Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Uppdaterad Asus ZenBook S har 3:2-skärm

Den nya skärmen med 3:2-format har 3,3K-upplösning, 500 nits ljusstyrka och Pantone-certifiering.

Skrivet av / 2021-02-02 - 19:14
Uppdaterad Asus ZenBook S har 3:2-skärm

Asus ZenBook S-serie är ultrabook-datorer med toppspecifikationer som brukar befinna sig i den dyrare änden av prisspektrumet. Den senaste modellen i serien, Asus ZenBook Flip S, gav vi fem stjärnor och vår Särskilda rekommendation, så vi spetsar alltid öronen när den taiwanesiska elektronikjätten är på gång med nya ZenBook S-modeller.

Och det är de nu. Asus är nämligen klara med en uppgraderad version av ZenBook S (UX393), den här gången med IPS-pekskärm på 13,9 tum i 3:2-format, vilket vi även har sett från bland annat och Huawei med Surface Laptop 3 respektive MateBook X.

Asus ZenBook S (UX393)
3:2-formatet betyder, at det samlede skærmareal bliver større end ellers, og desuden bliver skærmen højere, end man er vant til. (Foto: Asus)

Första Asus ZenBook S med 3:2-skärm

3:2-formatet har flera fördelar. Dels blir den totala skärmytan större och dels är skärmen högre än man är van vid. Det är extra bra när man surfar i webbläsaren eller arbetar i klassiska produktivitetsverktyg som Word och Excel. Å andra sidan får man svarta fält överst och underst och tappar lite av biokänslan när man tittar på Netflix och YouTube.

Asus lovar att 3:2-formatet kommer till sin rätt i nya ZenBook S som har både 3,3K-upplösning, 500 nits ljusstyrka och Pantone-certifiering. Dessutom har den 100 procents DCI-P3-färgskala. Med andra ord ska den nya ultraboken passa extra bra för redigering av både bilder och video. Svart är verkligen svart och när det gäller så är det fullt ös i både färgerna och ljusstyrkan, försäkrar Asus.

Asus har også fået plads til et numerisk tastatur – nemlig den såkaldte NumberPad, som tænder for et lysende felt af numeriske taster på computerens touchpad. (Foto: Asus)

Övriga specifikationer

Förutom skärmen har de andra delarna av den kommande Asus ZenBook S (UX393) också visats mycket uppmärksamhet: Intel Core i7-processor, Intel Iris X Graphics-arkitektur, 16 GB RAM, 1 TB SSD, Wi-Fi 6 samt en så kallad NumberPad, som tänder ett lysande fält med siffertangenter på datorns pekplatta.

Den ultrabärbara datorn har två USB-C-portar, som även stöder Thunderbolt 4, en enda USB-A och en HDMI 2.0. Måtten är 306 x 224 x 15,7 mm och vikten 1,35 kg.

Pris och tillgänglighet

Asus ZenBook S (UX393) finns redan i butik och kostar 21 000 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Apple håller fast vid Lightning ett litet tag till

Ingen 27-tums iMac

Fler portar till Chromebook

Vikbar PC äntligen klar efter ett års försening

Vad sjutton är Copilot?

MacBook Pro i svart!

Blixtsnabb ny iMac

Apple drar ifrån konkurrenterna

Qualcomm slår Apple M1

Få upp till 19 gigabit trådlöst nätverk

Överlägsen WiFi-hastighet

Böjda tangenter för trötta handleder

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen