TEST AV LG FH2

Rullande partyanlÀggning

FH2 Àr lÀtt att frakta och har ett kraftfullt ljud för trÀdgÄrden eller stranden.

Ljud & Bild tycker:
Batteridrift och hjul för utomhusbruk. MÄnga musikkÀllor. Karaoke-funktion.
Saknar riktig djupbas. VÀderskydd hade varit önskvÀrt.

Att hitta en musikanlÀggning som bÄde Àr lÀtt att ta med sig och som har rejÀla volymresurser Àr ingen enkel kombination. LG har smÄ resehögtalare, men de Àr för klena. Den större anlÀggningen FH6 med DJ-funktioner och blinkande lampor finns, men den kostar dubbelt sÄ mycket som denna. SÄ vi tyckte FH2 var den perfekta avvÀgningen.

Det mest uppenbara med FH2 Àr att den, liksom en resvÀska, har rejÀla hjul samt ett teleskopiskt draghandtag. Det underlÀttar enormt nÀr man ska dra de tio kilona över campingen eller mellan bilen och festplatsen. Den kÀnns rejÀlt byggd och det Àr nog ingen större risk att den kroknar vid normal anvÀndning. DÀremot hade det varit trevligt om den varit Ätminstone nÄgot vatten- eller dammtÄlig sÄ man vÄgade ta med den till stranden.

Hjul och draghandtag för enkel transport (Foto: LG)

 

Hantering
Om man inte vill strömma musiken till anlÀggningen frÄn mobilen via Bluetooth sÄ finns det andra möjligheter. Man kan proppa in en minnessticka i USB-kontakten, anvÀnda en hederlig 3,5 mm-sladd eller i nödfall anvÀnda FM-radion. Som en bonus finns det en mikrofoningÄng sÄ att man kan anvÀnda den för karaoke. Det finns till och med funktioner för att höja eller sÀnka tonarten, dÀmpa originalsÄngen samt olika effekter.

Hanteringen Àr relativt enkelt. Man hÄller ned en knapp för att starta Bluetooth-parningen och ansluter mobilen till FH2 som dyker upp bland tillgÀngliga enheter. Sen styr man uppspelningen direkt frÄn mobilen. Med USB-minne anvÀnder man nÄgon av de rejÀla knapparna pÄ ovansidan för att starta och stoppa eller byta lÄt. Radiostationerna kan man spara med snabbval. Och den stora volymratten pÄ ovansidan Àr svÄr att missa.

Alla nödvÀndiga knappar pÄ ovansidan (Foto: LG)

Ljudkvalitet
För att göra dessa högtalare rÀttvisa blev spellistan lite annorlunda Àn normalt. Mer bas, mer fest, mer elektronisk dansmusik och rock.

”Silent Shout” med The Knife passar utmĂ€rkt med sin pumpande djupa bas. Den kommer fram snĂ€rtigt, kraftfullt och pĂ„tagligt. Varje puls kĂ€nns som en knytnĂ€ve i magen, precis som den ska. Mer krĂ€vande för basen Ă€r ”Limit to Your Love” med James Blake. Det Ă€r mer ett lĂ„ngdraget vibrerande i det lĂ€gsta registret. Och dĂ€r mĂ€rker man att FH2 inte gĂ„r tillrĂ€ckligt djupt. Man hör att det finns en baston, men avgrundsmullret uteblir.

Allt Ă€r ju inte elektronisk musik, sĂ„ vi klĂ€mde pĂ„ lite gammal hederlig AC/DC. Det fungerar alldeles utmĂ€rkt med en bra nĂ€rvarokĂ€nsla, de rĂ€tta ylande gitarrerna och dundrande trummorna. Lite mer krĂ€vande Ă€r Portisheads ”All Mine” och dĂ€r grötar ljudbilden ihop sig nĂ€r det hĂ€nder för mycket pĂ„ en gĂ„ng, samt att djupbasen saknas. Vi provade Ă€ven lite akustisk musik men dĂ„ lĂ„ter det lite instĂ€ngt, vilket gör att man tappar illusionen av att vara nĂ€rvarande.

