annons
annons

TDK Wireless sound cube

Rundstrålande partyhögtalare

Medryckande ljud med bra volym och tillräckligt med bas för att få fart på festen.

Utmärkt bas Rundstrålande ljud Fjärrkontroll
Krånglig hantering Lite svårplacerad

Det vore fel att påstå att det här är någon snygg högtalare i samma kategori som Tivoli eller Logitech. Nej, det här är en råbarkad best och den ser också ut som en sådan. Tre av kubens sidor upptas av massiva högtalarelement som talar om att här kommer det låta mycket. Sound Cube är en rejält solid och tung apparat så det är bra att det finns bärhandtag om man vill flytta på den. Baksidan gömmer en Aux-ingång för externa ljudkällor samt en USB-port för att kunna ladda mobilen om det kniper. På framsidan sitter två stora rattar för att justera volymen och för att välja ljudkälla samt justera diskant och bas.

Att man använder samma ratt för flera saker är lite förvirrande och kräver att man tittar efter i instruktionerna. Det kunde gjorts mer intuitivt, eller rent av från fjärrkontrollen. En sådan finns åtminstone vilket gör det mer praktiskt att använda externa ljudkällor. Däremot finns det ingen app för smartmobilen utan man kan bara styra musikuppspelningen och volym.

Och det är ingen brist på volymresurser heller. Man kan braka på mer än vad som behövs till vardags och tillräckligt mycket för att det ska bli drag på festen. Sound Cube är en riktig rockrykare och passar utmärkt för dansvänlig musik. Tack vare de stora elementen levererar den mest bastryck av alla apparater i testet. Lite väl mycket direkt ur kartongen, men det går som sagt att justera ner. Något finlir är det inte fråga om här, men det låter faktiskt riktigt bra även på hög volym så gästerna lär inte klaga.

Slutsats
Av alla högtalarna i testet är detta den bästa att ta med sig till festlokalen. Dels för att gästerna kan koppla upp sina mobiler och spela sin musik trådlöst, dels för att man kan ställa den centralt och få ett utmärkt rundstrålande ljud. Ljudet är dessutom ytterst lämpat för större tillställningar. Det finns tillräckligt med resurser för att fylla ett rum och för en gångs skull tillräckligt med bas för att få fart på gästernas fötter. Däremot är Wireless Sound Cube lite svårplacerad hemma och hanteringen borde varit enklare.

Bästa pris på TDK Wireless sound cube
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Uteffekt: 12 + 15 W
  • Ljudkällor: Bluetooth 2.1+EDR, Aux
  • Batteri: Nej
  • Storlek: 23 x 23 x 23 cm
  • Vikt: ca 4,4 kg
Pris: 3500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-