Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Hörlursförstärkare för fickan

Furutech presenterar en hörlursförstärkare i fickformat med DAC och Li-ion batteri

Av / 2013-08-12 - 12:04
Hörlursförstärkare för fickan

ADL X1 är en hörlursförstärkare och 24/192 DAC. X1 är den första av hörlursförstärkarna från ADL som är MFi (Made for iPhone/Pad/pod) licensierad. Fördelen med att ADL X1 är certifierad för iDevice är att den kan ta emot digital signal från iDevice.

Det är svårt att driva allt för tungdrivna lurar med telefonen eller mp3-spelaren, men även med mer lättdrivna lurar vinner man på att ha en kraftigare hörlursförstärkare. En annan kompromiss är ju att med den vanliga hörlursutgången omvandlas de digitala musiksignalerna till analoga av telefonens egen D/A omvandlare. Och dessa är långt ifrån alltid särskilt lyckade. Att ta ut telefonens digitalsignal till en separat DAC/hörlursförstärkare kan ge en riktigt stor ljudförbättring.
Höljet till ADL X1 är tillverkat av aluminium och ABS-plast och elektroniken är monterat på kraftiga kretskort med tjocka kopparbanor för att göra ADL X1 mycket tålig. På ovansidan har den en kombinerad på/av och volym. Till storleken är ADL X1 mycket lik en iPhone 4/4S. Det följer med ett mjukt silikonband så man kan sätta ihop sin telefon och ADL X1 till en enhet. ADL X1 har ett eget Li-ion batteri så den drar ingen ström från iDevicens batteri.
ADL X1 har en analog line in (4-pol 3,5 mm minitele) och två valbara USB-ingångar för digitala signaler. Den ena används för att ta emot USB från en iDevice (USB-A) och den andra från en dator (USB-miniB).
Det finns två hörlursutgångar, en på översidan (4-pol 3,5 mm minitele) och en på undersidan (3,5 mm minitele med inbyggd optisk utgång). USB-chippet i ADL X1 klarar att spela upp till 24 bit/192 kHz och stödjer både ASIO och asyncronous mode när man spelar från en dator. Priset? 3.731 kr.

www.svalander.se

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen