TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!

TEST Huawei Watch GT2 Pro

En mer användbar smartklocka

Med en Huawei Watch GT2 Pro på armen behöver du inte byta klocka efter träningen. Den passar nämligen de flesta klädesplagg.

forfatter
Publicerad 2020-11-08 - 09:00
Karakter
Huawei Watch GT2 Pro
L&B tycker
Massiv titanboett, skarp OLED-skärm och omfattande aktivitetsmätare med 100 aktiviteter. Upp till 14 dagars batteritid.
Begränsat stöd för tredjeparts-appar, till exempel Strava. iOS-appen har färre funktioner än Android-appen. Kostar mycket mer än GT2e.
Specifikationer
 • Operativsystem: Huawei Lite OS
 • Kompatibel med: Android 4.4 och iOS 9.0
 • Skärm: 1,39-tums AMOLED, 454 x 454
 • Processor: Kirin A1
 • Minne/lagring: 4 GB ROM/32 MB RAM
 • Aktivitetslägen: 100
 • Trådlöst: Bluetooth 5.1
 • Mått/vikt: Ø 46,7 mm, 11,8 mm tjock/52 gram
 • Vattentät: 50 m
 • Batteri: 455 mAh, 14 dagar
 • Sensorer: Accelerometer, gyroskop, geomagnetisk, optisk, ljus, barometer, kapacitiv
 • Navigering: GPS, Glonass, Galileo
 • Webb: consumer.huawei.com
Riktpris: 3200Pr. 2020-11-08 Produktsida

Lika bra att erkänna det direkt. En färgglad träningsklocka av plast med blinkande skärm passar inte alltid till kostymen. Den ser malplacerad ut när man klär upp sig för formella tillställningar och gör bort sig fullständigt till balklänning och smoking.

Men Huawei Watch GT2 Pro är så välgjord att den passar i de flesta sammanhang.

Smartklockan är i grund och botten en Huawei Watch GT2e, inpackad i en klassisk design med boett av titan och en heltäckande OLED-skärm med reptåligt safirglas. Den levereras med två armband: en gummirem för träning och en läderrem för resten av dagen.

Den runda titanboetten och läderremmen gör att Huawei Watch GT2 Pro ser elegantare ut än GT2e.

Eller borde vi kanske säga dagarna. Batteritiden är nämligen smått imponerande 14 dagar. Som jämförelse klarar en Apple Watch knappt två dagar.

GT2 Pro-versionen borde snarare heta Premium, eftersom funktionerna är i stort sett identiska med GT2e, som levereras med gummirem. Här får man samma 1,39-tums pekskärm, två knappar att navigera med, trådlös laddning och samma funktioner med fler än 100 träningslägen.

Pro-versionen finns i två versioner. Sport Edition med svart gummirem och Classic med grå läderrem och snabbkoppling för enklare byte av armband. Laddkabel och trådlös laddare ingår också i förpackningen.

För en mer ingående förklaring av alla funktioner rekommenderar vi en läsning av vårt test av GT2e.

Läs också Träningsklocka för alla aktiviteter Active Watch GT 2e är ett väldigt bra köp, fast främst för Android-användare.

Fler funktioner än de flesta behöver

I likhet med GT2e är GT2 Pro väldigt inriktad mot sport och motion, med stegräkning och pulsmätning, men den har också funktioner som sömnspårning, kontroll av syreupptagning och en hel del aktivitetsmätare som man inte hittar någon annanstans.

Den har också GPS med en särskild funktion som kan spåra var man går i terrängen och guida tillbaka samma väg (Route Back), den mäter kaloriförbrukning och stressnivå i kroppen, varnar för väderförändringar samt kan enkelt logga alla rörelser – plus ovan nämnda sömnrytmer.

Tack vare 100 träningslägen hittar de flesta något de kan använda GT2 Pro till.

Man kan också använda färdiga träningspass eller skapa sina egna som lagras i klockan.

Konkurrenternas träningsklockor har sensorer som mäter samma sak, men ingen av dem har lika många aktiviteter inlagda i klockorna. De matchar inte heller Huaweis batteritid på upp till 14 dagar.

I Pro-versionen av GT2 får man ett uppdaterat golfläge, som registrerar golfklubbans hastighet, samt ett skid- och snowboardläge som registrerar hastighet, vertikala sträckor och naturligtvis puls. Utomhusläget kan också varna för saker som ebb och flod, oväder och plötsliga väderförändringar, samt visa rekommenderad kompassriktning.

Lite av det som GT2 Pro kan registrera:

 • Hjärtfrekvens
 • Syrehalt i blodet
 • Hastighet
 • Kaloriförbrukning
 • Aktivitet
 • Sömnmönster
 • Tillryggalagt avstånd
 • Antal steg
 • Stressnivå
 • Intensitet
 • Lufttryck
 • Temperatur

Användning

Apple Watch är på 44 mm och jämfört med den är GT2 Pro en stor klocka med sina 47 mm i diameter. Den är däremot inte så tjock och armbandet (som kan tas loss utan verktyg) är väl integrerat i fästena, men den passar ändå bäst på handleder som inte är för smala.

