annonse
annonse

Viktigaste möbeln i vardagsrummet?

TV:n är hela familjens samlingsplats, där kan de titta på sport, filmer och annan underhållning tillsammans – i så hög kvalitet som möjligt. TV:n måste ha toppenbild och toppenljud – och allra helst vara präktigt stor!

annonse

Mobiler, internet och sociala medier stjäl allt mer av vår tid. Mång a– särskilt de yngre – tittar minst lika mycket på filmer och video via mobilen eller datorskärmen som via TV:n. Men var skärm har sitt användningsområde, tycker vi!

En TV är det uppenbara valet när du verkligen vill gotta dig med en bra film, serie eller match i soffan. De bästa TV-apparaterna har otroligt bra bild – och är tillräckligt stora för att ge biokänsla i ditt eget hem.

 

Större och bättre TV-skärmar

Statistik från elektronikbranschen visar att många är villiga att betala lite extra för en optimal bild. 55 till 65 tum är storleken de flesta väljer när de köper TV – en del köper ännu större! Priserna på stora TV-skärmar har sjunkit betydligt de senaste åren, från stratosfäriska summor till något som är överkomligt för de allra flesta.

 

 

ÅRETS BÄSTA TV, TOPPKLASSEN

LG OLED55B7V

Webb: lg.com/se
Betyg: 6
Pris: 25 000 kr

Vidunderlig bild
LG:s prisvärda OLED55B7V är ett av de bästa TV-köpen du kan göra just nu. Den är betydligt billigare än de mer exklusiva OLED-serierna från LG, och en stor del av prisskillnaden ligger i byggkvalitet och finish. B7-modellen har alla egenskaper vi förväntar oss av en bra OLED-TV: Svart blir äkta svart, i motsats till den lite blåaktiga återgivningen man ofta ser på LCD-skärmar. Med tvättäkta svarta som grund blir de andra färgerna livligare och mer kontrastrika. Dessutom är OLED-skärmens bild nästen helt likadan oberoende av från vilken vinkel man tittar på den.

Läs hela testet av LG OLED55B7V

 

 

ÅRETS BÄSTA HIGHEND-TV

Sony KD-65A1

Webb: sony.se
Pris: 47 000 kr
Betyg: 5

Bravo, Sony!

A1-serien är Sonys första riktiga OLED-storskärm för hemmabruk och en tvättäkta premium-TV med påkostat utförande och ljud. Sony-skärmen är tveklöst snygg att titta på, med en svagt tillbakalutad, staffli-liknande design. Rent utseendemässigt är det här definitivt en av årets läckraste TV-apparater.

Sony-skärmen utmärker sig med ovanligt snygg design, en nydanande högtalarkonstruktion där själva bildpanelen används som högtalarmembran och framför allt den råläckra bildkvalitet vi förknippar med OLED. Kombinationen av utmärkta egenskaper gör detta till en ”vill-ha-TV” av sällsynt slag – och en värdig vinnare av årets highend-pokal!

Läs hela testet av Sony KD-65A1

 

 

ÅRETS TV-INNOVATION

Samsung The Frame

Webb: samsung.com/se
Pris: från 28 000 kr
Betyg: 5

TV-konst på väggen

Samsungs nya design-TV visar att det går att tänka nytt på TV-fronten 2017 också. The Frame är gjord för att imitera en tavla på väggen, komplett med ram och allt. Resultatet är en av de mest lättmöblerade TV-apparaterna vi har skådat! Samsung har varit extra noggranna med detaljer, här finns ingen klumpig strömförsörjning eller anslutningar som sticker ut. Skärmen har ett specialgjort väggfäste så att den kan hängas tätt intill väggen och anslutningarna är dolda i en extern box.  Med Samsungs ”Art Mode”-galleriläge ovanpå allt får du en TV som ser bra ut, både när den är påslagen och när den är avstängd. Läckert och nydanande!

Läs hela testet av Samsung The Frame

Les også:

Allt om Samsungs TV-modeller 2018

Samsung lanserar ett brett spektrum av intressanta TV-apparater i år, och den avancerade QLED-serien utökas med flera nya modeller.

Panasonics 2018 4K LCD-modeller har HDR10+

Panasonics nya LCD-toppmodeller lockar med supertunn design, bättre bild med HDR10+ och dessutom röststyrning med Google Assistant och Amazon Alexa.

Canal Digitals nya satellitdekoder är Android-baserad och stöder både 4K och HDR!

Philips börjar TV-året med nya OLED-modeller – bland annat flera stycken 65-tummare.

Här är vad vi vet hittills om Samsungs kommande 2018-modeller!

Samsung och Panasonic samarbetar med filmbranschen om den nya videostandarden HDR10+.

Detta är vad vi vet om årets OLED-modeller hittills

Den efterlängtade Dolby Vision-uppdateringen rullas snart ut till Sonys highend-TV-modeller.

Nedräkningen har börjat, här är TV-apparaterna du ska hålla koll på!

Bang & Olufsen kallar den för ”den ultimata bildupplevelsen”.

Samsungs nya tavel-TV är på väg till butikerna, komplett med tavelram och allt.

Wow! Gör plats i vardagsrummet, här kommer världens största ... TV!

På forsidan nu

Sony DSC-RX0

Sony har länge varit specialister på miniatyrisering. De har gjort de minsta videokamerorna, de minsta stillbildskamerorna och den minsta Walkman-spelaren....

9 Resehögtalare

Resehögtalare blir allt mer populära. Många har insett att det är trist att alla sitter med mobilen och lyssnar för...

Olympus PEN E-PL9

Storleken på kameran är avgörande för många. Om den är för stor och tung så betyder det att den används...

Denon AH-D5200

Denon gör hörlurar av alla klasser och sorter. Från in-ear-sportmodeller till highend-modeller avsedda för lugn och ro hemma. Denon AH-D5200...

6 trådlösa öronproppar

Det är inte alla som tycker det är kul att släpa kroppen till det lokala gymmet för att bränna kalorier....

annonse
annonse
annonse
annonse