Snart kommer Skoda Enyaq iV Sportline

Sänkt chassi och upp till 21-tums fälgar. Får vi äntligen också Canton ljudanläggning?
forfatter

Om du kunde tänka dig den elektriska familje-SUV:en Skoda Enyaq iV, men tycker att den ser lite trist ut, då har vi goda nyheter: Sportline-versionen är på väg!

Läs också
1 minut med Skoda Enyaq VIDEO: En liten snabbtitt på Skoda Enyaq.

Utvändigt sänks bilen med ett lägre sportchassi, och du kan välja mellan 20- eller 21-tumsfälgar. Bilen får sidokjolar lackade i bilens färg, en diffusor integrerad i den bakre stötfångaren och LED-Matrix-lampor som standard.

Inuti hittar vi sportstolar med integrerat huvudstöd, samt en mer sportig ratt med tre ekrar. Detta kan också väljas som ett extraval på standardutgåvan av Enyaq iV. Dessutom finns Sportline-utgåvan med svarta säten och takreling, med en svart instrumentpanel i syntetiskt läder med grå kontrastsömmar och kolfiber-liknande detaljer.

Sportline levereras med tre olika drivlinor: Enyaq iV 60 med 132 kW (180 hk) och ett 58 kWh (netto) batteri, som ger en räckvidd på “mer än 400 km” (WLTP). Enyaq iV 80 med 180 kW (204 hk) har ett batteri på 77 kWh (netto), och får med det en räckvidd på “upp till 520 km”.

Annons

Det största batteriet används också i Enyaq iV Sportline 80X. Här ger två elmotorer fyrhjulsdrift. Total prestanda är 195 kW (265 hk), med 425 Nm som maximalt vridmoment. Denna utgåva har en räckvidd på upp till 500 km (WLTP).

Vi utlovas “utmärkta dynamiska egenskaper med maximalt vridmoment så fort du trycker på gaspedalen”. Något som bör märkas extra bra i Sportline, med sitt sportchassi som sänkts 15 mm fram och 10 mm baktill.

Får vi Canton-anläggning nu?

När vi först hörde talas om Skoda Enyaq, skulle den få Canton-ljudanläggning som tillval. Detta saknades när bilen äntligen kunde beställas. När vi frågade importören vad som hände, blev vi lovade att Canton skulle komma som ett tillval vid ett senare tillfälle. Med en extra högtalare jämfört med Skoda Sound System, som är det bästa ljudsystemet du kan välja för tillfället.

Annons

Det står ingenting om ljudsystemet i pressmeddelandet om den nya Sportline-utgåvan, men vi har ännu inte gett upp hoppet om att detta skall förverkligas. Vi får väl se.

ENYAQ iV SPORTLINE kommer att levereras under andra kvartalen på den svenska marknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Annons
Annons

Läs också