Även med sensorytan som sticker ut på baksidan vilar klockan bekvämt på handleden. Det lätta titanskalet både ser ut och känns bättre än stålskalet i GT2e, och när läderremmen sitter på kan GT2 Pro uppfattas som ett dyrt armbandsur och inte en vanlig träningsklocka.

Den är vattentät ner till 50 meter och går fint att användas för simning och triathlon, men inte för aktiviteter som dykning.

Trådlös USB-laddning. Fast det behöver du bara var 14:e dag.

Styrningen är likadan som med GT2e. Man sveper uppåt, nedåt och åt sidorna på pekskärmen och trycker på den två knapparna på högersidan.

Träning i regnigt väder kan vara en liten utmaning eftersom så mycket måste göras på skärmen. Fuktiga fingrar ger ibland inget svar alls från den kapacitiva skärmen, så till nästa generation av Huawei Watch GT önskar vi oss en roterande krona.

Skärmen är ljus och skarp och har bra upplösning, men är inte på hela tiden som på nyare Apple Watch-modeller. Man måste vrida på handleden eller trycka på en knapp för att få igång skärmen. De räcker inte heller att röra vid den, som på en Apple Watch.

Det finns många urtavlor till Huawei-klockan, från klassiska till komplexa.

Om man vill ha skärmen tänd hela tiden måste man välja det i klockans inställningar. Då visar det en vald urtavla med nedtonad bakgrundsbelysning. Då kan man också röra vid skärmen för att tända bakgrundsbelysningen helt – men med alltid på-läget förkortas batteritiden avsevärt.

Prestanda och precision för loggning av träning är exakt samma som resultaten vi fick från GTe och säger oss att Huawei främst har gett Pro-versionen en mer rejäl och elegant boett som smyger mer under radarn än vad en gummibelagd träningsklocka gör.

Du kan också göra dina egna träningslägen eller börja med några färdiga övningar i guiden på klockan.

Klockan föreslår automatiskt övningar, oavsett om man springer efter bussen eller på ett löpband, och när man väljer någon av de många träningsaktiviteterna själv fungerar spårningen av antalet steg, hjärtfrekvens och avstånd och så vidare väldigt bra. Man kan verkligen lita på att Huawei-klockan uppfattar vad man gör och loggar rätt data.

Klockan kan också mäta syrehalten i blodet och visa resultatet på skärmen.

iOS- och Android-appar

Precis som i GT2e loggas all träningsinformation i Health-appen, men inte heller här får iPhone- och Android-användare samma stöd för alla funktioner. Android-versionen är mer avancerad och har fler funktioner, och tyvärr är stödet för iPhone fortfarande sämre.

Man kan svara på inkommande samtal via Bluetooth på mobilen och se – men inte svara på – meddelanden. Det går inte heller att betala utan kontanter med Huaweis Pro-modell.

Det går däremot att spela musik direkt från klockan (den lagrar upp till 500 låtar), antingen med den inbyggda högtalaren (gör inte det) eller med ett par Bluetooth-öronproppar. Men återigen, bara om man har Android-appen. Klockan saknar stöd för tredjeparts-appar som Strava.

Huawei Watch GT2 Pro kan se ut som en världsklocka och urvalet av urtavlor är enormt.

Slutsats

För de som behöver en träningsklocka med många funktioner är Huawei Watch GT2e det bästa alternativet. För de som inte tycker att den passar till något annat än träningstights är Pro-versionen värd att överväga, om man inte tycker att en dryg tusenlapp extra är för mycket.  Pro-versionen har ett mer neutralt utseende och den lätta titanboetten gör att den känns bättre på armen. Tyvärr är stödet för appar från andra tillverkare tunt och det här är inte heller träningsklockan vi rekommenderar för iPhone-användare.

Men ingen slår GT2 Pro på batteritid, och om man är en Huawei- eller Android-användare så finns det inte många bättre träningsklockor i den här klassen där ute.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons

Lämna en kommentar

Kungen av vikmobiler är tillbaka Tredje gången gillt, visar Motorola Razr 2022. Äntligen lever Motorolas hopfällbara mobil upp till sin ikoniska föregångare.
Lång men medelmåttig användningstid Nokia X30 5G är den grönaste telefonen från finska HMD, men prestanda är inte imponerande.
Black Week 2022: Sex fantastiska mobilerbjudanden Du kan hitta bra mobiler till bra priser på Black Friday, men butikerna försöker också bli av med de mest osäljbara produkterna. Så här undviker du felköp.
Huawei: Så går du runt HBO:s blockad Huawei bekräftar problem med streamingtjänster men föreslår en lösning.
Toppmobiler under 2023 kommer ha denna processor Så här blir Qualcomms nya systemkrets för de dyraste Android-mobilerna på marknaden.
Den perfekta mellanmobilen Pixel 7 har i stort sett allt som storebror Pro har – men lite billigare.
Följ Ljud & Bild