: Monster iSport Intensity

Ergonomisk

iSport från Monster har den högsta prislappen i testet och därmed de högsta kraven. Återstår att se om den är värd priset.
Ljud & Bild tycker
Etui Passformen
Priset Kinkig med musikval
Specifikationer
  • Frekvensomfång: -
  • Känslighet:-
  • Impedans:-
  • Mick/reglage: Ja
  • Våtsäker: Ja (kan tvättas i maskin)
Annons
Annons

Man kan inte bli annat än glad vid blotta åsynen av denna lur. Den pigga limegröna färgen gör att det spritter i benen. Både hörluren (den del du sätter in emot örongången) och det skyddande limegröna gummihöljet är format så att ljudet leds in i örat genom en liten ”pip”. Du behöver alltså inte trycka in en plupp i örat, något som gör detta till en väldigt bekväm och ergonomisk lur som kan användas länge. Nackdelen med konstruktionen kan vara att ljudisoleringen inte är bra, näst intill obefintlig, men tillhör du gruppen som tränar i trafikerad miljö kan det vara en fördel ur ren säkerhetssynpunkt.

På den läckra limegröna platta sladden sitter reglage för att höja, sänka, pausa och byta spår. iSport-luren går även att använda som headset, även om du kanske inte känner för att ta ett samtal mitt under löp- eller cykelturen.

Inget för rockaren
I musik där det finns för mycket att hålla reda på, såsom olika instrument och fler olika röster tenderar ljudbilden att tryckas ihop och det dynamiska utrymmet blir begränsat. I Gotthards Hush får iSport kämpa med skiftningar i rytm och instrument och helheten blir lite krystad och seg, samma sak med Swedish house mafias Don’t you worry child. Ljudet är väldigt varmt, lite väl varmt faktiskt, och du behöver mata luren med ljusa kvinnoröster och rena klara toner som ligger i det övre mellanregistret för att det ska bli riktigt bra.

Slutsats
En träningslur måste klara tuffa tag – det gör iSport. En grymt skön och behaglig lur, genomtänkt in i minsta detalj skulle kunna göra iSport till testets vinnare om det inte vore för den hoptryckta ljudbilden. Med testets högsta prislapp måste man vara en allätare för att nå pallplats. Du kan dock väcka spelglädjen om du väljer musik med få instrument, höga toner och kvinnlig sångare. Vill du ha god ljudisolering bör du välja en annan lur men tränar du ofta i starkt trafikerad miljö kan det ju vara en livförsäkring.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 49 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Också i detta test:

Philips SHQ4200

Utstickaren

Philips deltar med en lur med båge runt nacken, testets enda. Ljudet påverkas knappast men hur påverkas träningsupplevensen?

Etui Passformen
Påträngande bas Ingen mick/reglage

Wicked Audio Helix

Överraskningen

Testets billigaste lur kanske inte är den snyggaste, även om det märks att någon försökt tänka till. Men hur ligger det till med komfort och ljud?

Priset Ljudet Passformen
Klen Saknar mick/reglage Saknar fuktmembran

Sennheiser OCX 685i

Neutral

I framtagandet av OCX 685i har Sennheiser sin vana trogen fortsatt sitt lyckade samarbete med Adidas. Hur teamet lyckas denna gång återstår att se.

Snygg
Oengagerat ljud

Audio-Technica ATH-CKP500

Som gjuten

Här har vi ännu en lur med vingar, men med bra ljudisolering då den till skillnad från iSport och iLuv ska tryckas in i örat.

Ljudet Passformen Förlängningssladd
Saknar etui Saknar mick/reglage

Sony XBA-S65

Futuristisk

En fiffig konstruktion som gör att XBA-S65 sitter som en smäck runt örat gör luren till ett bra sällskap i träningsspåret.

Etui Ljudet Passformen
Saknar mick/reglage

iLuv Sports

Lite kräsen

iLuv kan du få i en rad olika pigga färger, men vill du inte sticka ut finns de i både svart och vitt. En lur för alla smaker med andra ord.

Priset
Passformen Saknar etui
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Åsa Warme


Senaste artiklar:

Annons
Annons

Läs också

Ledvance har gett sig in i kampen om att leverera smarta lampor till det smarta hemmet. Det är lätt - och inte särskilt dyrt.
Robotdammsugaren är en självgående dator som kan dammsuga, tvätta golvet – och vakta huset.
Ring Alarm Security Kit är ett utmärkt komplett larmsystem för hemmet, det är bara att lägga ett i kundvagnen.
Apple Watch 6 är kanske den bästa smartklockan, men Apple Watch SE är det bästa köpet.
För somliga kommer Yamaha-förstärkaren att sakna något väsentligt, men då menar vi inte i ljudkvaliteten.
Mola Mola Kula är en helt unik förstärkare. Vi har nog aldrig hört ett sådant överflöd av detaljer!
Årets Samsung Galaxy S21-serie finns i tre olika versioner: S21, S21+ och S21 Ultra. Här kan du läsa om vilken modell som passar dig bäst.
Bang & Olufsen har hämtat inspiration från 1970-talet och skapat en förtroendeingivande musikmaskin som man kan ta med sig.
Med Samsungs nya projektorer kan du få en enorm bild direkt på väggen hemma i vardagsrummet.
Här är den moderna surroundförstärkaren för dig som vill ha riktigt bra ljud i hemmabion men som vill vara förnuftig med plånboken.
Med absolut alla funktioner man behöver ger Marantz NR1711 stora hemmabioupplevelser i ett slimmat och snyggt format.
Philips ultrabreda skärm placerar dig mitt i handlingen, oavsett om du ägnar dig åt spel, film eller kalkylblad.
Elbilen Volvo XC40 är en sagolik bil, framför allt i den här versionen.
JBL Bar 5.0 är en enkel och pigg soundbar som inte behöver någon subwoofer för att spela tillräckligt med bas.
DJI Mavic Air 2 är en flygande kamera som ger dig ett helt nytt perspektiv.
Jobba hemifrån eller bara vara hemma? Den här skärmen funkar till allt!