Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: HyperX Cloud Flight S

Som natt och dag

Stereo eller surround? Det trådlösa HyperX-headsetet låter helt annorlunda i de två lägena.

Publicerad 2020-12-03 - 09:00
HyperX Cloud Flight S
John Hvidlykke

HyperX, som är minnestillverkaren Kingstons speldivision, har haft enorm framgång med framför allt headseten, som sålts i tvåsiffrigt antal miljoner.

HyperX Cloud Flight S är ett trådlöst headset i mellanklassen, speciellt anpassat för PC och PlayStation. Byggkvalitet och design är godkänd, utan att vara imponerande. Allt är gjort av svart plast och känns lite slappt.

De flesta trådlösa headseten i testet har en backupmöjlighet i form av en analog minijackkabel, men här är trådlös anslutning det enda alternativet.

Anslutningen är helt smidig. USB-adaptern och headsetet hittar varandra automatiskt. Man kan och bör installera HyperX Ngenuity-styrprogrammet, men det är inget krav. Och det har bara ett par extrainställningar. Det finns alltså ingen möjlighet att anpassa ljudet förutom att välja mellan stereo och surroundljud. Ingen equalizer heller, vilket hade kunnat behövas eftersom ljudet låter ganska så tråkigt i stereoläge. Basen är varken särskilt djup eller särskilt tydlig. Och hela området från det övre mellanregistret och upp genom diskanten är tillbakadraget, vilket ger ett aningen mörkt och tilltäppt ljud.

Kan inte användas till film

I surroundläge är ljudet helt annorlunda. Förutom att vara mer omslutande och ge intryck av rymd runt omkring så betonas just de områden som förut var dämpade – alltså det övre mellanregistret och diskanten. Men det måste också finnas någon kompression inblandad, eftersom svaga ljud förstärks kraftigt. Det är effektivt för att markera fotsteg och prasslande runt dig – vilket kan vara livräddande i 3D-skjutaspel – men effekten är mycket ansträngande att lyssna på. Och 7.1-inställningen kan definitivt inte användas till film. Det hade varit en stor fördel om förstärkningen av svaga ljud kunde stängas av.

Slutsats

HyperX Cloud Flight S är ett snyggt och på många sätt välkonstruerat headset, men några av de designval som har gjorts är förvånande. Stereo- och surroundläget är som natt och dag. Och inget av dem är riktigt behagligt att lyssna på. Markeringen av detaljer är effektiv. Men tyvärr så effektiv att man inte orkar ha den aktiverad särskilt länge.

Karakter
HyperX Cloud Flight S
Premium

Ljud & Bild tycker

Trådlös laddning. Enkel installation. Nedbantad programvara. Ljudet är ganska matt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen