Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Nokia BH-214

Praktisk och bra

Ett tilltalade utseende och lättanvända funktioner med överlag bra ljudkvalitet.
Ljud & Bild tycker
Bra knappar Enkel fastsättning Låter bra med bra lurar
Placeringen viktig Dåliga medföljande proppar
Specifikationer
  • Bluetooth-version: 2.1 + EDR
  • Bluetooth-profiler: A2DP, AVRCP, HSP, HFP
  • Vikt: 17,8 + 9,5 gram
  • Drifttid: 7-8 timmar
  • Passningstid: 288 timmar

Även Nokia kör med ett clip för att haka fast apparaten i kläderna men gör det lite bättre än konkurrenterna. Formatet på dosan gör att den känns mer naturlig att ha sittande på slaget och den är lättare att få dit än Jabras. Det är dock i den riktningen den bör sitta för att mikrofonerna ska hamna upp mot munnen, så att sätta den på vänster bröstficka är inte att rekommendera. De medföljande propparna är ganska små och lätta samt har tre olika storlekar på kuddar att välja mellan.

Trots att BH-214 är väldigt lätt så känns den stabil och vi har svårt att se att den går sönder utan övervåld. Knapparna är för en gångs skulle både genomtänkta och rätt placerade. Hela framsidan är en fyrvägsknapp där uppåt är telefon, nedåt är spela och stoppa musiken, vänster och höger byter låt. På sidan sitter volymknapparna som man utan större besvär kommer åt. Laddaren har Nokias minsta standardplugg. Liksom för konkurrenterna står det en fritt att stoppa i andra lurar än de medföljande.

Det bör man överväga att göra ganska raskt för de medföljande propparna låter ungefär som man kan vänta sig av något man får på köpet. Ljudet är på en gång både vasst och överdrivet bastungt. Ett snabbt byte till bra lurar avslöjade att det faktiskt går att få riktigt bra ljud ur den här lilla rackaren. Den fungerar dessutom helt okej som headset tack vare de riktade mikrofonerna, så länge man klämmer fast den på ett lämpligt ställe.

Slutsats
Nokias apparat har ett bra format och är ovanligt lätt att klämma fast på kläderna. Vill man prata i telefon så är det dock lite petigt hur man sätter den då mikrofonen sitter på ovansidan. Sätter man den rätt så funkar den bra som headset. Knapparna är välplacerade vilket gör BH-214 lätt att använda. De medföljande öronpropparna låter inget vidare men lyckligtvis kan man använda sina egna favoriter istället och då får man ut riktigt njutbar musik också.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.