TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Sony BDP-S470

3D-racer

Sony satsar för fullt på 3D i år och precis som PlayStation 3 har BDP-S470 fått 3D-uppgradering. Och den visar sig vara snabb som få!

forfatter
Publicerad 2010-10-15 - 06:00
Ljud & Bild tycker
Mycket snabb. Hög bildkvalitet
Drivverket hörs när det startar.
Specifikationer
3D-BD-spelare HDMI 1.4 Wi-Fi USB Pris: 2 500 kr

Bortsett från PS3 är BDP-S470 Sonys första maskin som stöder 3D. Sony-spelaren är rustad för att klara de senaste 3D-filmerna, men kräver att du först uppdaterar den med den senaste versionen av programvaran. Det görs enkelt genom att koppla den till internet och ladda ner den senaste uppdateringen. Värt att påpeka är också att den något dyrare BDP-S570 är 3D-klar direkt ur kartongen.
 
Anslutningar
Sony bjuder på de obligatoriska koaxiala och optiska digitalutgångarna samt analogutgång för stereo. Det finns dock bara en enda HDMI-utgång. Om du vill njuta av högupplöst bild och ljud samtidigt är det därför nödvändigt att koppla spelaren genom en HDMI 1.4-kompatibel (”3D-klar”) hemmabioförstärkare. Utöver Blu-ray-avspelning har S470-modellen trådlöst nätverk och inbyggda Sony Bravia Internet-funktioner. Det betyder att du kan titta på YouTube direkt på TV:n.
 
Prestanda
Efter en inte så liten uppdatering av programvaran fungerar 3D-filmerna oklanderligt. Sony-spelaren klockar dessutom testets snabbaste lästid. Att detta är en racermaskin kan tyvärr höras också – det snurrande drivverket ger ifrån sig ett ganska så tydligt vinande när skivan startas och laddas, men lider lyckligtvis inte av samma oljud under vanlig avspelning. När det gäller bildkvalitet har Sony en utpräglat ”smooth” och behaglig Blu-ray-bild. DVD-egenskaperna är också goda, om än en smula mer grovkorniga än de bästa i testet.

Också i detta test:

Philips BDP7500S2

Bäst när det gäller

Efter en lite trög start håller också Philips på att rusta sig för 3D-vågen. BDP7500S2 är deras första spelare med 3D-stöd och en av de bästa vi har sett hittills.

Knivskarp bild med BD och DVD. Mycket snabb och lättanvänd.
Wi-Fi är extrautrustning.

Panasonic DMP-BDT300

Lika barn leka bäst!

Panasonic ligger bakom den bästa 3D-TV:n vi har sett hittills, och BD-spelaren BDT300 är en naturlig följeslagare. Men vad händer om skärmen kommer från ett annat märke?

Hög bildkvalitet med BD och DVD. Mycket snabb och lättanvänd.
Kommunikationsproblem via HDMI. Trög start/inläsning. Högt pris.

LG BX580

Fullproppad korean

Koreanska LG vill också vara med på 3D-kapplöpningen och har lanserat den här spelaren som partner till sina egna 3D-skärmar.

Skarp och mjuk bild.
Bara medelsnabb. Reagerar lite trögt på fjärrkontrollen.

Samsung BD-C6900

Blank och läcker

Samsung BD-C6900 var en av de första på marknaden som stödde 3D och vi är nyfikna på att se om den hänger med de allra senaste nykomlingarna.

Skarp och mjuk bild. Snabb avläsning.
Drivverket hörs.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend