Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: JBL PartyBox 710

Fetaste partyhögtalaren

Om du inte får igång festen med den här så är det i alla fall inte högtalarens fel.

Av / 2022-04-28 - 08:00
JBL PartyBox 710
Lasse Svendsen

Om du inte kan spela tillräckligt högt så beror det på att du har en för liten högtalare. Prova med något större än en bordshögtalare nästa gång, så garanterar jag att dina gäster fyller dansgolvet på ett par sekunder.

Fråga vilken DJ som helst. Musiken betyder allting, men ändå ingenting om högtalarna inte får folk att bli engagerade. Vilket är anledningen till att det kan vara en bra idé att gå upp en storlek på högtalaren. Eller två storlekar, som i det här fallet med JBL Partybox 710.

Den är dubbelt så stor – och dubbelt så dyr – som Sony SRS-XP500 men mycket bättre.

Det här är inte högtalaren du parkerar bredvid TV:n eller njuter av lite dämpad bakgrundsmusik till. JBL-högtalaren vaknar inte till liv förrän du drar upp volymen ordentligt. Då både känner och hör du musiken, som lika gärna kan vara klassisk som pop eller rock. Okej, klassiskt är kanske inte det bästa exemplet, men Partybox 710 räcker hur långt som helst så länge man inte finlyssnar med guldöronen. Då hör man snabbt att det saknas en del lite här och där. Men jämfört med den lika dyra och motsvarande stora Sony MHC-V73D hänger ljudet ihop bättre i JBL:s stora partybox.

JBL PartyBox 710 stereo
JBL PartyBox 710 i stereo. Foto: JBL

På många sätt påminner den om en stor version av portabla JBL Boombox 2, men spelar med ett ljudtryck som den inte kommer i närheten av. Två stycken Ultimate Ears Hyperboom i stereo kommer nära, och låter lite mer välbalanserat, men inte ens med två stycken sådana får man samma fysiska bas som med en PartyBox 710.

Som faktiskt går att para ihop med en extra PartyBox 710, om man skulle behöva ännu mer ljud.

Ingen batteridrift

Med två drygt 20 centimeter stora basar under metallgallret, två diskanter och sammanlagt 800 watts effekt känner man både basen och ljudtrycket från PartyBox 710 i kroppen.

Laddar man ner appen hittar man ett slags begränsad DJ-funktion som ger ljudeffekter man ofta hör på strandfester eller på afterski. Med mikrofoningångar kan vem som helst prata eller sjunga till musiken och det finns till och med en gitarringång för den som vill spela med i musiken. Eller bara använda PartyBox 710 som en enkel sånganläggning.

JBL PartyBox 710 bak
På baksidan kan man koppla in en mikrofon, gitarr eller annan signalkälla. Foto: JBL

Stora och tydliga knappar och rattar på ovansidan gör styrningen enkel, även i svag belysning. Och om man laddar ner JBL PartyBox-appen så kan man styra ljuseffekterna också – som även går att stänga av helt.

Det enda som högtalaren egentligen inte har är ett batteri. Den måste alltid vara i närheten av ett vägguttag, till skillnad från en Soundboks som spelar i upp till 40 timmar på en laddning.

PartyBox app
PartyBox-appen har flera funktioner. Bland annat ljusstyrning. Foto: Lasse Svendsen

Hög partyfaktor

Sonys annars utmärkta MHC-V73D kan låta lite skarpt om man spelar högt, men JBL-högtalaren låter alltid behagligt. Även när man frestas att dra på lite extra. Var bara lite försiktig med baskontrollen, som annars kan bli lite för mycket av det goda. Den har två inställningar, förutom på och av. En för mer djupbas och en för mer tryck. Utomhus kan det ibland bli bättre med den extra basen, men inomhus kan det bli väldigt grötigt och påträngande med så mycket bas.

Bortsett från detta är PartyBox 710 en mycket trevlig bekantskap. Basen är alltid närvarande, men den är för det mesta välkontrollerad och hänger ihop väl med resten av musiken. De två diskantelementen låter aldrig skarpt, men som så ofta med högtalare med stora basar och inga mellanregister så saknas det en aning fyllighet och energi i just det området. Detta kommer knappast att störa någon av alla de som behöver en stänksäker utomhushögtalare som kan rullas fram på närmaste fest – och som vill ha något mer än en bärbar högtalare med batteridrift.

Slutsats

JBL PartyBox 710 gör skäl för sitt namn. Det blir riktig fart på festen med en PartyBox 710, som både spelar engagerande och välbalanserat, med väldigt övertygande bas och utan att låta obehagligt. Den är mer rullbar än bärbar, och utan batteri är användningsmöjligheterna något begränsade – men ett sådant ljud får man ut ur den! Sätt på ljusshowen och skruva upp volymen så fylls dansgolvet garanterat av festglada människor. Och räcker det inte med en PartyBox 710 så kan du alltid prova med två. Om du vågar.

Karakter
JBL PartyBox 710
Premium

Ljud & Bild tycker

Ljudtryck som från en annan värld. Spelar högt, tydligt och tufft. Du kan styra ljusshowen själv. Mikrofon och gitarringång. Praktiska hjul. Något svagt mellanregister, ingen batteridrift.

3 reaktioner på ”JBL PartyBox 710”

 1. Mikael Svensson

  Musik är gjort för två högtalare. Dagens ungdomar har ingen aning vad bra ljud är..
  JBL i all ära men fan inte Kina skit

 2. Pingback: New JBL plugs for all ears

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
 • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
 • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
 • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
 • L&B TechCast – en podd med L&B
 • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Focal-ljud i Tesla: Så enkelt – så bra!

Är det här framtidens trådlösa PA-system?

Äntligen helt trådlösa

Hinkvis med engagemang och spelglädje

Sublim musikpresentatör i utsvängda 70-talsbyxor

Den här högtalaren kommer du att älska

Högtalare du bara kan drömma om

Smalare – och mjukare

Sätter fyr på festen

Sony ULT Field 1: Bärbar högtalare med saftig bas

Nostalgi i praktiskt paket

Vi trodde att de var dyrare

Rulla till toppen