Search
Generic filters
TEST

Marshall Monitor II ANC

 itemprop
TESTMarshall Monitor II ANC
Marshall Monitor II ANC

Fullspäckade rocklurar med brusreducering

Marshalls bästa trådlösa lurar har upprustats för långflygningen

Ljud & Bild tycker

Lång batteritid. USB-C och snabbladdning. Förvånansvärt neutralt ljud. Bra stoppning. Praktisk hantering.
Kostar lika mycket som våra referenslurar. Varmt om öronen vid långlyssning. Gäll diskant.
Typ: Over-ear, sluten, trådlös med ANC
Anslutning: 3,5 mm minijack, Bluetooth
Element: 40 mm
Frekvensomfång: 20 Hz–20 kHz
Aktiv brusreducering: Ja
Impedans (passiv): 32 ohm
Batteritid: 30 timmar med ANC och BT
Röststyrning: Ja
App: Marshall Bluetooth
Vikt: 320 gram
Webb: marshallheadphones.com

Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris 3200 kr

För alla gamla rockers är Marshall synonymt med enorma gitarrförstärkare på scenen. För en yngre publik är det snarare hemelektroniken, främst de trådlösa högtalarna, man först kommer att tänka på. Men de har även respektabla hörlurar. För sex år sedan testade vi deras flaggskeppslurar Monitor, som för tre år sedan följdes upp av en trådlös version. Nu är det dags för en uppdatering av de senare med Marshall Monitor II ANC. Som namnet antyder har de även fått Active Noise Cancelling, eller brusreducering som vi säger.

Design och passform

Lyckligtvis har man inte frångått designen. De känns fortfarande väldigt rock ’n’roll med läderimitation, nitar, rejäla gångjärn och mässingsfärgade knoppar. Fiffiga gångjärn gör att du kan fälla ihop dem så att de tar minimal plats i packningen. Och för att skydda dem i väskan följer det med en tuff tygpåse. Precis som med T-Forden kan du få dem i vilken färg som helst, så länge du väljer svart.

 

Bågen har en tjock madrassering täckt av konstläder som gör att den inte skaver eller trycker mot huvudet även vid längre sessioner. Det samma gäller kåpornas kuddar vilket gör att de inte trycker mot skallen, utan att de för den sakens skull sitter löst. Nackdelen är att man blir varm om öronen efter en långfilm och gärna tar en paus i lyssnandet.

Monitor II är välbyggda och bekväma (Foto: Marshall)

Hantering och finesser

Lurarna har samma joystick-liknande kontroll som Marshalls övriga lurar. Man drar den upp eller ned för att justera volymen, fram eller tillbaka för att byta låt eller klickar på den för att pausa eller svara i telefon. På ena kåpans gångjärn sitter multifunktionsknappen och på den andra knappen som väljer brusreduceringsnivå.

Marshall Bluetooth-appen gör installation och hantering enkel. Lurarna initierar till och med uppkoppling till telefonen så att man bara behöver acceptera det. Från appen kan mängden brusreducering ställas in, man kan välja att släppa in omgivande ljud för att höra vad någon säger eller stänga av det helt. Det finns en manuell EQ och man kan spara tre förinställningar. Här väljer man även om M-knappen ska välja mellan de förinställda EQ-nivåerna eller aktivera röstassistenten.

annons
Lätt åtkomliga kontroller gör dem enkla att använda (Foto: Marshall)

Marshalls första trådlösa lurar Major II BT imponerade på oss med en batteritid på 30 timmar i en tid när de flesta andra hade runt 12. Marshall Major II ANC ser vid första anblicken ut att inte ha förbättrat det. Men den angivna batteritiden är faktiskt med brusreducering påslagen. Slår man av den kommer man upp i strålande 45 timmar! Vi spelade avbrutet i 14 timmar och fick ned batteriet till 60 procent, så det låter rimligt. Lurarna laddas dessutom trevligt nog med USB-C, som alla moderna mobiler, så att man slipper ha en speciell laddningskabel för lurarna. De snabbladdas dessutom på 15 minuter för ytterligare fem timmars lyssning.

annons

Brusreducering och ljudkvalitet

Redan den gamla versionen hade isolerande kåpor, som ett par monitor-lurar ska ha. Men med brusreducering blir lurarna inte bara praktiska för dagligt bruk utan även för resan. Den aktiva brusreduceringen dämpar inte bara monotont buller utan släcker ut det till ett stilla susande. Brusreduceringen är inte i klass med referenslurarna Sony WH-1000 XM3 men duger alldeles utmärkt för enstaka flygresor eller daglig pendling.

Med appen kan man göra alla inställningar som behövs (Foto: Ljud & Bild)

Ljudprofilen är inte fullt så rockig som några av Marshalls billigare lurar. Ett mer neutralt ljud, vilket även kan finslipas med EQ-kontrollen, gör att de funkar riktigt bra för många genrer. Däremot är det inte riktigt hifi-kvalitet så vi kan inte rekommendera dem för akustisk musik. Diskanten är något gäll och de låter lite instängt. En karaktär som förstärks när man slår på brusreduceringen. På många sätt liknande problem som de billigare Marshall Mid ANC lider av.

Slutsats

Premiumlurarna Marshalls Monitor har växt upp och först fått trådlös anslutning och nu även brusreducering. Det här är livsstilslurar för den som gillar den rockiga och stökiga attityden som märket står för. De är välbyggda, sitter skönt på huvudet och har en fantastisk batteritid. Men med allt fler finesser har också priset stuckit iväg. Nu är de i samma klass som premiumlurar som antingen låter bättre eller har bättre brusreducering. Därmed är Marshall Monitor II ANC inte ett självklart val för alla.

annons

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till Marshall Monitor II ANC

   data-srcset

  JBL utan särskilda fördelar

  JBL:s mellanklass-brusdämpare har allt grundläggande på plats. Men vare sig ljudet eller finesserna imponerar. Och appen bör du undvika.

  (Foto: Jabra)

  Är du helt svettig?

  Jabra Elite Active 75t är kanske de bästa trådlösa träningspropparna som går att köpa för pengar.

  Adidas SPT-01 & bike handlebar - SPREAD

  Inte som andra sportlurar

  Hörlurar som pryds av Adidas-loggan måste kunna uppfylla en del krav, och RPT-01 är ingen besvikelse.

  Sennheiser Momentum True Wireless 2 product shot

  Bravo, Sennheiser!

  Sennheiser når hela vägen till toppen med sin senaste version av Momentum True Wireless.

   data-srcset

  Lugn och ro på hemmakontoret

  Filtrera bort oönskade störningar och koncentrera dig på jobbet i hemmakontoret

   data-srcset

  Marshalls reselurar

  Marshalls bästa trådlösa lurar har upprustats för långflygningen

   data-srcset

  Helt trådlösa budgetproppar

  Nu kan du slippa alla sladdar och få bra ljud utan att behöva tömma spargrisen.

  (Foto: Sennheiser)

  Sennheiser spelar säkert i ANC-klassen

  Sennheiser spelar säkert. En redan välfungerande modell är uppdaterad med variabel brusreducering och röststyrning. Gränssnittet har däremot blivit lite rörigt.