TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022

Harman/Kardon GLA-55

För stilmedvetna

Du glömmer inte Harman/Kardons GLA-55 när du väl har sett det.

forfatter
Publicerad 2010-05-28 - 06:00

Detta är en anläggning för stilmedvetna – eller kanske stilomedvetna. Personligen gillar jag inte utseendet på de här högtalarna, men efter att ha upptäckt att min 18-åriga dotter älskar dem så resignerar jag och nöjer mig med att konstatera att det är en smaksak. Högtalarna är ganska så stora och gjorda av genomskinlig plast som är full av fasetter. Här döljs inte så mycket som en sladdstump. Hur ett rum ska se ut för att ha en inredning som matchar ska vi inte ens försöka oss på att gissa. Det får helt enkelt vara upp till var och en.
I detta test är detta den andra deltagaren som inte har någon subbas med i paketet. Det var därför med viss nyfikenhet som vi kopplade upp GLA-55. Vi blev inte besvikna. Vilket inte är så konstigt med tanke på priset. 
 
Ljudkvalitet
På den här punkten ger vi Harman/Kardon vårt fulla stöd. Även om högtalarna levereras utan subbas, och därför är väldigt lätta att placera, så saknas det inte bas i ljudbilden. Vi blev ytterst positivt överraskade av ljudet. Det är massivt och extremt väldefinierat. Här överlåts ingenting åt slumpen. Allt från de högsta tonerna till det lägsta mullrandet är helt kristallklart. Vi körde det här systemet tillsammans med Boses och kunde konstatera att Harman/Kardons högtalare presenterar en mycket mer naturlig ljudbild som framför allt låter mer som artisterna hade tänkt att den skulle låta.
Vi testade GLA-55 med allt från bräcklig akustisk musik till brutalaste metallrock. Inte vid något tillfälle hittade vi något att klaga på. Vi blev helt enkelt överväldigade vad vi än spelade. Det mest imponerande är att du aldrig saknar subbasen. Här finns tillräckligt med bas för att tillfredsställa de mest kräsna. Tillhör du dem som spelar mycket spel kan det hända att en subbas hade givit ännu bättre resultat, men till musik så räcker detta och blir över. Kort sagt ett briljant par högtalare som ser ut som de utvecklats på en annan planet – och det råder ingen som helst tvekan om att det är du som får betala frakten från yttre rymden.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)

Också i detta test:

Logitech Z-2300

Datorspecialisten

Logitech är tillverkaren som kanske tillsammans med Creative har gjort flest ljudanläggningar som är avsedda för datorer. Detta är också testets avgjort billigaste högtalare, så det var med viss spänning vi kopplade upp Z-2300 för att jämföra ljudet med de andra ljudspecialisternas.

Billigt. Bra ljud. Välbalanserat.
Ingen stilikon.

Bose Companion 5

Design som tär på plånboken

Detta är ett lite underligt system. Bose är ju inte direkt kända för att vara billiga och de är ju också kända för att göra en del saker som inte alla uppskattar rent ljudmässigt. Men en sak ska Companion 5 ha beröm för, och det är att det är snyggt.

Bra ljud. Ingen förvrängning. Behändig kontrollenhet.
Dyrt. Lite egendomlig ljudbild.

Bowers & Wilkins MM-1

Full diskretion

B&W MM-1 är så nytt att den knappt har hunnit ut till butikerna än. Det är ett av systemen som saknar subbas. Priset är inte direkt lågt – men man får verkligen valuta för pengarna.

Fantastiskt ljud. Ytterst litet och diskret. Snyggt.

Altec Lansing Expressionist Ultra MX6021

Kraftpaket med problem

Aux-ingång på kontrollenheten. Bra subbas. Bra diskanter.
Förvrängningar på hög volym.
Annons

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

Fem decennier med Polk Amerikanska Polk Audio har gjort högtalare i 50 år. R200AE är en jubileumsmodell, signerad av företagets grundare.
Högtalare till salongen Elipson Heritage XLS11 är franska – men ser ut som amerikanska monitorhögtalare från stereons guldålder.
Ta med bioljudet hem till vardagsrummet. Låter TV:n svagt och klent? Vi har testat fem prisvärda högtalare som botar mager bas och ger dig feta surroundupplevelser!
Bästa vi har hört En sådan födelsedagspresent de gröna högtalarna från Monitor Audio är! Här får man faktiskt allt på en gång.
QUAD ESL 63 – klassikern vi aldrig glömmer I högtalarnas Hall of Fame finns det en som borde stå för sig själv. I ett eget rum, inkopplad till en liten rörförstärkare. Som spelar Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk skulle bli helt hänförda av ljudet.
Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.
Följ Ljud & Bild