TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Audi installerar Apple Music i en rad bilmodeller

Apple Music i infotainmentsystemet innebär att användarna kommer åt sina abonnemang direkt från Multi Media Interface-skärmen (MMI) via bilens integrerade uppkoppling.

forfatter
Publicerad 2022-05-23 - 01:29

Den nya Apple Music-integrationen låter kunderna komma åt sina personliga Apple Music-konton direkt från Audis infotainmentsystem utan att behöva Bluetooth eller USB-anslutning, skriver Audi i ett pressmeddelande.

”Integrationen av Apple Music i Audis infotainmentsystem är nästa steg i samarbetet mellan Audi och Apple”, säger Christiane Zorn, Head of Product Marketing på Audi.

”För våra kunder innebär detta att vi erbjuder dem direkt tillgång till sin egen personliga lyssningsupplevelse. Det är vad vi betraktar som en digital premiumupplevelse i bilen. Hos Audi främjar vi systematiskt digitaliseringen av bilen och vi är övertygade om att interiören i allt högre grad utvecklas till ett tredje bostadsutrymme.”

(Foto: Audi)

Over-the-air-uppdatering för befintliga bilar

Apple Music-integrationen införs i nästan alla Audi-modeller från och med årsmodell 2022. Detta gäller dock inte Audi TT och Audi R8, och Apple Music kommer inte till i Audi Q2 och Audi Q4 e-tron förrän längre fram.

Integrationen rullas ut till kompatibla bilar som redan kör på vägarna genom en automatisk over-the-air- uppdatering som sker kontinuerligt från och med nu.

För att aktivera Apple Music behöver användarna bara öppna appen i Audi-infotainmentsystemet och följa instruktionerna på skärmen för att logga in med det Apple-ID de använder för Apple Music.

Annons
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

Opel Astra lanseras i två elektriska versioner Sports Tourer Electric kan bli bilen familjen önskar sig.
Buzz vänder på en femöring! Den moderna versionen av folkvagnsbussen är en riktig fullträff – bortsett från ett problem.
Snabbare Abarth Fiat 500e Kommer snart med mer kraft och fejkat motorljud.
Den ikoniska Golf återuppstår som elbil Kommer förmodligen som elektrisk Golf GTI också.
Porsche Macan blir elektrisk: Här är de färska detaljerna Porsche har släppt fler detaljer om den elektriska versionen av Macan, som förväntas på vägen 2024. Det lovas över 600 hästkrafter, 100 kWh batteri och lång räckvidd!
Följ Ljud & Bild