Slutsats
LG FH2 Àr det rÀtta valet om man ska transportera högtalaren dÄ den har bÄde hjul och draghandtag. DÀremot Àr den inte vÀdertÄlig. Musiken kan spelas via Bluetooth eller sladd frÄn mobilen, frÄn en minnessticka eller FM-radio. Hanteringen Àr enkel och som en bonus finns karaokefunktion med nödvÀndiga effekter. Som vÀntat spelar högtalaren högt och med kraftig bas, vilket Àr perfekt för partymusik. Men den allra djupaste basen saknas.

Fakta & Betyg:
 • Uteffekt: 50 watt
  FrekvensomfÄng: 40 Hz-20 kHz
  Element: 6,5-tums bas
  LjudkÀllor: USB, 3.5 mm, BT, FM-radio
  MĂ„tt/vikt: 42 x 35 x 29 cm/9,7 kg
  Batteri: Ja, 15 timmar

  Pris: 2,500,-
  Les ogsÄ
  TEST: Sumiko S.10

  Elegant muskelknippe

  NÀr man ska köpa subwoofer mÄste man ofta vÀlja mellan kraft och precision, men Sumiko har massor av bÄde och.

  TEST: Arendal Sound 1723 Subwoofer 2

  JordbÀvning pÄ lÄda!

  NĂ€r det gĂ€ller ren och oanstrĂ€ngd djupbas har vi knappt hört nĂ„got bĂ€ttre Ă€n den hĂ€r ”domedagsmaskinen” frĂ„n Arendal.

  TEST: B&W DB4S

  Högteknologiskt under

  Om NASA skulle ha byggt en subwoofer sÄ hade de gjort sÄ hÀr.

  TEST: Monitor Audio Silver W12

  NÀr musiken Àr viktigast

  Den hÀr passar dig som framför allt behöver en kompakt subwoofer som lÄter utmÀrkt med musik.

  TEST: Yamaha NS-SW1000

  Gör vad den ska

  Yamahas subwoofer har tillrÀckligt med kraft för att trycka till, och Àr tillrÀckligt snabb med musik. Den har bara ett problem.

  TEST: M&K Sound V12

  Snabb och exakt

  Vill du ha djup, slagkraftig bas frÄn en kompakt och lÀttplacerad subwoofer Àr V12:an frÄn M&K definitivt en av de bÀsta.

  TEST: XTZ SUB 1X12

  Lika roligt för halva priset

  Subwoofern frÄn XTZ kostar hÀlften sÄ mycket som de andra med samma storlek och slagkraft. Och fÄr inte stryk av nÄgon!

  TEST: Subwoofer-stortest

  Brutala baskanoner

  Om du tycker att stereon eller hemmabion lÄter lite anemisk och livlös sÄ kan det bero pÄ akut brist pÄ BAS. Vi har testat 7 potenta subwoofrar som kan kickstarta ljudet i anlÀggningen!!

  TEST: Samsung HW-MS760/761

  Snyggt ljud till större skÀrmar

  HÀr fÄr du briljant ljud med en soundbar som passar bra ihop med skÀrmar pÄ 65 tum eller mer.

  TEST: Bowers & Wilkins 702 S2

  Omdefinierer toppklassen

  Med musikalisk elegans och dynamisk gnista slÄr B&W-toppmodellen i nya 700-serien undan benen pÄ konkurrenterna.

  TEST: Beoplay M3

  Beoplay ger Sonos One stryk

  Trots ett nÄgot högre pris Àr Beoplay M3 den seriösaste rivalen till Sonos One.

  TEST: Martin Logan Impression ESL 11A

  Magiskt mÀsterverk

  De kan se udda ut, men du har knappast hört musik Äterges med större realism

  Support Prenumeration

  VÄrt kundcenter hjÀlper dig om du har frÄgor eller behöver hjÀlp med din prenumeration.

  Du kan skicka mail eller kontakta oss pÄ telefon

  MĂ„ndag- Fredag

  0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

  Support Tlf: 08-411 49 90
  Support: prenumeration@ljudochbild.se
  ×