annons
annons
Sommarerbjudande: Prova Ljud & Bild i 4 veckor för 0 kronor! Prova Ljud & Bild
annons
annons
(Foto: Tillverkare)
annons

Creative satsar på lätt ljud

Lysande högtalare, hörlurar och enkel hemmabio.

Det är de simpla och färgstarka ljudåtergivarna som dominerar Creatives monter på CES 2018 i Las Vegas: bland nyheterna finns intelligenta högtalare med ljus, hörlurar och en hemmabioanläggning med soundbar och subwoofer.

Alla går inte att köpa riktigt ännu, men man kan få en smygtitt på de kommande smart home-högtalarna Creative Nova, Creative Muvo Genie och Creative Halo Genie. I montern kan man också prova de helt nya in-ear-hörlurar Creative Aurvana Trio samt hemmabiosystemet X-Fi Sonic Carrier. Ljudkort till datorer har Creative naturligtvis fortfarande, i form av Sound BlasterX AE-5 – som belönats med två utmärkelser vid CES 2018 Innovation Awards.

Creative Nova ger ifrån sig både ljud och ljus. Foto: Creative
Creative Nova ger ifrån sig både ljud och ljus. Foto: Creative

 

Creative Nova-högtalaren är ett så kallat ljus- och ljud-spa. Det betyder förmodligen att den avger både ljus och ljud – lite som JBL Pulse. Nova har dessutom Amazon Alexa-kompatibel röststyrning.

Även Creative Muvo Genie stöder Alexa. Den här lilla högtalaren kan tas med överallt – utomhus i regnet, till poolen eller ut på vandring i naturen. Creative Halo Genie är en Bluetooth-högtalare som ger ifrån sig ljus i 16 miljoner färger. Och stöder Amazon Alexa.

Aurvana Trio. Foto: Creative
Aurvana Trio. Foto: Creative

 

I den både lättare och tyngre änden finns Creative Aurvana Trio, som är in-ear-hörlurar med hela tre element. Mellanregister och diskant återges av två balanserade armaturer och ett dynamiskt 10 mm biocellulosa-element tar hand om basen. Det låter ambitiöst – och inte helt billigt. Men pris och lanseringsdatum säger Creative ingenting om.

Foto: Creative
Foto: Creative

 

Till sist har Creative hemmabiosystemet X-Fi Sonic Carrier, som beskrivs som: ”Ett kraftfullt underhållningssystem med element i 15.2-konfiguration och 1000W RMS.” Av den här bilden att döma handlar det om en soundbar med tillhörande subwoofer.

Läs också

JBL:s legendariska högtalare återuppstår

JBL:s legendariska högtalare återuppstår

L100 är JBL:s mest framgångsrika högtalare. Nu kommer den i en helt ny version.Lägg till som favorit
Sonys ljudlimpor ger 3D-surroundljud

Sonys ljudlimpor ger 3D-surroundljud

Oavsett om du vill ha tredimensionellt Atmos-ljud eller ett extremt kompakt format så har Sony något som passar. Lägg till som favorit
Ljuskänslig Panasonic-kamera

Ljuskänslig Panasonic-kamera

Panasonic Lumix GH5S är en trimmad version av flaggskeppet GH5, gjord för video i dåligt ljus. Lägg till som favorit
Philips vill leka med Razer

Philips vill leka med Razer

De smarta Philips Hue-lamporna breder ut sig. Samarbetet med Razer innebär att du kan få stämningsfullt ljus i hela rummet när du spelar.Lägg till som favorit
Nvidia vill konkurrera ut din TV

Nvidia vill konkurrera ut din TV

Grafikjätten vill ställa en gaming-skärm på bästa stället i vardagsrummet. Och den ska komma från Asus, Acer eller HP. Lägg till som favorit
Jabra Elite-series

Nytt trådlöst från Jabra

Elite-serien ger tydligare skillnader och satsning på musikkvalitetLägg till som favorit
Sony Xperia XA2

Biffigare mellanklass-mobil från Sony

Xperia XA2 ger betydligt mer för pengarna än föregångarenLägg till som favorit
Bättre och smartare högtalare från LG

Bättre och smartare högtalare från LG

Ljudteknik från Meridian, soundbar-högtalare med Dolby Atmos ljudkort – och en högtalare som styr allt.Lägg till som favorit