Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

MWC 2023: Elsparkcyklar är också mobila

Mobile World Congress handlar om mobilitet i dess vidaste bemärkelse. Segway och Xiaomi fokuserade i varje fall på personlig mobilitet på årets stora mobilmässa.

Av / 2023-03-01 - 10:51
MWC 2023: Elsparkcyklar är också mobila

Det fanns mer än mobiler och nätverksprodukter att se på årets mobilmässa i regniga och vinterkalla Barcelona. Både Segway och Xiaomi lanserade elsparkcyklar på MWC 2023, båda med fokus på maximal mikromobilitet. Vi tittade närmare på båda.

Läs också Nu är Segway en elsparkcykel Segway Ninebot KickScooter F40D är ett utmärkt transportmedel för korta sträckor i stan, men akta dig så att den dyra elskotern inte blir stulen!

Segway Max G2

Segways stora monter på Mobile World Congress tog upp hela 500 kvadratmeter, där företaget var närvarande för första gången. Därmed fanns det plats för en stor testbana där mässdeltagarna kunde testa företagets elektriska mobila lösningar i praktiken.

Segway Max G2
Segway Max G2 levereras med 10-tums slanglösa och självtätande däck för större stabilitet och åkkomfort. (Foto: Peter Gotschalk)

Inklusive den nya Segway Max G2 elsparkcykeln (visas på den översta bilden ovanför artikeln), som levereras med 10-tums slanglösa och självtätande däck för större stabilitet och körkomfort.

Dessutom har Max G2 en stark bakhjulsmotor med en maximal effekt på 900 W, som klarar stigningar på upp till 22% utan att bli trött – även med stora människor på upp till 120 kilo.

Segway Max G2
Den hydrauliska fjädringen fram och de dubbla fjädrarna bak ger ännu mer komfort på din resa, lovar Segway. (Foto: Peter Gotschalk)

Den hydrauliska fjädringen fram och de dubbla fjädrarna bak ger ännu mer komfort på din resa, lovar Segway. Detsamma gäller den inbyggda navigeringen i det breda styret.

Räckvidden är upp till 70 kilometer på en enda laddning.

Segway Max G2 levereras med inbyggd “Apple Hitta”-funktionalitet, så att du kan använda din iPhone eller en annan Apple-enhet för att hitta e-scootern om den blir stulen eller försvinner på annat sätt.

Elsparkcykeln kommer på marknaden under våren. Vi vet ännu inte ett exakt datum eller pris.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra

Förutom nya mobiltelefoner – inklusive Xiaomi 13 Pro – och andra personliga elektronikprodukter lanserade kinesiska Xiaomi också en elsparkcykel på årets stora mobilmässa.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra
Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra har just lanserats på MWC 2023. (Foto: Peter Gotschalk)

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra är den första skotern med ett dubbelt fjädringssystem från den kinesiska tillverkaren, vilket bör säkerställa en smidig och säker åktur även i utmanande terräng, lovar Xiaomi.

För att minska risken för punktering är Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra, precis som Segway Max G2, utrustad med slanglösa och självtätande 10-tums däck.

Och precis som Segway-scootern kan Electric Scooter 4 Ultra köra upp till 70 kilometer på en enda laddning, medan bakhjulsmotorn med en maximal effekt på 940 W kan klara lutningar på upp till 25% utan problem, hävdar den kinesiska tillverkaren.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra
Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra är utrustad med slanglösa och självtätande 10-tums Xiaomi DuraGel-däck. (Foto: Peter Gotschalk)

Pris och tillgänglighet kommer att meddelas vid ett senare tillfälle, har vi fått veta av tillverkaren.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Rulla till toppen