TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Audi installerar Apple Music i en rad bilmodeller

Apple Music i infotainmentsystemet innebär att användarna kommer åt sina abonnemang direkt från Multi Media Interface-skärmen (MMI) via bilens integrerade uppkoppling.

forfatter
Publicerad 2022-05-23 - 01:29

Den nya Apple Music-integrationen låter kunderna komma åt sina personliga Apple Music-konton direkt från Audis infotainmentsystem utan att behöva Bluetooth eller USB-anslutning, skriver Audi i ett pressmeddelande.

”Integrationen av Apple Music i Audis infotainmentsystem är nästa steg i samarbetet mellan Audi och Apple”, säger Christiane Zorn, Head of Product Marketing på Audi.

”För våra kunder innebär detta att vi erbjuder dem direkt tillgång till sin egen personliga lyssningsupplevelse. Det är vad vi betraktar som en digital premiumupplevelse i bilen. Hos Audi främjar vi systematiskt digitaliseringen av bilen och vi är övertygade om att interiören i allt högre grad utvecklas till ett tredje bostadsutrymme.”

(Foto: Audi)

Over-the-air-uppdatering för befintliga bilar

Apple Music-integrationen införs i nästan alla Audi-modeller från och med årsmodell 2022. Detta gäller dock inte Audi TT och Audi R8, och Apple Music kommer inte till i Audi Q2 och Audi Q4 e-tron förrän längre fram.

Integrationen rullas ut till kompatibla bilar som redan kör på vägarna genom en automatisk over-the-air- uppdatering som sker kontinuerligt från och med nu.

För att aktivera Apple Music behöver användarna bara öppna appen i Audi-infotainmentsystemet och följa instruktionerna på skärmen för att logga in med det Apple-ID de använder för Apple Music.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Mest plats men ändå bra komfort Mercedes-Benz EQV är vanen för dig som behöver plats för hela familjen och massor av bagage! Här är skälet till att vi inte jublar.
Världens snabbaste budbil? Tar dina e-handelspaket från 0–100 på 2 sekunder.
Den bästa elektriska SUVen BMW iX xDrive40 är en skön plats att vara på, både på korta och långa resor.
Alla elbilars dragvikt, bagageutrymme och taklast En del elbilar kan inte ha dragkrok, andra kan inte ha takräcke. Se vilka som kan vad här.
Nu vet vi hur Polestar 5 ser ut Det finns goda skäl att tro att den kommande Polestar 5 kommer att se ut så här.
Kompakt komfort för stilmedvetna Lite lyx har aldrig skadat någon, tycker franska DS Automobiles. Och de har helt rätt.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend