Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Fiat 126 EV Concept

Den här hoppas vi blir verklighet, för se hur söt den är.

Av / 2020-11-01 - 12:00
Fiat 126 EV Concept

Kanske är det ingen mening med att tillverka denna i den suv-fixerade värld vi lever i, men vi menar att världen behöver fler elektriska småbilar. Relativt låg vikt, smidig storlek och låg strömförbrukning är inte så lätt med en 2,5 ton elbil, men på en liten bil som denna är det möjligt.

Några kreativa själar på MA-DE studio, som ligger vid den pittoreska Comosjön i Italien, har drömt och kommit på en konceptbil med tydlig inspiration från Fiat 126. Den lilla bil som 1972 ersatte Fiat 500, och blev en succé med 4,7 miljoner sålda bilar.

Det är osannolikt att Fiat i Turin kommer att plocka upp handsken, även om de blir imponerade av vad Andrea Della Vecchia har kommit på med Fiat 126 EV Concept, som bilen heter. De är förmodligen för upptagen med att göra roliga varianter av den kommande Fiat 500E.

Formgivarna har åtminstone försökt att göra konceptbilen trogen originalet, men bilen har naturligtvis vuxit. Fiat 126 är en pytteliten bil, och fyra vuxna inuti kan vara en plågsam utmaning på långa resor.

Men då är inte heller konceptbilen avsedd för långturer. Den har plats för en liten elmotor under aktern, var annars, och batteriutrymme för kanske 200-250 km räckvidd. Ungefär som Honda E med andra ord, en annan sötnos på fyra hjul. Som vi förresten har testat.

Bara titta på den, vem vill inte ha en sån?

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Här finns tillräckligt med utrymme

Snart kommer du att kunna snabbladda hos Ford

Så mycket bättre är nya Porsche Taycan

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen