TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022

Bowers & Wilkins MM-1

Full diskretion

B&W MM-1 är så nytt att den knappt har hunnit ut till butikerna än. Det är ett av systemen som saknar subbas. Priset är inte direkt lågt – men man får verkligen valuta för pengarna.

forfatter
Publicerad 2010-05-28 - 06:00

Diskret
Det är möjligt att Boses system är diskret, men de är rena rama amatörerna om man jämför med B&W. MM-1 är helt enkelt läckert enligt vår åsikt. Det har inte sparats på något när det gäller val av material. Och även om MM-1 är litet så märks det att B&W har satsat på det som verkligen är viktigt. Den dominerande färgen är svart med silverdetaljer. Dessutom ingår det en trådlös fjärrkontroll som även fungerar tillsammans med iTunes och Windows Media Player. Det betyder bra flexibilitet och innebär att du kan kontrollera högtalarna från en bit bort. Den ena högtalaren är utrustad med hörlursuttag samt en Aux-ingång.
 
Ljudkvalitet
Här kommer vi till det som verkligen räknas i ett sådant här test. När vi såg högtalarna första gången så tänkte vi att de skulle låta lite tunt jämför med systemen med subbasar, men det visar bara att man inte ska döma hunden efter håren. Här fick vi höra de bästa ljudet i hela testet. Avsaknaden av en subbas var inte minsta problem. Vi är faktiskt frestade att säga att MM-1 tjänar på att det inte har någon subbas. Ljudbilden är fyllig och extremt detaljerad från att komma från så små element. Ingen antydan till förvrängning ens när vi testade med stenhård musik på hög volym.
Men det är inte den hårda och basrika musiken som imponerar mest. Det som verkligen gjorde oss nästan saliga var när vi spelade akustisk vismusik. MM-1 presenterade ljudbilden detaljerat och utan minsta problem. Varenda liten detalj kom till sin rätt. Kristallklart och väldefinierat som på en tio gånger större och flera gånger så dyr anläggning.
 
Klassens bästa
Det är ingen billigt historia B&W presenterar men här får du full valuta för pengarna så det räcker och blir över. Detta är utan tvekan testets avgjort bästa alternativ, med god marginal. Ljudkvaliteten överträffar allt vi har sett och framför allt hört förut. Är du villig att punga ut med de 5 000 kronor som MM-1 kostar så får du en ljudanläggning som gör din musik full rättvisa. Det här ångrar du inte en enda sekund.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)

Också i detta test:

Logitech Z-2300

Datorspecialisten

Logitech är tillverkaren som kanske tillsammans med Creative har gjort flest ljudanläggningar som är avsedda för datorer. Detta är också testets avgjort billigaste högtalare, så det var med viss spänning vi kopplade upp Z-2300 för att jämföra ljudet med de andra ljudspecialisternas.

Billigt. Bra ljud. Välbalanserat.
Ingen stilikon.

Harman/Kardon GLA-55

För stilmedvetna

Du glömmer inte Harman/Kardons GLA-55 när du väl har sett det.

Strålande ljud.
Extremt dyrt. Underlig design.

Bose Companion 5

Design som tär på plånboken

Detta är ett lite underligt system. Bose är ju inte direkt kända för att vara billiga och de är ju också kända för att göra en del saker som inte alla uppskattar rent ljudmässigt. Men en sak ska Companion 5 ha beröm för, och det är att det är snyggt.

Bra ljud. Ingen förvrängning. Behändig kontrollenhet.
Dyrt. Lite egendomlig ljudbild.

Altec Lansing Expressionist Ultra MX6021

Kraftpaket med problem

Aux-ingång på kontrollenheten. Bra subbas. Bra diskanter.
Förvrängningar på hög volym.
Annons

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

Fem decennier med Polk Amerikanska Polk Audio har gjort högtalare i 50 år. R200AE är en jubileumsmodell, signerad av företagets grundare.
Högtalare till salongen Elipson Heritage XLS11 är franska – men ser ut som amerikanska monitorhögtalare från stereons guldålder.
Ta med bioljudet hem till vardagsrummet. Låter TV:n svagt och klent? Vi har testat fem prisvärda högtalare som botar mager bas och ger dig feta surroundupplevelser!
Bästa vi har hört En sådan födelsedagspresent de gröna högtalarna från Monitor Audio är! Här får man faktiskt allt på en gång.
QUAD ESL 63 – klassikern vi aldrig glömmer I högtalarnas Hall of Fame finns det en som borde stå för sig själv. I ett eget rum, inkopplad till en liten rörförstärkare. Som spelar Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk skulle bli helt hänförda av ljudet.
Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.
Följ Ljud & Bild