Uppdaterad Asus ZenBook S har 3:2-skärm

Den nya skärmen med 3:2-format har 3,3K-upplösning, 500 nits ljusstyrka och Pantone-certifiering.
Annons
Annons
forfatter

Asus ZenBook S-serie är ultrabook-datorer med toppspecifikationer som brukar befinna sig i den dyrare änden av prisspektrumet. Den senaste modellen i serien, Asus ZenBook Flip S, gav vi fem stjärnor och vår Särskilda rekommendation, så vi spetsar alltid öronen när den taiwanesiska elektronikjätten är på gång med nya ZenBook S-modeller.

Och det är de nu. Asus är nämligen klara med en uppgraderad version av ZenBook S (UX393), den här gången med IPS-pekskärm på 13,9 tum i 3:2-format, vilket vi även har sett från bland annat och Huawei med Surface Laptop 3 respektive MateBook X.

Asus ZenBook S (UX393)
3:2-formatet betyder, at det samlede skærmareal bliver større end ellers, og desuden bliver skærmen højere, end man er vant til. (Foto: Asus)

Första Asus ZenBook S med 3:2-skärm

3:2-formatet har flera fördelar. Dels blir den totala skärmytan större och dels är skärmen högre än man är van vid. Det är extra bra när man surfar i webbläsaren eller arbetar i klassiska produktivitetsverktyg som Word och Excel. Å andra sidan får man svarta fält överst och underst och tappar lite av biokänslan när man tittar på Netflix och YouTube.

Asus lovar att 3:2-formatet kommer till sin rätt i nya ZenBook S som har både 3,3K-upplösning, 500 nits ljusstyrka och Pantone-certifiering. Dessutom har den 100 procents DCI-P3-färgskala. Med andra ord ska den nya ultraboken passa extra bra för redigering av både bilder och video. Svart är verkligen svart och när det gäller så är det fullt ös i både färgerna och ljusstyrkan, försäkrar Asus.

Asus har også fået plads til et numerisk tastatur – nemlig den såkaldte NumberPad, som tænder for et lysende felt af numeriske taster på computerens touchpad. (Foto: Asus)

Övriga specifikationer

Förutom skärmen har de andra delarna av den kommande Asus ZenBook S (UX393) också visats mycket uppmärksamhet: Intel Core i7-processor, Intel Iris X Graphics-arkitektur, 16 GB RAM, 1 TB SSD, Wi-Fi 6 samt en så kallad NumberPad, som tänder ett lysande fält med siffertangenter på datorns pekplatta.

Annons

Den ultrabärbara datorn har två USB-C-portar, som även stöder Thunderbolt 4, en enda USB-A och en HDMI 2.0. Måtten är 306 x 224 x 15,7 mm och vikten 1,35 kg.

Pris och tillgänglighet

Asus ZenBook S (UX393) finns redan i butik och kostar 21 000 kronor.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Xiaomi har lanserat fyra nya mobiler som de flesta har råd med. Den billigaste har 5G och den dyraste 108 megapixlar.
Mobilen är stor och läcker – och vi får nog aldrig se den i Sverige.
Den kinesiska elektronikjätten har meddelat sina leverantörer att de förväntar sig en markant nedgång i beställningarna av komponenter till mobiltelefoner i år.
Läsplatta för färgglada illustrationer.
Amazon Prime har släppt en trailer till den nya Clancy-filmen.
I kväll är det premiär för den efterlängtade andra säsongen av Exit.
Full pott för Polestar 2 i krocktest.
Twitter-chefen Jack Dorsey har stora planer för Tidal. Jay-Z stannar kvar som styrelseordförande.
Xiaomi har lanserat fyra nya mobiler som de flesta har råd med. Den billigaste har 5G och den dyraste 108 megapixlar.
Porsches elektriska crossover är äntligen officiell – här kan du se lanseringen!
Trådlösa proppar med Marshall-ljud och app-styrning.
LG har tagit patent på en ny sorts OLED-TV som kan gömmas undan när du inte tittar på den.
Disney skakar själva fundamentet för biografernas exklusiva filmmonopol.
En ny, häftigare version av Samsungs superbreda gaming-monitor ska vara på väg.
Kom bara ihåg att välja versionen med stereoljud.