Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nighthawk RS700S: ”överlägsen hastighet” med WiFi 7

Netgears första WiFi 7-router, Nighthawk RS700S, kommer att ge blixtsnabb WiFi med hastigheter upp till 19 Gbit/s.

Av / 2023-10-22 - 21:09
Nighthawk RS700S: ”överlägsen hastighet” med WiFi 7

Kraven på WiFi i moderna hem har ökat dramatiskt och på allt fler platser kan man nu få internet i hastigheter över en gigabit. Med allt fler uppkopplade enheter, den växande populariteten för videostreaming i 4K och till och med 8K, för att inte tala om nedladdning av spel online på gigabyte åt gången, måste WiFi-tekniken hänga med.

10 gigabit port

WiFi 7 bygger vidare på WiFi 6E genom att erbjuda ännu högre hastigheter och prestanda. Netgear Nighthawk RS700S är utrustad med en 10 Gbit/s internetport, vilket är tio gånger högre bandbredd än vad som hittills varit vanligt. Den har också ett antal LAN-portar för trådbunden anslutning till flera enheter

Nighthawk RS700S har en slimmad design och de inbyggda antennerna är extra högpresterande, anpassade för 6 GHz-bandet och 320 MHz bandbredd.

Läs också Orbi 970: Det sjukaste mesh-nätverk vi hört talas om Det mest extrema mesh-nätverket från Netgear är på väg. Med WiFi 7 och galna hastigheter. Men du får gräva djupt i plånboken för Orbi 970...

WiFi 7 till 200 enheter

Routern har 360 graders täckning och stödjer upp till 200 anslutna enheter samtidigt, över ett täckningsområde på upp till 250 kvadratmeter.

Förutom multi-gigabit nätverkshastighet i ditt hemnätverk kan du ansluta en USB-hårddisk för nätverkslagring och enkel delning av stora filer.

Netgear Nighthawk RS700S: Tillgänglighet och pris

Netgear Nighthawk RS700S kommer att finnas tillgänglig i slutet av oktober, men om du trodde att den skulle vara billig får du tänka om: 11 499 kronor är vad du måste punga ut med.

Mer info: netgear.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen