annons
annons

Bravia AF8: Ny OLED-serie från Sony

Sonys nya OLED-skärmar kan skryta med Dolby Vision och Google Assistant – och använder själva bildpanelen som högtalare.

Efter att ha lyckats fint med sin första OLED-serie, Bravia A1, förra året kommer det inte som någon större överraskning att Sony utökar sitt OLED-sortiment i år.

I första hand handlar det om nya OLED-serien Bravia AF8. Den bygger vidare på innovationerna från A1 och är utrustad med Sonys egen X1 Extreme-bildprocessor för att skapa bildmagni. Stöd för HDR-formatet Dolby Vision finns också. Inte nog med det, AF8 har dessutom den udda Acoustic Surface-tekniken som får hela bildytan fungerar som en högtalare med hjälp av små aktivatorer på baksidan. Detta är en lösning vi har fina erfarenheter av från vårt test av Bravia A1 OLED.

Foto: Sony
Foto: Sony

 

De största skillnaderna mellan den nuvarande A1-serien (som Sony säger ska finnas kvar under 2018) och den nya AF8-serien är i designen. A1 har en lätt tillbakalutad konstruktion med en kraftig staffli-fot på baksidan medan AF8 står rakt upp med en smal sockel längst ned. Det kan göra AF8 enklare att placera – och framför allt hänga på väggen.

På smart-fronten är Sony-skärmarna fortfarande Android-baserade (ingen överraskning där, inte) och får dessutom Google Assistant-röststyrning, åtminstone på den nordamerikanska marknaden. Precis som flera andra TV-tillverkare tänker sig Sony att TV:n blir navet i vardagsrummet, där man styr andra prylar runtom i hemmet.

Sony har inte avslöjat några priser eller lanseringsdatum för Bravia AF8-serien, men vi misstänker att den kommer att bli något billigare än dagens A1-serie. Hoppas kan man ju alltid!

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-