Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Jamo C803

Grand Danois

De här stora danskarna är på gränsen för vad som kan kallas stativhögtalare, men vi har tagit med dem för att se vad en liten större stativmodell har att erbjuda.

Publicerad 2010-06-04 - 06:00
Jamo C803
Marius Senaste artiklar:
Marius

Jamos C-serie vinner knappast någon skönhetstävling i första taget – utförandet är för grått och trist för det. Men under den robusta ytan döljer sig en gedigen konstruktion och element av god kvalitet. C803 har med god marginal det största kabinettet i testet, så de två elementen har fått en stor lådvolym att vältra sig i. Om det här över huvud taget kan kallas kompakthögtalare är antagligen något man kan diskutera, men C803 lär kunna se bra ut om de ställs på en låg hylla eller, allra helst, ett par solida stativ.
 
Ljudkvalitet
Att detta är testets största högtalare går att höra också, främst på basåtergivningen. C803 har en rungande djup och fast bas som griper tag i dig och nästan tvingar dig att börja stampa takten. Basen går verkligen avgrundsdjupt för att komma från en stativhögtalare, och ger musiken ett fundament som ingen av de andra deltagarna riktigt kan kopiera. Men det innebär också att basåtergivningen passar bäst i större rum eftersom högtalarna kräver lite andrum om inte basen ska flyta ut och bli dominerande.
Jamo har valt en ganska så mörk klangbalans till de här små bjässarna, vilket ger ett behagligt ljud som många nog föredrar före mer framfusiga högtalare – särskilt om klassisk musik står på repertoaren. Allra längst upp rullar det dock av tidigt i diskanten, och då går man också miste om viktig rumskänsla. Diskanten är ganska avrundad och ”snäll” och plockar inte fram lika många detaljer som DALIs små utmanare. C803 har en tendens att släta över en del detaljer. Det aningen försiktiga mellanregistret gör att röster känns instängda och Jamo lämnar oss också lite besvikna över att musiken inte ”släpps lös” mer.

Ljud & Bild tycker

Fyllig basåtergivning. Låter lite ”instängda”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen