Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Logitech Z-2300

Datorspecialisten

Logitech är tillverkaren som kanske tillsammans med Creative har gjort flest ljudanläggningar som är avsedda för datorer. Detta är också testets avgjort billigaste högtalare, så det var med viss spänning vi kopplade upp Z-2300 för att jämföra ljudet med de andra ljudspecialisternas.

Traditionellt
Detta är väl kanske de högtalare som påminner mest om vad vi förväntar oss att hitta när vi letar ljud till datorn. Logitech vinner nog inga designtävlingar om man jämför med de övriga testdeltagarna, men så handlar det ju inte bara om skönhet. Systemet består av två satelliter, en subbas och en liten kabelförsedd kontrollenhet som ser naturlig ut på skrivbordet. Silver är den vanligaste färgen, med svarta inslag. Ganska så traditionellt datorutseende, med andra ord.
 
Ljudkvalitet
Här blir vi riktigt förvånade. Logitechs anläggning skiljer sig inte så mycket från mängden i negativ bemärkelse som vi fruktade. Ljudet kommer inte i närheten av B&W:s eller Harman/Kardons, men så kostar ju Z-2300 bara en bråkdel också. Om vi jämför med Altec Lansing så är vi faktiskt beredda att påstå att Logitech lyckas bättre. Balansen mellan satelliter och subbas är bättre här. Du kan nästan spela hur högt du vill och subbasen har ett strålande mullrande som matchar satelliterna väl. Vi hörde inga förvrängningar när volymen vreds upp ordentligt och balansen var som sagt väldigt bra. Logitech hanterar känslig musik och hårdrock på samma fina sätt. Detta är kort och gott ett billigt alternativ som ger mycket valuta för pengarna. Ingen stilikon men kort och gott ett bra ljud för en billig peng. Vi gillar Z-2300.

Också i detta test:

Harman/Kardon GLA-55

För stilmedvetna

Du glömmer inte Harman/Kardons GLA-55 när du väl har sett det.

Strålande ljud.
Extremt dyrt. Underlig design.

Bose Companion 5

Design som tär på plånboken

Detta är ett lite underligt system. Bose är ju inte direkt kända för att vara billiga och de är ju också kända för att göra en del saker som inte alla uppskattar rent ljudmässigt. Men en sak ska Companion 5 ha beröm för, och det är att det är snyggt.

Bra ljud. Ingen förvrängning. Behändig kontrollenhet.
Dyrt. Lite egendomlig ljudbild.

Bowers & Wilkins MM-1

Full diskretion

B&W MM-1 är så nytt att den knappt har hunnit ut till butikerna än. Det är ett av systemen som saknar subbas. Priset är inte direkt lågt – men man får verkligen valuta för pengarna.

Fantastiskt ljud. Ytterst litet och diskret. Snyggt.

Altec Lansing Expressionist Ultra MX6021

Kraftpaket med problem

Aux-ingång på kontrollenheten. Bra subbas. Bra diskanter.
Förvrängningar på hög volym.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.