Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Panasonic DMP-BDT300

Lika barn leka bäst!

Panasonic ligger bakom den bästa 3D-TV:n vi har sett hittills, och BD-spelaren BDT300 är en naturlig följeslagare. Men vad händer om skärmen kommer från ett annat märke?
Ljud & Bild tycker
Hög bildkvalitet med BD och DVD. Mycket snabb och lättanvänd.
Kommunikationsproblem via HDMI. Trög start/inläsning. Högt pris.
Specifikationer
3D-BD-spelare HDMI 1.4 Wi-Fi USB 7.1-analogutgång Pris: 5 300 kr

Panasonic kan betraktas som en av de största förespråkarna för 3D i hemmet. Plasmatoppmodellen TX-P50VT20 är en av TV-apparaterna som har bäst bild för tillfället, och i 3D är den helt överlägsen. Utvändigt ser BD-spelaren DMP-BDT300 också lite annorlunda ut, med samma brunfärg som vi känner igen från skärmarna i VT20-serien.
 
Anslutningar
DMP-BDT300 skiljer sig från mängden också genom att den har dubbla HDMI-utgångar, vilket gör det möjligt att dela upp ljudet och bilden och skicka dem direkt till förstärkaren och skärmen. Detta är därför den enda spelaren i testet som kan ge både 3D-bild och högupplöst ljud om din hemmabioförstärkare inte stöder 3D. Det är onekligen ett stort plus för dem som har kostsamma hemmabioförstärkare som de inte är särskilt sugna på att byta ut.
Internettjänsten Viera Cast tillhör också de bättre på marknaden, den har mer intressant innehåll än många konkurrenter.
 
Prestanda
DMP-BDT300 har tidigare fungerat felfritt när vi har testat den med Panasonics egen 3D-plasma, men ingenting tyder på att den är lika tillmötesgående mot skärmar av andra fabrikat. Vi råkade ut för en del startproblem med vår testskärm från LG, och trots upprepade försök var Panasonic-spelaren den enda som inte fick fram någon 3D-bild med denna TV. Problemet kvarstod även efter vi uppdaterade spelaren till senaste firmware-versionen (1.21) via nätet. Samsung-skärmen 55C8705 hade däremot inga problem med att ta emot 3D-signaler från Panasonic-spelaren – som har en mycket hög bildkvalitet med Blu-ray och DVD.

Också i detta test:

Philips BDP7500S2

Bäst när det gäller

Efter en lite trög start håller också Philips på att rusta sig för 3D-vågen. BDP7500S2 är deras första spelare med 3D-stöd och en av de bästa vi har sett hittills.

Knivskarp bild med BD och DVD. Mycket snabb och lättanvänd.
Wi-Fi är extrautrustning.

LG BX580

Fullproppad korean

Koreanska LG vill också vara med på 3D-kapplöpningen och har lanserat den här spelaren som partner till sina egna 3D-skärmar.

Skarp och mjuk bild.
Bara medelsnabb. Reagerar lite trögt på fjärrkontrollen.

Sony BDP-S470

3D-racer

Sony satsar för fullt på 3D i år och precis som PlayStation 3 har BDP-S470 fått 3D-uppgradering. Och den visar sig vara snabb som få!

Mycket snabb. Hög bildkvalitet
Drivverket hörs när det startar.

Samsung BD-C6900

Blank och läcker

Samsung BD-C6900 var en av de första på marknaden som stödde 3D och vi är nyfikna på att se om den hänger med de allra senaste nykomlingarna.

Skarp och mjuk bild. Snabb avläsning.
Drivverket hörs.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.