernet-port. Och vill man koppla till en extern skärm, eller varför inte en tv, erbjuder den en HDMI-port med stöd för 4K-upplösning i 60 hertz bildfrekvens.

Trycker man in sin Chromebook-, eller för all del vilken laddare som helst som stöder Power Delivery-standarden, så kan hubben mata vidare upp till 96 watt till datorn. Och för att ansluta tangentbord, möss eller usb-minnen finns det två stycken USB-A-portar med USB 3.2 Gen1, vilket ger en hastighet på 5 Gbps.

Läs också Chromebooks för skolbänken Chromebook som studentdator? Tre tillverkare ger sina bästa förslag på en Chromebook för CSN-budget.

Den är kompatibel med:

Chromebook 11 CB311, 13 CB713, 15 CB315/CB515, Chromebook 514, CB Spin 11 CP311/CP511, 13 CP713, Chromebook 14 C425TA/C204MA/C204EE/C223NA/C403NA/C423NA/C523NA

Pris och tillgänglighet

Satechi USB-C Multiport för Chromebook finns tillgänglig nu och kostar 899 kronor.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Ljud & Bild
Rulla till toppen