Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Volkswagen ID.4 är officiell: Här är bilderna

Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!

Skrivet av / 2020-09-23 - 18:58
Volkswagen ID.4 är officiell: Här är bilderna

Det har skrivits mycket om Volkswagens kommande elektriska SUV och i går hade nya ID.4 officiell världspremiär. Men de som hade förväntat sig en storslagen och detaljerad genomgång fick nöja sig med nya bilder, plus lite info om de två lanseringsmodellerna VW ID.4 1st och ID.4 1st Max.

The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4 The new Volkswagen ID.4
<
>
Volkswagen ID.4 1ST Max

Båda modellerna har bakhjulsdrift och en räckvidd på strax under 500 km (WLTP). Max-modellen har mer utrustning, bland annat panoramaglastak, 21-tumsfälgar och mer påkostad interiör. ID.4 får också riktigt läckra LED-lampor både fram och bak. Men förutom det här kom det inte så mycket ny information.

För vår del var vi extra intresserade av att veta vilket ljudsystem den elektriska ”folk-SUVen” kan utrustas med. Ju mer självkörande och tystgående bilarna blir desto viktigare är det ju med ljudkvaliteten och underhållningen ombord! Det kan vi skriva under på efter att ha testat bilar som Audi e-tron och Mercedes EQC med diverse olika ljudalternativ.

https://www.youtube.com/watch?v=qKaFJ7Li-vI

Inget om uppgraderat ljud

Flera befintliga Volkswagen-modeller kan levereras med uppgraderat ljudsystem från Dynaudio och Beats, men VW inte gått ut med hur ”premium-paketet” i ID.4 kommer att se ut eller låta. Enligt ryktena ska ”systermodellen” Skoda Enyaq kunna utrustas med ett uppgraderat ljudsystem från Canton, men inte heller detta är bekräftat.

I skrivande stund verkar det som om de så kallade 1ST-versionerna av ID.4 bara har ett Volkswagen-standardsystem av okänd kvalitet och kvantitet. De som vill ha en elektrisk folka-SUV med extra påkostat ljudsystem ombord får antagligen ha tålamod. Vem vet, kanske är det bara modellen med fyrhjulsdrift som får en maxad stereo subwoofer, surround och hela köret?

Volkswagen öppnar för beställning av ID.4 från och med i dag, 24 september, och släpper förhoppningsvis mer information inom kort. Ljud & Bild jagar mer info!

Läs också Lyxbil med lyxljud Mercedes EQC är en tyst, silkeslen och ultra-bekväm körupplevelse. Det enda som bryter tystnaden är den saftiga ljudanläggningen från Burmester!

De snabba killarna på Autogefühl har redan tagit en grundlig titt på den nya ID.4 inifrån och ut:

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Helsvart Volvo med en överraskning

GTI:n är tillbaka

0–100 km/h på 2,2 sekunder

Extra lång elcykel för barnfamiljer

Robottaxi-stöldförsök i Los Angeles slår fel

Smart #3 är en läckerbit

Här är Peugeots viktigaste bil

Vi har sett Xiaomis elbil

Apple Car blev äppelskrutt

NIO vill jämna ut elnätet

Ikonisk småbil blir billig

Här är kombimodellen

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen