TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

TEST 6 träningsklockor

De bästa träningsklockorna

Vi bad ett par tillverkare av träningsklockor plocka fram sin storsäljare i just det segmentet för att göra en liten jämförelse. Spännande tycker vi!

forfatter
Publicerad 2021-12-30 - 09:00
Produkter i testet
 • Polar Vantage M2
 • Garmin Venu 2
 • Huawei Watch 3 Pro
 • Samsung Galaxy Watch Active 2
 • Suunto 9 Peak
 • Garmin Forerunner 55
 • Samtliga deltagare i testet är i första hand träningsklockor och det är främst användandet och handhavandet som vi har kikat närmare på, tillsammans med klockan i sin helhet såklart.

  Jag är ingen multisportande atlet som sysslar med IronMan eller andra liknande utmaningar. Jag tränar på gym, går väldigt mycket, kör lite olika träningspass online och är yoga- och spinning-instruktör. Jag är ute och springer ibland – eller springer och springer… det beror kanske på vem man jämför med, men det händer i alla fall med extremt ojämna mellanrum. Jag tycker dock att det kan vara lite kul, intressant och även inspirerande att hålla lite koll på hur mycket jag faktiskt rör mig och vad det kan innebära för min hälsa. Många av klockorna har färdiga träningsupplägg och tips och idéer som absolut kan vara en bra pepp för att komma ur soffan.

  Träningsklockor
  Känner du att du saknar ”din” klocka? Naturligtvis kan det finnas många skäl. Men för det första så kanske den inte är märkets storsäljare, även om den säkert är väldigt bra – eller så kanske den helt enkelt inte kvalar in i segmentet träningsklocka utan snarare är en smartklocka med vissa tränings-/hälsofunktioner.

  Varje klocka har fått hänga med i mitt dagliga liv med jobb, träning och allt däremellan och under tiden har jag utvärderat funktioner och skapat mig en uppfattning baserat på mitt användande och mina behov.

  Samtliga klockor i testet har en stor mängd funktioner som är väldigt lika även om själva handhavandet skiljer sig åt. Och när det gäller handhavande handlar det väldigt mycket om erfarenhet, tycke och smak. Men jag tycker det är viktigt att det inte är för komplicerat eller tillkrånglat.

  Med det sagt finns det eventuellt saker jag inte nämnt, eller testat, eftersom det inte varit tillräckligt viktig för just min del. Jag har till exempel inte handgripligen mätt hur lång tid det tar för GPS:en att hitta sin position, i de fall jag haft en åsikt om en viss funktion har jag gått på min egen upplevelse. Jag har inte heller kontrollmätt så att distanser, tider och till exempel puls är fullständigt korrekta utan nöjer mig med ”tillräckligt bra”.

  Kanske kan detta test ge dig en fingervisning om vilken klocka som skulle passa just dig – lycka till!

  Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

  Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

  I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

  Vi testar för dig!

  Produkter i testet

  Polar Vantage M2

  Den trofaste

  Bland Polars storsäljare hittar vi Polar Vantage M2, hur står sig den i jämförelse med de andra bästsäljarna?

  Skön och smidig träningsklocka att bära dygnet runt. Polar-appen är väldigt lättförståelig och användarvänlig.
  Saknar pekskärm och skärmen är dessutom lite mörk i vissa lägen. Bluetooth-kopplingen har mer att önska då den är lite svajig inomhus där tjocka väggar kan störa.

  Garmin Venu 2

  Trygg och stabil

  Garmin är inte nybörjare på träningsklockor. Finns det ett skäl till att just denna är bästsäljaren i klassen?

  Färggrann och överskådlig skärm som fungerar bra även i solljus. Bra batteritid och Garmin Pay är en smidig och användbar funktion.
  Inställningarna på klockan och mobilen stämmer inte alltid överens, även om du är noga med att synka. Går att åtgärda men kan vara förvirrande. Tar lite lång tid på sig att hitta GPS-signal.

  Huawei Watch 3 Pro

  Tungviktaren

  En smart träningsklocka med ett eget operativsystem. Kan bli hur intressant som helst. Eller?

  Tydlig och informativ skärm i träningsläge. Bra röståterkoppling. Går att ”prata i telefon” tack vare eSIM
  Irriterande utmanande att installera och komma igång med. Lite tung och klumpig i sitt utförande och batteritiden hade absolut kunnat vara bättre. En pay-lösning står också på önskelistan.

  Samsung Galaxy Watch Active 2

  För hälsan

  Vad kan den tunnaste och billigaste klockan i testet ha att komma med egentligen?

  Ljusstark och användarvänlig. Pay-funktionen och e-SIM är ett stort plus för dig som inte enbart vill använda klockan i träningssammanhang.
  Lite dålig batteritid kan jag tycka och gest-funktionen fungerar lite när den själv vill. Opraktiskt med läder-armband på en träningsklocka.

  Suunto 9 Peak

  För den med stor plånbok

  Finska Suunto 9 Peak är testets näst tunnaste men dyraste klocka där man ska ha tänkt och tagit hänsyn till ”allt”. Stämmer det?

  Tillräckligt stilren och sober för att passa till vilken snygg kostym som helst. Väldigt bra skärm även i solljus och bra batteritid.
  Priset är lite i mastigaste laget kan jag tycka och vissa inställningar är onödigt krångliga. ”Färgskärmen” är inte så mycket att skryta med.

  Garmin Forerunner 55

  Lättviktaren

  ”Se dig själv som en löpare” skriver Garmin och försöker här ge dig så mycket hjälp de bara kan. Springa får du dock göra själv.

  Liten och lätt träningsklocka där den tillhörande appen Garmin Connect är överskådlig och enkel. Bra batteritid i ”vardagsläge”
  Saknar pekskärm. Kan, trots prislappen, upplevas lite som en budgetmodell med lite tråkigt låg upplösning.
  forfatter

  Åsa Warme Hallén

  (f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

  Kommentarer


  Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

  Subscribe
  Notify of
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
  Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
  Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
  En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
  Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
  Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
  Följ Ljud & Bild
  Send this to a friend