Samsung BD-C6900

Blank och läcker

Samsung BD-C6900 var en av de första på marknaden som stödde 3D och vi är nyfikna på att se om den hänger med de allra senaste nykomlingarna.

Samsungs spelare har ett kompakt och stilrent utseende. Skivsläden är dold bakom en lucka och ett blått ljus symboliserar skivan som snurrar runt. Det ser stiligt ut, men kan verka distraherande när man tittar på film.
 
Anslutningar
Anslutningsmöjligheterna är fina. Samsung erbjuder trådlöst och trådbundet nätverk, så att spelaren är enkel att uppdatera till senaste versionen av programvara eller ladda ner BD-Live-extramaterial. Samsungs Internet@TV-portal med bland annat YouTube finns också ombord. En bonus för de med gamla hemmabioförstärkare är möjligheten att hämta ut de högupplösta ljudsignalerna analogt via 7.1-utgången.
 
Prestanda
Samsung gör ett stort nummer av hastigheten i sina senaste Blu-ray-spelare, och BD-C6900 håller vad den lovar på detta område också. Skivluckan öppnar sig blixtsnabbt och väntetiden är kort innan filmen visas på skärmen. Nackdelen är att vi kan höra en del ljud från drivverket som kommer från det relativt spinkigt konstruerade kabinettet. Blu-ray-kvaliteten är felfri. BD-C6900 har inga som helst problem med att måla upp den högupplösta bilden med imponerande skärpa och precision. Den uppvisade inte heller några tecken till problem när vi matade den med 3D-filmer som ”Meatballs” och en demoversion av ”Ice Age 3”. DVD-prestanda går inte heller att klaga på. Bilden skalas upp till 1080p utan synliga problem med ”sågtänder” eller andra orenheter.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Philips BDP7500S2

Bäst när det gäller

Efter en lite trög start håller också Philips på att rusta sig för 3D-vågen. BDP7500S2 är deras första spelare med 3D-stöd och en av de bästa vi har sett hittills.

Knivskarp bild med BD och DVD. Mycket snabb och lättanvänd.
Wi-Fi är extrautrustning.

Panasonic DMP-BDT300

Lika barn leka bäst!

Panasonic ligger bakom den bästa 3D-TV:n vi har sett hittills, och BD-spelaren BDT300 är en naturlig följeslagare. Men vad händer om skärmen kommer från ett annat märke?

Hög bildkvalitet med BD och DVD. Mycket snabb och lättanvänd.
Kommunikationsproblem via HDMI. Trög start/inläsning. Högt pris.

LG BX580

Fullproppad korean

Koreanska LG vill också vara med på 3D-kapplöpningen och har lanserat den här spelaren som partner till sina egna 3D-skärmar.

Skarp och mjuk bild.
Bara medelsnabb. Reagerar lite trögt på fjärrkontrollen.

Sony BDP-S470

3D-racer

Sony satsar för fullt på 3D i år och precis som PlayStation 3 har BDP-S470 fått 3D-uppgradering. Och den visar sig vara snabb som få!

Mycket snabb. Hög bildkvalitet
Drivverket hörs när det startar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: