TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

LG BX580

Fullproppad korean

Koreanska LG vill också vara med på 3D-kapplöpningen och har lanserat den här spelaren som partner till sina egna 3D-skärmar.

forfatter
Publicerad 2010-10-15 - 06:00
L&B tycker
Skarp och mjuk bild.
Bara medelsnabb. Reagerar lite trögt på fjärrkontrollen.
Specifikationer
3D-BD-spelare HDMI 1.4 Wi-Fi USB Pris: 2 900 kr

LG ligger i hårt nu för tiden och vi har märkt en klart förbättrad bildkvalitet i deras flatskärmar. Och det lönar sig naturligtvis inte att ligga på latsidan när ärkerivalen heter Samsung.
 
Anslutningar
BX580 är välutrustad i förhållande till priset. Den har inbyggt trådlöst nätverk (Wi-Fi) och en mediespelare (Home Link) som låter dig spela material från PC:n över nätverket. Dessutom kan du koppla in en USB-hårddisk och spela upp innehållet direkt.
Precis som sig bör har LG också en egen nätverksportal. Med hjälp av Netcast-funktionen får du tillgång till nättjänster som Picasa och YouTube, men inte så mycket mer i dagsläget. Roligast är YouTube-spelaren eftersom det är extra kul att titta på lite längre och bättre klipp från soffan i vardagsrummet.
 
Prestanda
LG-spelaren har en bra bild med både Blu-ray och DVD, och ligger på samma nivå som de övriga testdeltagarna. Hastigheten är däremot inte bättre än medel, och vi märker dessutom av en liten fördröjning i reaktionen på fjärrkontrollkommandon, vilket sänker helhetsintrycket en smula. En annan detalj som förstör användningen är att vi var tvungna att göra en del ingrepp för att få spelaren att fungera med testfilmen ”Meatballs”. Att ladda ned senaste uppdateringen från nätet gick fint, men vi var också tvungna att gå in i inställningsmenyn och aktivera 3D-funktionen. BX580 kan nämligen inte automatiskt ”se” att den är ansluten till en 3D-skärm, vilket bland annat både Sonys och Samsungs spelare gör.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Philips BDP7500S2

Bäst när det gäller

Efter en lite trög start håller också Philips på att rusta sig för 3D-vågen. BDP7500S2 är deras första spelare med 3D-stöd och en av de bästa vi har sett hittills.

Knivskarp bild med BD och DVD. Mycket snabb och lättanvänd.
Wi-Fi är extrautrustning.

Panasonic DMP-BDT300

Lika barn leka bäst!

Panasonic ligger bakom den bästa 3D-TV:n vi har sett hittills, och BD-spelaren BDT300 är en naturlig följeslagare. Men vad händer om skärmen kommer från ett annat märke?

Hög bildkvalitet med BD och DVD. Mycket snabb och lättanvänd.
Kommunikationsproblem via HDMI. Trög start/inläsning. Högt pris.

Sony BDP-S470

3D-racer

Sony satsar för fullt på 3D i år och precis som PlayStation 3 har BDP-S470 fått 3D-uppgradering. Och den visar sig vara snabb som få!

Mycket snabb. Hög bildkvalitet
Drivverket hörs när det startar.

Samsung BD-C6900

Blank och läcker

Samsung BD-C6900 var en av de första på marknaden som stödde 3D och vi är nyfikna på att se om den hänger med de allra senaste nykomlingarna.

Skarp och mjuk bild. Snabb avläsning.
Drivverket hörs.

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend