Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Philips BDP7500S2

Bäst när det gäller

Efter en lite trög start håller också Philips på att rusta sig för 3D-vågen. BDP7500S2 är deras första spelare med 3D-stöd och en av de bästa vi har sett hittills.
Ljud & Bild tycker
Knivskarp bild med BD och DVD. Mycket snabb och lättanvänd.
Wi-Fi är extrautrustning.
Specifikationer
3D-BD-spelare HDMI 1.4 USB Net TV Pris: 2 800 kr

Vi hade redan använt den ”gamla” BDP7500 ett tag, men innan vi hann få testet på pränt lanserade Philips ”Mk II”-versionen 7500S2, som bland annat har uppgraderats med 3D-stöd. Både design och prestanda har mycket gemensamt med den dyrare BDP9500, som vi redan utsett till testvinnare i år. BDP7500S2 visar sig, precis som toppmodellen, vara mycket snabb och behaglig att använda.
 
Anslutningar
Philips-spelaren är försedd med alla in- och utgångar som krävs, men har i grundutförande bara stöd för kabelbaserat nätverk (ethernet). Om du vill koppla spelaren till ett trådlöst nätverk måste du köpa en USB-adapter som extrautrustning för en knapp tusenlapp. Via internettjänsten Net TV kan du titta på YouTube-video och det går också att hyra video på nätet med tjänsten Film2Home.
 
Prestanda
Philips levererar varorna både med Blu-ray och DVD. Det kommer naturligtvis inte som någon större överraskning att BD-kvaliteten är väldigt bra, men vi kan ändå ana lite bättre flyt och bättre skärpa i rörelserna än i föregångaren BDP7500. Philips-spelaren tar kort tid på sig att ladda in filmer och reagerar dessutom blixtsnabbt på kommandon från fjärrkontrollen, vilket man lägger märke till med en gång. Kräsna filmälskare lär också uppskatta textlyftningsfunktionen som gör att man kan hålla textremsan synlig när man använder projektor eller TV med Cinemascope-format.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Panasonic DMP-BDT300

Lika barn leka bäst!

Panasonic ligger bakom den bästa 3D-TV:n vi har sett hittills, och BD-spelaren BDT300 är en naturlig följeslagare. Men vad händer om skärmen kommer från ett annat märke?

Hög bildkvalitet med BD och DVD. Mycket snabb och lättanvänd.
Kommunikationsproblem via HDMI. Trög start/inläsning. Högt pris.

LG BX580

Fullproppad korean

Koreanska LG vill också vara med på 3D-kapplöpningen och har lanserat den här spelaren som partner till sina egna 3D-skärmar.

Skarp och mjuk bild.
Bara medelsnabb. Reagerar lite trögt på fjärrkontrollen.

Sony BDP-S470

3D-racer

Sony satsar för fullt på 3D i år och precis som PlayStation 3 har BDP-S470 fått 3D-uppgradering. Och den visar sig vara snabb som få!

Mycket snabb. Hög bildkvalitet
Drivverket hörs när det startar.

Samsung BD-C6900

Blank och läcker

Samsung BD-C6900 var en av de första på marknaden som stödde 3D och vi är nyfikna på att se om den hänger med de allra senaste nykomlingarna.

Skarp och mjuk bild. Snabb avläsning.
Drivverket hörs.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.