Skoda Enyaq iV

Annons
Annons
forfatter

Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq iV bygger på Volkswagens skalbara MEB-plattform, men axelavståndet har dragits ut till 2765 mm så att bilen blivit 4, 65 meter lång. Som jämförelse är Volkswagens ID.3 4,26 meter.

Detta innebär att Enyaq iV kommer att konkurrera med elbilar som Tesla Model Y och Ford Mustang Mach-E, och VW:s kloner på samma plattform, ID.4.

Bilen får både Apple CarPlay och Android Auto, och man kan styra ljudet i Canton-bilstereon med tio högtalare från den stora 10- eller 3-tum stora pekskärmen i mitten. Om Canton-anläggningen är standard eller kräver uppgradering vet vi inte. Det är standard i exempelvis Kodiaq L&K, men extrautrustning i Octavia. Så vi får se.

Enyaq iV kan bogsera upp till 1200 kg och lastvolymen anges till 585 liter. Fyrhjulsdrift finns med en räckvidd på upp till 500 km.

Skodas SUV kommer inte förrän i början av 2021, men kan reserveras redan nu. Då kan du också beställa en Founders Edition, i mörkgrön metallic och med en omfattande utrustningslista som är exklusiv för denna version.

Annons