Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Snart kommer Skoda Enyaq iV Sportline

Sänkt chassi och upp till 21-tums fälgar. Får vi äntligen också Canton ljudanläggning?

Om du kunde tänka dig den elektriska familje-SUV:en Skoda Enyaq iV, men tycker att den ser lite trist ut, då har vi goda nyheter: Sportline-versionen är på väg!

1 minut med Skoda Enyaq VIDEO: En liten snabbtitt på Skoda Enyaq.

Utvändigt sänks bilen med ett lägre sportchassi, och du kan välja mellan 20- eller 21-tumsfälgar. Bilen får sidokjolar lackade i bilens färg, en diffusor integrerad i den bakre stötfångaren och LED-Matrix-lampor som standard.

Inuti hittar vi sportstolar med integrerat huvudstöd, samt en mer sportig ratt med tre ekrar. Detta kan också väljas som ett extraval på standardutgåvan av Enyaq iV. Dessutom finns Sportline-utgåvan med svarta säten och takreling, med en svart instrumentpanel i syntetiskt läder med grå kontrastsömmar och kolfiber-liknande detaljer.

Sportline levereras med tre olika drivlinor: Enyaq iV 60 med 132 kW (180 hk) och ett 58 kWh (netto) batteri, som ger en räckvidd på “mer än 400 km” (WLTP). Enyaq iV 80 med 180 kW (204 hk) har ett batteri på 77 kWh (netto), och får med det en räckvidd på “upp till 520 km”.

Annons

Det största batteriet används också i Enyaq iV Sportline 80X. Här ger två elmotorer fyrhjulsdrift. Total prestanda är 195 kW (265 hk), med 425 Nm som maximalt vridmoment. Denna utgåva har en räckvidd på upp till 500 km (WLTP).

Vi utlovas “utmärkta dynamiska egenskaper med maximalt vridmoment så fort du trycker på gaspedalen”. Något som bör märkas extra bra i Sportline, med sitt sportchassi som sänkts 15 mm fram och 10 mm baktill.

Får vi Canton-anläggning nu?

När vi först hörde talas om Skoda Enyaq, skulle den få Canton-ljudanläggning som tillval. Detta saknades när bilen äntligen kunde beställas. När vi frågade importören vad som hände, blev vi lovade att Canton skulle komma som ett tillval vid ett senare tillfälle. Med en extra högtalare jämfört med Skoda Sound System, som är det bästa ljudsystemet du kan välja för tillfället.

Annons

Det står ingenting om ljudsystemet i pressmeddelandet om den nya Sportline-utgåvan, men vi har ännu inte gett upp hoppet om att detta skall förverkligas. Vi får väl se.

ENYAQ iV SPORTLINE kommer att levereras under andra kvartalen på den svenska marknaden.

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.