annons
annons

Nyheter

Ny OLED-TV från LG

Nu får konkurrenterna se upp. 55EC930V är LG:s första nya OLED för i år, och priset kan bli mycket intressant.

TV-apparater med OLED-teknik representerar nästa generations skärmar och har en enastående bild. I dagsläget är koreanska LG den enda tillverkaren som lyckats massproducera och leverera OLED-modeller i stor skala, vilket de brukar gilla att köra upp i ansiktet på konkurrenterna.

Senaste tillskottet är en splitterny 2014-modell som heter 55EC930V. Det är efterträdaren till den kritikerrosade 55EA980V, som vi blev milt sagt förjusta i när vi testade i slutet av förra året.

Den nya modellen är en 55-tummare med Full-HD-upplösning (1920 x 1080) och samma välvda form som föregångaren men med renare linjer. Den genomskinliga, plastiga sockeln är utbytt mot en välvd silverfärgad variant, och högtalarna är dolda på undersidan.

En viktig förändring på insidan är att LG har implementerat sitt nya smart-TV-gränssnitt, WebOS, som vi sett i nyare LG-modeller. Det innebär ett grafiskt läckert och intuitivt menysystem som i kombination med Magic Remote-pekfjärrkontrollen ger den kanske smidigaste skötseln på marknaden för tillfället.

Några bildmässiga nyheter nämns inte i den här omgången – LG lanserar som bekant sina nya 4K-OLED-skärmar längre fram i år. Med 55EC930V har de förmodligen främst koncentrerat sig på att få ner priset på den nuvarande Full-HD-tekniken. Och det tycks de ha lyckats med. 55EC930V går att köpa från och med september och får ett riktpris på ungefär 40 000 kronor, men mycket tyder på att vi kan räkna med betydligt lägre priser inom kort. (Föregångaren 55EA90W kostade 90 000 kronor när den lanserades men rasade ner till under 30 000 tidigare i år.)

Vi uppdaterar med mer information så snart vi får reda på mer, så häng med!

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-