TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

PSB Imagine B

Bas med stort B

Kanadensiska PSB är måhända bäst kända för sina stora golvhögtalare, men deras stativhögtalare kan slå lika hårt!

forfatter
Publicerad 2010-06-04 - 06:00
L&B tycker
Tung och djup bas. Varmt mellanregister.
Basen kan vara i fylligaste laget.
Specifikationer
PSB Imagine B Tvåvägs stativhögtalare 1-tums titandiskant 5,25-tums mellanregister/bas Omfång: 52–23 000 Hz Impedans: 4 ohm Känslighet: 87 dB Mått: 33x19x31 cm Pris: 9 000 kr

Det första man lägger märke till är kabinettets speciella form. I Imagine-serien har PSB bytt ut de traditionella, fyrkantiga lådorna mot en läcker, rundad form. Det speciella kabinettet har inga parallella ytor och är därför motståndskraftigt mot resonanser och stående vågor på insidan. Basporten mynnar ut på baksidan, rakt ovanför de vertikala högtalarterminalerna som är klara för två uppsättningar kabel (bi-wiring).
 
Ljudkvalitet
Imagine B får inte bara konkurrenterna att SE tråkiga ut, de är också en av de mest underhållande högtalarna vi har hört på länge. PSB-högtalarna låter stort och har en förvånansvärt fyllig basåtergivning som sprider ordentligt med liv och rörelse i vardagsrummet. De små Imagine B pumpar ut basrytmer på ett så maffigt sätt att man skulle kunna tro att de kom från en fullvuxen golvhögtalare! Både trummor och syntbas återges på ett väldigt övertygande sätt.
Men den saftiga basen har också sina nackdelar. Att ställa de här högtalarna i en bokhylla är knappast någon god idé, eftersom de antagligen skulle skaka ner böckerna från hyllorna. Dessutom kan basen bli lite väl voluminös om de står för nära bakväggen. Då kan det vara värt att täppa till basportarna med skumgummipropparna som PSB skickar med.
Förutom en supertuff bas bjuder Imagine B på ett varmt och fylligt mellanregister som verkligen får fram prakten i röster som Johnny Cash på hans sista album. Rösten fyller rummet och skapar en närhet till musiken som är sällsynt att man upplever med en så här förhållandevis billig stativhögtalare. Längre upp i diskanten är ljudet mer avrundat och försiktigt, vilket bidrar till en aningen mörkare och mer instängd ljudbild än vad bland annat DALI och B&W målar upp. Man får inte samma fokus på detaljer – fast å andra sidan så slipper man bli trött i öronen när man lyssnar länge på musik.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Linn Majik 109

Kompakt High End

Linn är mest kända för elektronik av hög klass men bygger också sina egna högtalare. De små Majik 109 har vi testat förut, och då gillade vi dem så mycket att det var dags att ge dem nya utmanare.

Låter rent och musikaliskt. Finkornig diskant.
Tungdrivna

Yamaha NS-B750

Mini-Soavo?

Yamaha har utmärkt sig med flera bra högtalare den senaste tiden. Undrar just om NS-B750 kan mäta sig med de bästa?

Varm och behaglig klang.
Lite stökig ljudbild med komplex musik.

Bowers & Wilkins CM5

Blankpolerad lyx

B&W:s högtalare är vackra att skåda med sina tjusiga element och sin vackra pianolack, men håller ljudet samma höga klass?

Briljant diskant. Häftig bas.
Aningen ostädat mellanregister.

Jamo C803

Grand Danois

De här stora danskarna är på gränsen för vad som kan kallas stativhögtalare, men vi har tagit med dem för att se vad en liten större stativmodell har att erbjuda.

Fyllig basåtergivning.
Låter lite ”instängda”.

DALI Mentor Menuet

Stort ljud från Mini-Me

De här högtalarna från danska DALI tillhör de minsta högtalarna vi känner till som fortfarande kan måla upp en stor ljudbild.

Kompakt och kraftfull.
Begränsat ljudtryck.

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
De dyraste trådlösa högtalarna vi har sett 2 500 watt och ett vansinnigt frekvensområde.
Så klassiskt som det kan bli Kanadensiska PSB firar 50-årsjubileum. Med samma man bakom rodret under alla fem decennierna.
En klassiker vi aldrig glömmer JBL Paragon var den ultimata högtalaren om man skulle imponerade på grannarna i Beverly Hills på 1950- och 60-talen. Och den spelade i stereo!
Referensljud direkt i väggen Vägghögtalarna från IW150-serien ska vara speciellt utformade för Dolby Atmos.
Soundbar från... Porsche? Se upp, Sonos och Samsung! Porsches nya soundbar är precis runt hörnet.
Liten partyhögtalare som gör det mesta rätt Med Sony XG300 blir det bra stämning på trädgårdsfesten, utan att du behöver oroa dig för klagomål från grannarna.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend