annons
annons

Philips HTB5150D

En limpa med allt

Få andra kan skryta med en ljudlimpa som har inbyggd blu-ray-spelare och trådlöst nätverk i den här prisklassen.

Blu-ray-spelare med 3D Distinkta övertoner Nätverksstreaming
Smal stereobredd

Philips ljudlimpa är en av de mest kompletta i sin prisklass, med inbyggd 3D-blu-ray-spelare, iPod-docka, nätverk med internetradio och fjärrstyrning från mobila enheter. Trådlös subbas finns också på plats, vilket underlättar när man ska möblera med den.

Trådlöst nätverk betyder strömning av musik och video från nätverkshårddisk, och Smart TV-menyn ger tillgång till bland annat videotjänsten YouTube och bildtjänsten Picasa, men inga betaltjänster som Spotify eller Netflix.

Ljudlimpan ger ifrån sig ett visst surrande från fläkten, men inte mer än de flesta billiga ljudanläggningar med blu-ray. Bilden är lika knivskarp som från andra blu-ray-spelare och jag gillar att en film fortsätter att spela där man slutade titta förra gången, även om man spelat en annan skiva mellan.

Ljudkvalitet
I surroundläget har Philips en ljudbild som känns bredare än själva högtalaren och även om det som hörs är långtifrån något äkta surroundljud är ljudlandskapet stort och öppet.

Diskantregistret är mer distinkt än hos JBL, vilket gör att övertonerna från ljudeffekter och dialog framträder tydligare och skiner mer längst upp. Philips ljud är väsentligt bredare än JBL:s.

Subbasen ger en saftig bas och ett bra fundament, men den trycker inte till lika välkontrollerat som JBL:s, och den planar ut tidigare när explosionerna dundrar på skärmen.

Största nackdelen med HTB5150D är det tunna mellanregistret. Dialoger får inte den energi och pondus de behöver, och i synnerhet kvinnoröster låter tunnare än de ska. Djupa mansröster är lite skeva, med mycket energi i basregistret och diskanten, men inte särskilt mycket tyngd i mellanregistret. Det gör också att bastonerna från subbasen inte integreras lika väl med resten av ljudbilden som vi hade velat.

Musik i stereo funkar ganska så bra, om man stänger av surroundeffekten. Fast här är mellanregistret ännu viktigare, så ljudupplevelserna känns en aning ofullständiga.

Philips ljudlimpa är en av de mest kompletta i sin prisklass, med inbyggd 3D-blu-ray-spelare, iPod-docka, nätverk med internetradio och fjärrstyrning från mobila enheter. Trådlös subbas finns också på plats, vilket underlättar när man ska möblera med den. Trådlöst nätverk betyder strömning av musik och video från nätverkshårddisk, och Smart TV-menyn ger tillgång till bland annat videotjänsten YouTube och bildtjänsten Picasa, men inga betaltjänster som Spotify eller Netflix. Ljudlimpan ger ifrån sig ett visst surrande från fläkten, men inte mer än de flesta billiga ljudanläggningar med blu-ray. Bilden är lika knivskarp som från andra blu-ray-spelare och jag gillar att en film fortsätter att spela där man slutade titta förra gången, även om man spelat en annan skiva mellan. Ljudkvalitet I surroundläget har Philips en ljudbild som känns bredare än själva högtalaren och även om det som hörs är långtifrån något äkta surroundljud är ljudlandskapet stort och öppet. Diskantregistret är mer distinkt än hos JBL, vilket gör att övertonerna från ljudeffekter och dialog framträder tydligare och skiner mer längst upp. Philips ljud är väsentligt bredare än JBL:s. Subbasen ger en saftig bas och ett bra fundament, men den trycker inte till lika välkontrollerat som JBL:s, och den planar ut tidigare när explosionerna dundrar på skärmen. Största nackdelen med HTB5150D är det tunna mellanregistret. Dialoger får inte den energi och pondus de behöver, och i synnerhet kvinnoröster låter tunnare än de ska. Djupa mansröster är lite skeva, med mycket energi i basregistret och diskanten, men inte särskilt mycket tyngd i mellanregistret. Det gör också att bastonerna från subbasen inte integreras lika väl med resten av ljudbilden som vi hade velat. Musik i stereo funkar ganska så bra, om man stänger av surroundeffekten. Fast här är mellanregistret ännu viktigare, så ljudupplevelserna känns en aning ofullständiga.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Philips HTB5150D
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • 3D-blu-ray med streaming
  • HDMI: 2 in, 1 ut (ARC)
  • Digitalt in: optisk och koaxial + iPod-docka
  • Analogt in: 3,5-mm minijack
  • Trådlös subbas
  • Mått: 106 x 8,3 x 19,5 cm
Pris: 6000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-