annons
annons

Edifier Spinnaker

Stereoljud för datorn

Vill man ha separata högtalare med ovanlig design är Spinnaker ett lockande val.

Bäst stereoljud Kul formgivning
USB-laddning av fjärren Inga knappar på högtalarna

Spinnaker säljs som datorhögtalare men tack vare Bluetooth-möjligheten kan man mycket väl använda dem fristående för musikuppspelning. Namnet syftar såklart på den ovanliga kurviga formen som kanske kan associeras med ett segel. Med undantag för metallstödet på baksidan så känns de lite plastiga att ta i och tygklädseln känns inte som att den skulle överleva att åka med i resväskan.

Dolt på undersidan av den ena högtalaren sitter anslutningarna för ström, analog eller optisk ljudingång för externa enheter, en subwoofer-utgång samt förbindelsen till den andra högtalaren. Men sladden däremellan är bara 150 cm så om man skulle vilja ställa dem på varsin sida av en 55-tums TV är det på håret att det går. Högtalarna har inga som helst knappar men en trådlös fjärrkontroll medföljer. Att den måste laddas via USB känns lite opraktiskt om man inte tänkt sig ha högtalarna vid datorn.

Tack vare att Spinnaker är två separata högtalare kan man få en bra stereoseparation. Väljer man att ha dem stående i vardagsrummet istället för vid datorn är det glädjande att de har tillräckligt med resurser för att funka även när det är fest. Dock bör man hålla sig till den sortens lättlyssnade musik, för de klarar inte riktigt av att återge detaljerna i klassisk musik eller jazz. Vid datorn funkar de bra både till vardags och när man tittar på film eller spelar spel.

Slutsats
Vill man få bättre stereoljud från sin trådlösa musiklösning så är det ingen dum idé att ha separata högtalare som Spinnaker. Det gör dem dock svåra att flytta på så det här är mer något för en fast placering. Att de egentligen är tänkta att ha till datorn gör att hanteringen brister något och det är opraktiskt att behöva ladda fjärrkontrollen från datorn. Ljudet räcker för de flesta behov, både för spel och film vid datorn eller för musik i vardagsrummet, åtminstone så länge man håller sig till topplistemusik.

Spinnaker säljs som datorhögtalare men tack vare Bluetooth-möjligheten kan man mycket väl använda dem fristående för musikuppspelning. Namnet syftar såklart på den ovanliga kurviga formen som kanske kan associeras med ett segel. Med undantag för metallstödet på baksidan så känns de lite plastiga att ta i och tygklädseln känns inte som att den skulle överleva att åka med i resväskan. Dolt på undersidan av den ena högtalaren sitter anslutningarna för ström, analog eller optisk ljudingång för externa enheter, en subwoofer-utgång samt förbindelsen till den andra högtalaren. Men sladden däremellan är bara 150 cm så om man skulle vilja ställa dem på varsin sida av en 55-tums TV är det på håret att det går. Högtalarna har inga som helst knappar men en trådlös fjärrkontroll medföljer. Att den måste laddas via USB känns lite opraktiskt om man inte tänkt sig ha högtalarna vid datorn. Tack vare att Spinnaker är två separata högtalare kan man få en bra stereoseparation. Väljer man att ha dem stående i vardagsrummet istället för vid datorn är det glädjande att de har tillräckligt med resurser för att funka även när det är fest. Dock bör man hålla sig till den sortens lättlyssnade musik, för de klarar inte riktigt av att återge detaljerna i klassisk musik eller jazz. Vid datorn funkar de bra både till vardags och när man tittar på film eller spelar spel. Slutsats Vill man få bättre stereoljud från sin trådlösa musiklösning så är det ingen dum idé att ha separata högtalare som Spinnaker. Det gör dem dock svåra att flytta på så det här är mer något för en fast placering. Att de egentligen är tänkta att ha till datorn gör att hanteringen brister något och det är opraktiskt att behöva ladda fjärrkontrollen från datorn. Ljudet räcker för de flesta behov, både för spel och film vid datorn eller för musik i vardagsrummet, åtminstone så länge man håller sig till topplistemusik.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Edifier Spinnaker
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Uteffekt: 2 x 45 W RMS
  • Ljudkällor: Bluetooth, optisk, Aux
  • Batteri: Nej
  • Storlek: 41 x 14 x 19 cm
  • Vikt: 4,3 kg
Pris: 3000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-