Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: 6 träningsklockor

De bästa träningsklockorna

Vi bad ett par tillverkare av träningsklockor plocka fram sin storsäljare i just det segmentet för att göra en liten jämförelse. Spännande tycker vi!

Av / 2021-12-30 - 09:00
6 träningsklockor
Åsa Warme Hallén

Produkter i detta test

Samtliga deltagare i testet är i första hand träningsklockor och det är främst användandet och handhavandet som vi har kikat närmare på, tillsammans med klockan i sin helhet såklart.

Jag är ingen multisportande atlet som sysslar med IronMan eller andra liknande utmaningar. Jag tränar på gym, går väldigt mycket, kör lite olika träningspass online och är yoga- och spinning-instruktör. Jag är ute och springer ibland – eller springer och springer… det beror kanske på vem man jämför med, men det händer i alla fall med extremt ojämna mellanrum. Jag tycker dock att det kan vara lite kul, intressant och även inspirerande att hålla lite koll på hur mycket jag faktiskt rör mig och vad det kan innebära för min hälsa. Många av klockorna har färdiga träningsupplägg och tips och idéer som absolut kan vara en bra pepp för att komma ur soffan.

Träningsklockor
Känner du att du saknar ”din” klocka? Naturligtvis kan det finnas många skäl. Men för det första så kanske den inte är märkets storsäljare, även om den säkert är väldigt bra – eller så kanske den helt enkelt inte kvalar in i segmentet träningsklocka utan snarare är en smartklocka med vissa tränings-/hälsofunktioner.

Varje klocka har fått hänga med i mitt dagliga liv med jobb, träning och allt däremellan och under tiden har jag utvärderat funktioner och skapat mig en uppfattning baserat på mitt användande och mina behov.

Samtliga klockor i testet har en stor mängd funktioner som är väldigt lika även om själva handhavandet skiljer sig åt. Och när det gäller handhavande handlar det väldigt mycket om erfarenhet, tycke och smak. Men jag tycker det är viktigt att det inte är för komplicerat eller tillkrånglat.

Med det sagt finns det eventuellt saker jag inte nämnt, eller testat, eftersom det inte varit tillräckligt viktig för just min del. Jag har till exempel inte handgripligen mätt hur lång tid det tar för GPS:en att hitta sin position, i de fall jag haft en åsikt om en viss funktion har jag gått på min egen upplevelse. Jag har inte heller kontrollmätt så att distanser, tider och till exempel puls är fullständigt korrekta utan nöjer mig med ”tillräckligt bra”.

Kanske kan detta test ge dig en fingervisning om vilken klocka som skulle passa just dig – lycka till!

Produkter i detta test

Garmin Forerunner 55

Lättviktaren

”Se dig själv som en löpare” skriver Garmin och försöker här ge dig så mycket hjälp de bara kan. Springa får du dock göra själv.

Liten och lätt träningsklocka där den tillhörande appen Garmin Connect är överskådlig och enkel. Bra batteritid i ”vardagsläge”
Saknar pekskärm. Kan, trots prislappen, upplevas lite som en budgetmodell med lite tråkigt låg upplösning.
Läs hela testet

Garmin Venu 2

Trygg och stabil

Garmin är inte nybörjare på träningsklockor. Finns det ett skäl till att just denna är bästsäljaren i klassen?

Färggrann och överskådlig skärm som fungerar bra även i solljus. Bra batteritid och Garmin Pay är en smidig och användbar funktion.
Inställningarna på klockan och mobilen stämmer inte alltid överens, även om du är noga med att synka. Går att åtgärda men kan vara förvirrande. Tar lite lång tid på sig att hitta GPS-signal.
Läs hela testet

Polar Vantage M2

Den trofaste

Bland Polars storsäljare hittar vi Polar Vantage M2, hur står sig den i jämförelse med de andra bästsäljarna?

Skön och smidig träningsklocka att bära dygnet runt. Polar-appen är väldigt lättförståelig och användarvänlig.
Saknar pekskärm och skärmen är dessutom lite mörk i vissa lägen. Bluetooth-kopplingen har mer att önska då den är lite svajig inomhus där tjocka väggar kan störa.
Läs hela testet

Huawei Watch 3 Pro

Tungviktaren

En smart träningsklocka med ett eget operativsystem. Kan bli hur intressant som helst. Eller?

Tydlig och informativ skärm i träningsläge. Bra röståterkoppling. Går att ”prata i telefon” tack vare eSIM
Irriterande utmanande att installera och komma igång med. Lite tung och klumpig i sitt utförande och batteritiden hade absolut kunnat vara bättre. En pay-lösning står också på önskelistan.
Läs hela testet

Suunto 9 Peak

För den med stor plånbok

Finska Suunto 9 Peak är testets näst tunnaste men dyraste klocka där man ska ha tänkt och tagit hänsyn till ”allt”. Stämmer det?

Tillräckligt stilren och sober för att passa till vilken snygg kostym som helst. Väldigt bra skärm även i solljus och bra batteritid.
Priset är lite i mastigaste laget kan jag tycka och vissa inställningar är onödigt krångliga. ”Färgskärmen” är inte så mycket att skryta med.
Läs hela testet

Samsung Galaxy Watch Active 2

För hälsan

Vad kan den tunnaste och billigaste klockan i testet ha att komma med egentligen?

Ljusstark och användarvänlig. Pay-funktionen och e-SIM är ett stort plus för dig som inte enbart vill använda klockan i träningssammanhang.
Lite dålig batteritid kan jag tycka och gest-funktionen fungerar lite när den själv vill. Opraktiskt med läder-armband på en träningsklocka.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Ikonisk mobiltelefon är tillbaka

Samsung riskerar att bli omsprungna av Motorola

Huawei Honor är tillbaka!

Större och snabbare

Världens snabbaste och dyraste iPad

Hela rasket för halva priset

Nya Sony Xperia 1 VI är inte lika unik som föregångarna

Det bästa kinesiska alternativet till Samsung Galaxy S24 Ultra, men ...

Vad hände med Edge?

En kapabel träningsklocka

Hur mycket mer Nothing är det i Nothing Phone (2a)?

Budget-supermobil

Rulla till toppen