TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Nokia BH-214

Praktisk och bra

Ett tilltalade utseende och lättanvända funktioner med överlag bra ljudkvalitet.

forfatter
Publicerad 2011-08-11 - 00:01
Ljud & Bild tycker
Bra knappar Enkel fastsättning Låter bra med bra lurar
Placeringen viktig Dåliga medföljande proppar
Specifikationer
  • Bluetooth-version: 2.1 + EDR
  • Bluetooth-profiler: A2DP, AVRCP, HSP, HFP
  • Vikt: 17,8 + 9,5 gram
  • Drifttid: 7-8 timmar
  • Passningstid: 288 timmar

Även Nokia kör med ett clip för att haka fast apparaten i kläderna men gör det lite bättre än konkurrenterna. Formatet på dosan gör att den känns mer naturlig att ha sittande på slaget och den är lättare att få dit än Jabras. Det är dock i den riktningen den bör sitta för att mikrofonerna ska hamna upp mot munnen, så att sätta den på vänster bröstficka är inte att rekommendera. De medföljande propparna är ganska små och lätta samt har tre olika storlekar på kuddar att välja mellan.

Trots att BH-214 är väldigt lätt så känns den stabil och vi har svårt att se att den går sönder utan övervåld. Knapparna är för en gångs skulle både genomtänkta och rätt placerade. Hela framsidan är en fyrvägsknapp där uppåt är telefon, nedåt är spela och stoppa musiken, vänster och höger byter låt. På sidan sitter volymknapparna som man utan större besvär kommer åt. Laddaren har Nokias minsta standardplugg. Liksom för konkurrenterna står det en fritt att stoppa i andra lurar än de medföljande.

Det bör man överväga att göra ganska raskt för de medföljande propparna låter ungefär som man kan vänta sig av något man får på köpet. Ljudet är på en gång både vasst och överdrivet bastungt. Ett snabbt byte till bra lurar avslöjade att det faktiskt går att få riktigt bra ljud ur den här lilla rackaren. Den fungerar dessutom helt okej som headset tack vare de riktade mikrofonerna, så länge man klämmer fast den på ett lämpligt ställe.

Slutsats
Nokias apparat har ett bra format och är ovanligt lätt att klämma fast på kläderna. Vill man prata i telefon så är det dock lite petigt hur man sätter den då mikrofonen sitter på ovansidan. Sätter man den rätt så funkar den bra som headset. Knapparna är välplacerade vilket gör BH-214 lätt att använda. De medföljande öronpropparna låter inget vidare men lyckligtvis kan man använda sina egna favoriter istället och då får man ut riktigt njutbar musik också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Trådlösa öronproppar för halva priset Om du går ner ett steg från toppmodellerna så kan du få nästan lika bra ljud för mindre pengar.
Sony WH-1000XM5: Ajöss, brus! Sony överträffar sig själva med nya WH-1000XM5. Klassledande brusreducering, bättre ljud och skönare komfort än någonsin tidigare.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Shure ger diamantljud till kolpris Shure Aonic 40 tar efter sin egen storebror och på vissa områden har den billigare modellen övertaget.
PSB-hörlurarna som anpassar sig efter din hörsel PSB M4U 8 mkII har digital brusreducering och anpassar sig efter lyssnarens hörsel. Men de har sina brister.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend