Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Uppdaterad Asus ZenBook S har 3:2-skärm

Den nya skärmen med 3:2-format har 3,3K-upplösning, 500 nits ljusstyrka och Pantone-certifiering.

Skrivet av / 2021-02-02 - 19:14
Uppdaterad Asus ZenBook S har 3:2-skärm

Asus ZenBook S-serie är ultrabook-datorer med toppspecifikationer som brukar befinna sig i den dyrare änden av prisspektrumet. Den senaste modellen i serien, Asus ZenBook Flip S, gav vi fem stjärnor och vår Särskilda rekommendation, så vi spetsar alltid öronen när den taiwanesiska elektronikjätten är på gång med nya ZenBook S-modeller.

Och det är de nu. Asus är nämligen klara med en uppgraderad version av ZenBook S (UX393), den här gången med IPS-pekskärm på 13,9 tum i 3:2-format, vilket vi även har sett från bland annat och Huawei med Surface Laptop 3 respektive MateBook X.

Asus ZenBook S (UX393)
3:2-formatet betyder, at det samlede skærmareal bliver større end ellers, og desuden bliver skærmen højere, end man er vant til. (Foto: Asus)

Första Asus ZenBook S med 3:2-skärm

3:2-formatet har flera fördelar. Dels blir den totala skärmytan större och dels är skärmen högre än man är van vid. Det är extra bra när man surfar i webbläsaren eller arbetar i klassiska produktivitetsverktyg som Word och Excel. Å andra sidan får man svarta fält överst och underst och tappar lite av biokänslan när man tittar på Netflix och YouTube.

Asus lovar att 3:2-formatet kommer till sin rätt i nya ZenBook S som har både 3,3K-upplösning, 500 nits ljusstyrka och Pantone-certifiering. Dessutom har den 100 procents DCI-P3-färgskala. Med andra ord ska den nya ultraboken passa extra bra för redigering av både bilder och video. Svart är verkligen svart och när det gäller så är det fullt ös i både färgerna och ljusstyrkan, försäkrar Asus.

Asus har også fået plads til et numerisk tastatur – nemlig den såkaldte NumberPad, som tænder for et lysende felt af numeriske taster på computerens touchpad. (Foto: Asus)

Övriga specifikationer

Förutom skärmen har de andra delarna av den kommande Asus ZenBook S (UX393) också visats mycket uppmärksamhet: Intel Core i7-processor, Intel Iris X Graphics-arkitektur, 16 GB RAM, 1 TB SSD, Wi-Fi 6 samt en så kallad NumberPad, som tänder ett lysande fält med siffertangenter på datorns pekplatta.

Den ultrabärbara datorn har två USB-C-portar, som även stöder Thunderbolt 4, en enda USB-A och en HDMI 2.0. Måtten är 306 x 224 x 15,7 mm och vikten 1,35 kg.

Pris och tillgänglighet

Asus ZenBook S (UX393) finns redan i butik och kostar 21 000 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

Snacka om lagringsutrymme!

Praktisk Philips-skärm för vardagsbruk

40 (!) nya AI-produkter från Lenovo

Se vad Asus visade på CES

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen