Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq iV bygger på Volkswagens skalbara MEB-plattform, men axelavståndet har dragits ut till 2765 mm så att bilen blivit 4, 65 meter lång. Som jämförelse är Volkswagens ID.3 4,26 meter.

Detta innebär att Enyaq iV kommer att konkurrera med elbilar som Tesla Model Y och Ford Mustang Mach-E, och VW:s kloner på samma plattform, ID.4.

Bilen får både Apple CarPlay och Android Auto, och man kan styra ljudet i Canton-bilstereon med tio högtalare från den stora 10- eller 3-tum stora pekskärmen i mitten. Om Canton-anläggningen är standard eller kräver uppgradering vet vi inte. Det är standard i exempelvis Kodiaq L&K, men extrautrustning i Octavia. Så vi får se.

Enyaq iV kan bogsera upp till 1200 kg och lastvolymen anges till 585 liter. Fyrhjulsdrift finns med en räckvidd på upp till 500 km.

Skodas SUV kommer inte förrän i början av 2021, men kan reserveras redan nu. Då kan du också beställa en Founders Edition, i mörkgrön metallic och med en omfattande utrustningslista som är exklusiv för denna version.

Annons

Också i detta test:

Volkswagen ID.4

Lexus UX 300e

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Kona Electric

Kia e-Soul

Mini Cooper SE

Nissan Leaf

Renault Zoe

Volkswagen ID.3

Tesla Model 3

DS 3 Crossback E-Tense

Mazda MX-30

Polestar 2

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Peugeot e-208

Audi e-tron 50 / 55 Quattro

Jaguar i-Pace

Mercedes-Benz EQC

Porsche Taycan Turbo S

Tesla Model S

Tesla Model X

Tesla Model Y

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.