TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Tesla får Apple Music

Med den senaste uppdateringen får alla Tesla-modeller stöd för Apples musiktjänst.

forfatter
Publicerad 2022-12-16 - 16:41

Nu kan Tesla-ägare ringa in julen med julmusik från Apple Music i ljudanläggningen. Och om du har Premium Sound System får du ut ännu mer av musiken, som vi hoppas erbjuds i förlustfri kvalitet.

Tidal-abonnenter har kunnat njuta av musik i förlustfri ”CD-kvalitet” – och ännu högre – i sina Teslas under ganska lång tid nu. Eftersom Apple också erbjuder förlustfria och högupplösta ljudabonnemang, skulle vi tro och hoppas att turen nu även kommit till Apple-användare som kör Tesla.

Apple Music kommer nu att integreras direkt i Teslas musikspelare på den stora skärmen, precis som Tidal och Spotify. Den sistnämnda har ännu inte lyckats leverera högre ljudkvalitet, även om det nu är nästan två år sedan de lovade att detta var på väg. Nog om det.

Läs också De här Audi-modellerna får inbyggt Apple Music Apple Music i infotainmentsystemet innebär att användarna kommer åt sina abonnemang direkt från Multi Media Interface-skärmen (MMI) via bilens integrerade uppkoppling.
Audi AppleMusic TOP 1536x864 1

Röststyrt

Apple Music integreras i Teslas användargränssnitt, så att du kan använda den inbyggda röststyrningen för att söka efter låtar när du kör. Praktiskt.

Detta kräver dock ett Premium Connectivity-abonnemang, som du aktiverar i Tesla-appen eller via bilens infotainmentsystem för 129 kr per månad.

Och rumsligt ljud då?

Apples Spatial Audio kommer att stödjas i utvalda bilar, men Tesla ska inte vara en del av det programmet. Vi har skickat ett mejl till Tesla angående detta och kommer att uppdatera artikeln med ett svar när det kommer.

Tesla har nyligen fått Dolby Atmos-stöd, och eftersom Spatial Audio skickas ut i högtalarsystemet via Dolby Atmos är det inte alls otänkbart att Tesla stöder detta också.

Läs också Ännu bättre ljud i Mercedes? Mercedes har inlett samarbete med Apple och Universal Music för att leverera den ultimata ljudupplevelsen i bilen.

Så här får du tillgång

Du måste uppdatera till version 2022.44.25 för att få Apple Music. Tryck sedan på Apple Music-ikonen, skanna QR-koden med din mobil och logga in med ditt Apple-ID.

Förutom Apple Music får du tillgång till tusentals spel via Steam, ett nytt Tesla Arcade-spel (Mahjong), Hund-läge, som ger det optimala inomhusklimatet om du lämnar din hund i bilen, och fjärrövervakning med video. Med Light Show blinkar strålkastarna på en parkerad bil i takt med musiken, och du får också ett Autopilot-läge med Mario Kart-tema.

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Världens snabbaste gatubil är rent ut sagt skrämmande Mytomspunna Model S Plaid uppmuntrar till att bryta mot lagen. Och inte bara på grund av hastigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift och mer kraft Snabbare, sportigare och med längre räckvidd.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galenskap på fyra hjul! Geir och Audun har provkört Tesla Model S Plaid! Hela testet kommer lördag, här får du en liten försmak.
Det här är Årets bil 2023 Car of the Year för 2023 har utsetts.
Teslas prissänkning: Har de förändrat bilmarknaden? Nu får du plötsligt en rymlig Model Y familjebil till priset av en småbil. Det borde få konkurrenterna att darra.
Följ Ljud & Bild