Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Bowers & Wilkins MM-1

Full diskretion

B&W MM-1 är så nytt att den knappt har hunnit ut till butikerna än. Det är ett av systemen som saknar subbas. Priset är inte direkt lågt – men man får verkligen valuta för pengarna.

Diskret
Det är möjligt att Boses system är diskret, men de är rena rama amatörerna om man jämför med B&W. MM-1 är helt enkelt läckert enligt vår åsikt. Det har inte sparats på något när det gäller val av material. Och även om MM-1 är litet så märks det att B&W har satsat på det som verkligen är viktigt. Den dominerande färgen är svart med silverdetaljer. Dessutom ingår det en trådlös fjärrkontroll som även fungerar tillsammans med iTunes och Windows Media Player. Det betyder bra flexibilitet och innebär att du kan kontrollera högtalarna från en bit bort. Den ena högtalaren är utrustad med hörlursuttag samt en Aux-ingång.
 
Ljudkvalitet
Här kommer vi till det som verkligen räknas i ett sådant här test. När vi såg högtalarna första gången så tänkte vi att de skulle låta lite tunt jämför med systemen med subbasar, men det visar bara att man inte ska döma hunden efter håren. Här fick vi höra de bästa ljudet i hela testet. Avsaknaden av en subbas var inte minsta problem. Vi är faktiskt frestade att säga att MM-1 tjänar på att det inte har någon subbas. Ljudbilden är fyllig och extremt detaljerad från att komma från så små element. Ingen antydan till förvrängning ens när vi testade med stenhård musik på hög volym.
Men det är inte den hårda och basrika musiken som imponerar mest. Det som verkligen gjorde oss nästan saliga var när vi spelade akustisk vismusik. MM-1 presenterade ljudbilden detaljerat och utan minsta problem. Varenda liten detalj kom till sin rätt. Kristallklart och väldefinierat som på en tio gånger större och flera gånger så dyr anläggning.
 
Klassens bästa
Det är ingen billigt historia B&W presenterar men här får du full valuta för pengarna så det räcker och blir över. Detta är utan tvekan testets avgjort bästa alternativ, med god marginal. Ljudkvaliteten överträffar allt vi har sett och framför allt hört förut. Är du villig att punga ut med de 5 000 kronor som MM-1 kostar så får du en ljudanläggning som gör din musik full rättvisa. Det här ångrar du inte en enda sekund.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Logitech Z-2300

Datorspecialisten

Logitech är tillverkaren som kanske tillsammans med Creative har gjort flest ljudanläggningar som är avsedda för datorer. Detta är också testets avgjort billigaste högtalare, så det var med viss spänning vi kopplade upp Z-2300 för att jämföra ljudet med de andra ljudspecialisternas.

Billigt. Bra ljud. Välbalanserat.
Ingen stilikon.

Harman/Kardon GLA-55

För stilmedvetna

Du glömmer inte Harman/Kardons GLA-55 när du väl har sett det.

Strålande ljud.
Extremt dyrt. Underlig design.

Bose Companion 5

Design som tär på plånboken

Detta är ett lite underligt system. Bose är ju inte direkt kända för att vara billiga och de är ju också kända för att göra en del saker som inte alla uppskattar rent ljudmässigt. Men en sak ska Companion 5 ha beröm för, och det är att det är snyggt.

Bra ljud. Ingen förvrängning. Behändig kontrollenhet.
Dyrt. Lite egendomlig ljudbild.

Altec Lansing Expressionist Ultra MX6021

Kraftpaket med problem

Aux-ingång på kontrollenheten. Bra subbas. Bra diskanter.
Förvrängningar på hög volym.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.