annons
annons

Nyheter

Pengarna är slut hos tyska Loewe

Den tyska tillverkaren av highend-TV lämnade in en konkursansökan i tisdags. Nu arbetar man med att försöka omstrukturera verksamheten.

Den tyska TV-tillverkaren Loewe har haft ekonomiska problem en längre tid och har nu försatt sig själva i en så kallad självadministrerad konkurs. I praktiken betyder det att pengarna är slut och att de som Loewe är skyldiga pengar tills vidare inte får en krona. Hoppet är dock inte riktigt ute ännu, Loewe arbetar med att hitta nya investerare för att undvika en definitiv konkurs.

Sedan juli har Loewe har haft betalningsstopp för att försöka omstrukturera sig ur problemen. I tre månader har de haft ett betalningsanstånd, men detta har alltså inte räckt.

Det är framför allt konkurrensen från asiatiska märken som urholkat marknaden för exklusiva TV-apparater, vilket till slut fick det 90-åriga företaget att ansöka om konkurs.

Loewe försökte först att ingå samarbete med kinesiska Hisense och i slutet av juli meddelade företaget att de höll på att etablera ett partnerskap. Förhandlingarna misslyckades dock och i tisdags kom alltså beskedet om insolvens som fick aktiekursen att störtdyka.

Loewes chef Matthias Harsch berättade igår för lokala media att företaget fortfarande förhandlar med fem möjliga investerare utanför Tyskland. Av den bakgrunden beslöt domstolen i Coburg att Loewe själva ska få administrera verksamheten för att försöka hitta en lösning.

Om Loewe lyckas rida ut stormen blir det förmodligen en annan typ av företag som kommer ut på andra sidan. De rapporterar att de arbetar med att ändra företagets fokus från tillverkning av lyx-TV till multimedieunderhållningssystem.

Källa: Industry Week

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-