data-srcset

Creative satsar på lätt ljud

Lysande högtalare, hörlurar och enkel hemmabio.

Det är de simpla och färgstarka ljudåtergivarna som dominerar Creatives monter på CES 2018 i Las Vegas: bland nyheterna finns intelligenta högtalare med ljus, hörlurar och en hemmabioanläggning med soundbar och subwoofer.

Alla går inte att köpa riktigt ännu, men man kan få en smygtitt på de kommande smart home-högtalarna Creative Nova, Creative Muvo Genie och Creative Halo Genie. I montern kan man också prova de helt nya in-ear-hörlurar Creative Aurvana Trio samt hemmabiosystemet X-Fi Sonic Carrier. Ljudkort till datorer har Creative naturligtvis fortfarande, i form av Sound BlasterX AE-5 – som belönats med två utmärkelser vid CES 2018 Innovation Awards.

Creative Nova ger ifrån sig både ljud och ljus. Foto: Creative
Creative Nova ger ifrån sig både ljud och ljus. Foto: Creative

 

Creative Nova-högtalaren är ett så kallat ljus- och ljud-spa. Det betyder förmodligen att den avger både ljus och ljud – lite som JBL Pulse. Nova har dessutom Amazon Alexa-kompatibel röststyrning.

Även Creative Muvo Genie stöder Alexa. Den här lilla högtalaren kan tas med överallt – utomhus i regnet, till poolen eller ut på vandring i naturen. Creative Halo Genie är en Bluetooth-högtalare som ger ifrån sig ljus i 16 miljoner färger. Och stöder Amazon Alexa.

Aurvana Trio. Foto: Creative
Aurvana Trio. Foto: Creative

 

I den både lättare och tyngre änden finns Creative Aurvana Trio, som är in-ear-hörlurar med hela tre element. Mellanregister och diskant återges av två balanserade armaturer och ett dynamiskt 10 mm biocellulosa-element tar hand om basen. Det låter ambitiöst – och inte helt billigt. Men pris och lanseringsdatum säger Creative ingenting om.

annons
Foto: Creative
Foto: Creative

 

annons

Till sist har Creative hemmabiosystemet X-Fi Sonic Carrier, som beskrivs som: ”Ett kraftfullt underhållningssystem med element i 15.2-konfiguration och 1000W RMS.” Av den här bilden att döma handlar det om en soundbar med tillhörande subwoofer.

Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Läs också

 data-srcset

JBL satsar på radio

Nej då, linjär radio är inte alls dött. Det tänker JBL bevisa med två nya bärbara radioapparater: Tuner 2 och Tuner XL.