När vi testade Marshall Mid Bluetooth gillade vi att de var så portabla och inte lika dånande rockiga som Marshall Major II BT. Det är egenskaper som borde passa för resehörlurar och mycket riktigt är nu Marshall Mid ANC här. ANC står för Active Noice Cancellation. Den lite högre prislappen kan lätt försvaras både av brusreduceringen och att man nu får med ett tjusigt läderliknande vinylfodral för transporten. Dock ingen flygplansadapter.
Utseendet är förvillande likt vanliga Mid, men med lite färre bronsfärgade detaljer. Vilket kanske ser lite mer professionellt ut på flyget. Dock är det ingen som tar miste på att man lyssnar på rock’n’roll. Åtminstone ingen som varit på en konsert med de ikoniska staplarna av Marshall-förstärkare. Konstruktionen är förtroendeingivande med byglar i metall och sladdar som inte utsätts för drag. Stoppningen är bra, men de trycker mot öronen vilket är ett problem vid långa flygningar.
De flesta funktionerna kontrolleras med en liten joystick på ena kåpan. Ett tryck för att pausa eller svara i telefon, fram och bak byter låt, och upp eller ned ändrar volymen. Logiskt och lätt att komma ihåg. På denna modell har det tillkommit en knapp på den andra kåpan, helt enkelt för att slå på eller av brusreduceringen. Man kan också dela med sig av sin musik till stolsgrannen genom att den stoppar in sin sladd i uttaget på ena kåpan.
Mid ANC saknar det särpräglade dånande rockiga ljudet från Major III Bluetooth, vilket man nog förväntar sig av märket. Det gör å andra sidan att de fungerar för fler typer av musik. Dock är ljudet långt ifrån neutralt, vilket ändå gör att det låter medryckande. Åtminstone så länge man inte aktiverar brusreduceringen, för då tappar musiken energi och låter instängd och trist. Brusreduceringen är inte heller i närheten av så bra som hos Bose eller Sony.
Slutsats
Vill man sticka ut från kostymgubbarna på flyget är Marshall ett lockade val med sitt rockiga utseende. Även ljudet är mer medryckande än i många lurar, men inte lika bombastiskt som i andra Marshall-lurar. Och det blir än tamare om man aktiverar brusreduceringen, för då låter det platt. Brusreduceringen är okej men långt ifrån toppklass. Värst är dock att de pressar mot öronen vilket gör att man inte orkar med dem en hel flygtur. Det funkar dock på bussen och kontoret.
Ljud & Bild tycker
Utmärkt batteritid. Praktiska och lättanvända. Fungerar nu till de flesta genrer. För hårt tryck mot öronen vid långflygningar. Medelmåttig brusreducering.
Riktpris: 2700 kr
Specifikationer
- Typ: On-ear, sluten, trådlös
- Anslutning: 3,5 mm, Bluetooth, aptX
- Styrning: Joystick
- Mikrofon: Ja
- Element: 40 mm
- Frekvensomfång: 20 Hz–20 kHz
- Batteritid: 20-30 timmar
- Vikt: 208 gram
- Webb: marshallheadphones.com
Också i detta test:
5 trådlösa brusreducerande hörlurar
Beoplay H9i
Tight och klart ljud från B&O Play
Bättre design, ljud och brusreducering, hävdar B&O. Men är verkligen H9i bättre än sin föregångare?
Panasonic RP-HD605
Utmanar referenserna
Panasonics senaste brusreducerande hörlurar bjuder på flera överraskningar.
Pioneer SE-MS9BN
Välljudande och bekväma
S9 Wireless är en omfattande uppgradering av S7 och har äntligen brusreducering.
Sony WH-1000XM3
Tyst som i graven
Flytta på dig, Bose. Sony WH-1000XM3 är världens bästa brusreducerande hörlurar.
Läs hela artikeln med LB+
LB+ Total vecka
Full tillgång till allt innehåll i en vecka
LB+ Total månad
Full tillgång till allt innehåll i en månad
LB+ Total 12 månader
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser